Covid-19 Cepiva

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
In kaj je blo narobe? Glede na podatke takrtat so ble zadeve kakrsne so ble. Danes so drugacne zaradi drugih sevov. Sej to ni tok tezko razumet

Glede na tvojo izjavo prej torej trdiš da je dr. Ihan zavestno lagal zato da bi spravil ljudi k cepljenju, pa četudi s slabšim cepivom (laž za dober namen). Sedaj ko je cepiva dovolj pa lahko povedo resnico in pač povedo da so vektorska cepiva sranje. Kako misliš da se počuti nekdo, ki je marca izjavo Ihana vzel kot nevtralno mnenje stroke in se šel dobronamerno špiknit z AZ? Malo razočaran da ni počakal pa dobil boljšega cepiva, mogoče na suho nategnjen ... ?

Dal sem samo en konkreten primer ko je stroka lagala, zavajala oz. manipulirala ali pa samo po domače povedano ni imela pojma. Z vsako tako izjavo se kredibilnost stroke zniža. Laična javnost ima samo dve opcije, ali verjame stroki ali pa ne verjame. Ko vidiš da ti lažejo nekje zakaj bi jim karkoli verjel? No to je problem te epidemije, pa ne samo pri nas ampak povsod po svetu.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Glede na tvojo izjavo prej torej trdiš da je dr. Ihan zavestno lagal zato da bi spravil ljudi k cepljenju, pa četudi s slabšim cepivom (laž za dober namen). Sedaj ko je cepiva dovolj pa lahko povedo resnico in pač povedo da so vektorska cepiva sranje. Kako misliš da se počuti nekdo, ki je marca izjavo Ihana vzel kot nevtralno mnenje stroke in se šel dobronamerno špiknit z AZ? Malo razočaran da ni počakal pa dobil boljšega cepiva, mogoče na suho nategnjen ... ?

Dal sem samo en konkreten primer ko je stroka lagala, zavajala oz. manipulirala ali pa samo po domače povedano ni imela pojma. Z vsako tako izjavo se kredibilnost stroke zniža. Laična javnost ima samo dve opcije, ali verjame stroki ali pa ne verjame. Ko vidiš da ti lažejo nekje zakaj bi jim karkoli verjel? No to je problem te epidemije, pa ne samo pri nas ampak povsod po svetu.
Ihan je takrat govoril o k nam prihajajoči alfi(angležu). In njegove trditve držijo. Za alfo

• Wow
Reactions: SamSvoj

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Ihan je takrat govoril o k nam prihajajoči alfi(angležu). In njegove trditve držijo. Za alfo

Citiral sem tudi njegovo izjavo o hitri prilagoditvi cepiva. Ker sem se tudi sam delno nasral, saj sem verjel da bodo za nove seve covida štancali cepiva sproti. Skratka ali se je zmotil pri temu da je cepivo učinkovito ali pa se je zmotil pri temu da se bodo cepiva prilagajala, zmotil se je ker trenutno nekaj ni ok oz. ni tako kot so obljubljali.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citiral sem tudi njegovo izjavo o hitri prilagoditvi cepiva. Ker sem se tudi sam delno nasral, saj sem verjel da bodo za nove seve covida štancali cepiva sproti. Skratka ali se je zmotil pri temu da je cepivo učinkovito ali pa se je zmotil pri temu da se bodo cepiva prilagajala, zmotil se je ker trenutno nekaj ni ok oz. ni tako kot so obljubljali.
Cepiva so se dokaj hitro prilagodila.
Na alfo(to so sedaj že opustili) in sedaj tudi na delto.
A zaradi birokracije jih še ni v splošni uporabi.

• Haha

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Ampak če nove tehnologije in resnost covida ne morejo spravit cepiva ven za nov sev ven potem imamo slaba cepiva ali pa birokracijo. Za gripo imamo 1x letno sveža cepiva s 50 let staro tehnologijo in isto birokracijo, tako da bi rekel da so očitno cepiva problem.

• Všeč mi je
Reactions: HEPAN in SamSvoj

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113

Jst sm se cepil z astro, precej zgodaj in se ne pocutim nategnjeno. Glede na takratne seve je bila astra popolnoma ok, in minusi je bilo in je se precej manj kot je plusov.
Nategnjen sem bil od mojih sodrzavljanov, ker nocjo nastavt rokce in izboljsat tole sranje.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Ampak če nove tehnologije in resnost covida ne morejo spravit cepiva ven za nov sev ven potem imamo slaba cepiva ali pa birokracijo. Za gripo imamo 1x letno sveža cepiva s 50 let staro tehnologijo in isto birokracijo, tako da bi rekel da so očitno cepiva problem.
Raje ne govori preveč, ker že tako nakotališ dovolj bučk.

Da spraviš spremenjeno cepivo na trg rabiš okoli pol leta. Za jesensko gripo se začnejo s tem ukvarjati spomladi (zato tudi kdaj falijo sev).
Pfizer je dal cepivo prilagojeno za delto v registracijo poleti, na trgu se ga pričakuje čez zimo

• Haha

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.645
4.375
113
In sedaj nagradno vprašanje, se splača počakakat na novo cepivo za 3 shoot ali vzeti kaj pač je

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Splača, hmm ...
Če vmes ne zboliš se splača čakat, če pa vmes zboliš in fukneš pljuča vun, se pa ne splača čakat.
Glede da nikjer na svetu ni videt, da bi začeli vakcinacijo z delta vakcino, se boš žal načakal ...

Drugače pa vektorska cepiva niso ravno ne-efektivna. Pred hospitalizacijo in hujšim potekom še vedno izredno dobro varujejo. Po mojem boš bolj efektivno zaščiten, če si na koncu imel mix Astre iz Zenice in kot tretji šus Pfizer.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Birokracija je zelo pohitela z odobritvijo Pfizerja za otroke 12 do 15 let in mlajše ponekod.
Glede delte pa mečka in mečka, pa je to bolj nujno kot cepit otroke najbrž.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Čakaj malo, da ne bova zašla nekam brez veze.

Jaz trdim da je vsesplošno cepljenje (vsega kar leze in gre) proti kovidu problem zaradi še neznanih dejstev o cepivih. Sploh to velja za mlade in mulce. In da pač v to smer študijam farmacevtov ne verjamem.
Že od vsega začetka trdim da bi bilo potrebno precepiti starostnike in bolane - ker tam je jasno kam se nagiba tehtnica.

Nisem jaz neki flatearth, čipiranje 5G anti medicina idijot, model. Mi je pa še kako jasno kako se operira na nivoju "korporacij", ki "imajo tako rade" svoje uporabnike ...
Aha, potemtakem ne verjameš farmacevtskim študijam, samo kar se tičejo cepiv proti kovidu. Študijam o drugih zdravilih pa kar verjameš. Kako to?

• Ljubezen

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Ti si nikoli zadovoljen. Ce testirajo, prej kot dajo v uporabo, ti ni prav zakaj testirajo. Ce ne bi testirali, bi ti spet ne bilo prav, kako si to upajo.