Covid-19 Cepiva

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.319
7.057
113
Hm, a ni nekdo rekel, da so kovid cepiva tako poceni, da se ne dela baš profita na njih? :)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Hm, a ni nekdo rekel, da so kovid cepiva tako poceni, da se ne dela baš profita na njih? :)

Jaz sem rekel da se bolj splača osebo na 2 dni testirati kot pa na 6 mesec cepiti. Seveda govori ob predpostavki da je vlada pokvarjena in dobiva provizije. Torej koliko krat na 6 mesecev bi bil vsak testiran in koliko stane test? In kaj je lažje? Dobiti podkupnino od fajzerja ali nastaviti svoje ljudi da dobavljajo teste in na koncu deliti? Saj to zna izračunati vsak povprečen osnovnošolec. Da pa fajzer in ostalih ne nabijajo hudih dobičkov pa nisem zasledil da bi kdo rekel? Jasno, kdo pa dela zastonj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.319
7.057
113
Pri vsem tem ne smemo pozabit miljarde ki so se vrgle v "razvoj" cepiva. In verjetno se še daje not miljone. In to evropa "vlaga", ne pfajzer.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.319
7.057
113
BioNTech je švabska firma in EU je v "začetku kovid norije" vrgla veliko denarja, da je pospešila razvoj cepiva.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.319
7.057
113
Ja ampak vseeno je pri njih manj zapletov kot pri vektorskih?

Ja, pri vektorskih so problem "nečistoče", ki so v cepivu - verjetno. mRNA je pa narejeno samo iz 4 sestavin, tako da je veliko manj možnosti za stranske učinke vsebovin.

Ampak to zdaj tu nima neke veze, pri "debati".
Vse kaže, da je interes kapitala ogromen in zato želijo pocepit ves folk, na "silo". Če maš čas in še nisi, svetujem to branje: https://domengorenseklaw.law.blog/2021/10/03/pogoj-cpt-za-vsako-ceno/

Zakaj imajo tak interes, pa vedo samo "oni" - kdorkoli že to je.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Ja, ampak od njih bodo vsi pomrli veš. Častna skavtska. Pfizerjev raziskovalec z diamantnim uhančkom je tako rekel.

Saj to sem že enkrat študiral. Kdo točno bo umrl 6 mesecev po cepljenju oz. če ne 6 mesecev pa 5-6 let po cepljenju kot to trdi znan profesor in strokovnjak iz Oxforda? Tisti ki so bili cepljeni s fajzerjem? Ali tudi tisti ki so bili z moderno ali nasplošno vsi ki so cepljeni z kakršnim koli cepivom?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Saj to sem že enkrat študiral. Kdo točno bo umrl 6 mesecev po cepljenju oz. če ne 6 mesecev pa 5-6 let po cepljenju kot to trdi znan profesor in strokovnjak iz Oxforda? Tisti ki so bili cepljeni s fajzerjem? Ali tudi tisti ki so bili z moderno ali nasplošno vsi ki so cepljeni z kakršnim koli cepivom?

Čez 3 tedne sporočim a sem še živ :evil:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.952
6.028
113
Pogled čez planke tam kjer so pred nami.Ergo gledamo našo prihodnost.
VB.
V VB je okuženih in smrti med cepljeni višja kot med necepljeni.
Smrti necepljenih do 60 let je skoraj nič.
Vir:

Glej Izrael tudi po 3 osvežitvenem cepljenju.Rekordni izbruh delte.
vir:

I

Izbrisan uporabnik 474

Kdor pozna malo razmere v gospodarstvu na globalni ravni, mu je jasno, kakšne težave so. Transport, pomanjkanje surovin, pomanjkanje sestavnih delov, tovarne stojijo, izgube se delajo v milijardah. Dnevno. In pol mi bo tu nekdo iz JU/JS klofal nebuloze, da vlade to delajo, da bi štirje proizvajalci cepiva zaslužili par milijard. Kdo, pri zdravi pameti, bo ohromil svetovno gospodarstvo in delal izgube v desetinah milijard, zato da bo eno podjetje v eni državi in v privatni lasti zaslužilo (globalno gledano) "bagatelo" ??? VW in Opel sta ravno dala na čakanje vsak po 20k delavcev do novega leta, ker ne dobijo sestavnih delov, folk pri nas pa protestira, ker na kavico ne more...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.319
7.057
113
Meni je tudi zagonetka, odkor ta problem z dobavo, baje kitajci nimajo več kontejnerjev, da bi sploh lahko poslali robo, skladišča pa polna.

Nekaj se očitno dogaja, skrito za vso to kovid farso, morda pa zato tudi vodilni toliko bolj pumpajo sceno, da bi se usmerilo pozornost drugam?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
849
113
toti Maribor
Pa vse to sranje se je začelo, ko je Trump začel zajebavat Kitajsko. Mi v EU, pa kot papige za njim. Sedaj sumim, da se Kitajci malo maščujejo. Se pa lepo vidi, da mi rabimo bolj Kitajce kot oni nas. Skratka čudno je to vse skupaj.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.578
-3.824
113
Kdo, pri zdravi pameti, bo ohromil svetovno gospodarstvo in delal izgube v desetinah milijard, zato da bo eno podjetje v eni državi in v privatni lasti zaslužilo (globalno gledano) "bagatelo" ???
Js bi, če bi mi tisto podjetje v žep stisnilo kak miljonček ali več. :)