Covid-19 Cepiva

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Predno koga pobere zaradi povišanega pritiska najprej disclaimer - tole spodaj ne leti zgolj na "Kovid situacijo".

Zdaj ko smo to razčistili...

Farmacevtom jaz ne verjamem da je dež moker, kaj šele da so študije njihovih scmarkov (tukaj ne mislim zgolj cepiva za kovid) narejene tako kot je potrebno.

Sem že omenil, da kdor karkoli verjame tem korporacijam, je v najboljšem primeru huda naivčina. Vse kar je potrebno pogledati, je zgodovina tožb proti tem grabežljivcem denarja in (še posebej) vzroke za te tožbe.
Te hitro strezni.

Tem kretenom se gre zgolj za eno stvar - bottom line (profit). To je zelo očitno tudi iz pogodb za kovid cepiva katere so morale podpisati države (od fajzerja je recimo leak-nila na splet in je zanimivo branje).

Zato jaz tem degenom ne verjamem nič.

Ampak ne. Nekateri bodo še vedno rekli, da zdaj so se pa res spremenili in da zdaj se jim pa res gre zgolj za dobrobit človeštva.
Dajte ga srat no...

Potem predvidevam, da ob prehladu ne vzames lekadola, ko bos imel previsok krvni pritisk tudi nic, enako kot tudi ko bos imel kaksno operacijo ne bos dovolil anestezije, drzi?

• Haha
Reactions: SamSvoj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Čakaj malo, da ne bova zašla nekam brez veze.

Jaz trdim da je vsesplošno cepljenje (vsega kar leze in gre) proti kovidu problem zaradi še neznanih dejstev o cepivih. Sploh to velja za mlade in mulce. In da pač v to smer študijam farmacevtov ne verjamem.
Že od vsega začetka trdim da bi bilo potrebno precepiti starostnike in bolane - ker tam je jasno kam se nagiba tehtnica.

Nisem jaz neki flatearth, čipiranje 5G anti medicina idijot, model. Mi je pa še kako jasno kako se operira na nivoju "korporacij", ki "imajo tako rade" svoje uporabnike ...

Tako je na vseh podrocjih. Verjamem, da uporabljas pametni telefon. Korporacije, ki razvijajo OS na telefonih imajo se posebej rade svoje uporabnike.

• Haha

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Birokracija je zelo pohitela z odobritvijo Pfizerja za otroke 12 do 15 let in mlajše ponekod.
Mi lahko še postrežeš s podatkom, koliko časa so bila izvajana testiranja? Ko si ravno pri koritu s podatki. Da ne boš samo lapal :zmaga:
Sicer pa odobritev za določeno starostno skupino ni ravno enako, kot odobritev cepiva. Sej to verjetno veš, samo se za nalašč špilaš budalo.

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Potem predvidevam, da ob prehladu ne vzames lekadola, ko bos imel previsok krvni pritisk tudi nic, enako kot tudi ko bos imel kaksno operacijo ne bos dovolil anestezije, drzi?
Še enkrat počasi preberi pa mogoče poštekaš poanto.

Če pa ne bo šlo : Nikjer v citiranem postu nisem napisal da zavračam medicinsko pomoč. Napisal sem da ne verjamem farmacevtom in njihovim (že 100x dokazano) lažiranim raziskavam.

Je mal razlika, ... a veš?

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Tako je na vseh podrocjih. Verjamem, da uporabljas pametni telefon. Korporacije, ki razvijajo OS na telefonih imajo se posebej rade svoje uporabnike.
Seveda je to splošna "korporativna politika". Sem kje napisal da ni?
Ampak je majčkena razlika med uporabo telefonskega OS in novega cepiva. Če tukaj ne vidiš razlike, ti ni pomoči.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Mi lahko še postrežeš s podatkom, koliko časa so bila izvajana testiranja? Ko si ravno pri koritu s podatki. Da ne boš samo lapal :zmaga:
Sicer pa odobritev za določeno starostno skupino ni ravno enako, kot odobritev cepiva. Sej to verjetno veš, samo se za nalašč špilaš budalo.
a birokracija so testiranja ali kaj?

SirFartsalot

Fizikalc
23. okt 2021
202
108
43
Aha, potemtakem ne verjameš farmacevtskim študijam, samo kar se tičejo cepiv proti kovidu. Študijam o drugih zdravilih pa kar verjameš. Kako to?
Še zate malo bolj počasi.

Ne, ne verjamem farmacevtom ker njihova integriteta ni vredna pol šalce tople vode.
In ja, zdravil se izogibam kot se le da. Sem daleč od hipohondra ki zato da vstane iz postelje "popne" 15 različnih tabletk.

Ampak, nisem pa idijot. Če se mi gre za življenje, ja madona, NORMALNO da bi šel ali pod nož, ali v bolnico, oziroma pač kar bi bilo potrebno.

Isto ne bi vprašal kako so testirali cepiva če bi imel kovid v moji starostni smrtnost v 10% (recimo). Postavil bi se v vrsto prvi dan in "nastavil rokco".
Glede na to da je le ta tam v rangu promilov (in da sem zadevo že prebolel) je pa zadeva "en majčken" drugačna.

A ti pa sveto verjameš farmacevtom ali kaj? Si resno taka naivčina? Ti nalimam link do tožb in razlogov za le te?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Še enkrat počasi preberi pa mogoče poštekaš poanto.

Če pa ne bo šlo : Nikjer v citiranem postu nisem napisal da zavračam medicinsko pomoč. Napisal sem da ne verjamem farmacevtom in njihovim (že 100x dokazano) lažiranim raziskavam.

Je mal razlika, ... a veš?

Gre, tudi brez počasi brat, ampak tako in na način kot si ti napisal, se zdravstva v moderni dobi ne izvaja, saj sta obe veji tesno povezani. Enega brez drugega ni. Če pa se že želiš iti mediciniranja brez zdravil, se temu reče ne vem kako, holsitično mogoče? In to je nekako podobno vraževerstvu in čarovništvu, kar v moderni dobi ni več recimo temu sprejemljivo. Kuhanje "zdravil" doma je passe.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
sam si napisal, da cepiva so, da pa je problem birokracija.

to, da se na doloceni starostni skupini testira manj kot na drugi, se posebej pri otrocih, pa ni posebej vzpodbudna novica
Kako bi pa ti to naredil? bi kar dal novo cepivo na trg brez nič testirat in bo kar bo? Še posebno na otrocih? Ne razumem, napisall si kontradiktorni nesmisel.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
se vidi, procepilci navijajo za cepljenje otrok s cepivi, ki imajo "eksperimentalno" dovoljenje, hkrati pa uporabo cepiv enacijo z zimskimi gumami, racunalnikimi virusi, telefonskimi OSi,.....

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
sam si napisal, da cepiva so, da pa je problem birokracija.

to, da se na doloceni starostni skupini testira manj kot na drugi, se posebej pri otrocih, pa ni posebej vzpodbudna novica
Ok, torej je tako hudo...
Ti niti ne ločiš med odobritvijo spremenjenega cepiva(ki se birokratsko tretira kot novo cepivo), ter odobritvijo že obstoječega cepiva za drugo starostno skupino

• Haha

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
se pravi, cepivo testirano, pogojno odobreno za starejse od 16 let,
in zdej to cepivo velja tudi za mlajse brez enakega postopka?

Vidim, da ti branje ni tuje, razumevanje prebranega pa ti dela velike preglavice.

PS: mislim, da to pogojno odobreno ni več aktualni podatek. Pa tudi če je, mi ni toliko pomembno, si lahko pa mislimo, da če še vedno ni, potem birokratska kolesa tečejo še počasneje kot misliš, pomeni, da cepivo proti covid delata sevu ne bo ugledalo luči tega sveta še dolgo.

• Ljubezen