Covid-19 Cepiva

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
ksz
eno vprašanje za strokovnjake...
A se cepiva razlikujejo glede držav, ali je resnično pomembno da kjer se prvič cepiš se moraš tudi drugič?
Namreč, poznam osebo katera se je prvič cepila v inozemstvu, sedaj pa bi si želela drugi odmerek dobiti pri nas pa mu menda razlagajo da to ni mogoče. Da ga lahko edino ponovno cepijo "prvič" in drugič.
Aja ni se cepil v EU če je to pomembno.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.098
3.604
113
41
Lj
Cepiva in Izrael :fredi: :fredi: :fredi:

Zadnji podatki kažejo, da je bil glavni problem izguba imunosti pri mRNA cepivih (ne pa vpliv delta seva).
S apliciranjem poživitvenega odmerka (booster) je videti izrazit obrat, predvsem je to videti pri hospitalizacijah in smrtih (je videti tudi rahel upad okuženosti pri necepljenih - kar se seveda ne more pripisati cepljenju, ampak je vpliv "okolja", res razvidno pa je da so za hospitalizacije odgovorni necepljeni in deloma "samo" dvakrat cepljeni, se pravi zaščita po dveh odmerkih ni povsem izginila, je pa znatno nižja).
Poglej priponko 48796
A to si izbrskal iz Pfizer marketing materiala? Daj še številke od Kitajske, kjer niso imeli boosterjev.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
  • Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.098
3.604
113
41
Lj
TG6yzR2.jpg

• Jezen sem
Reactions: Ytbnd

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113

Fully vaccinated were more likely than unvaccinated persons to be infected by variants carrying mutations associated with decreased antibody neutralization (L452R, L452Q, E484K, and/or F490S) (78% versus 48%, p = 1.96e-08), but not by those associated with increased infectivity (L452R and/or N501Y) (85% versus 77%, p = 0.092).

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in darjan

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Ti limaš neke članke o katerih se ti veliko ne sanja in nato citiraš samo nekatere ugotovitve, seveda samo tiste, ki ti ustrezajo. Prilimaj prosim še ostalo in pa prosim tudi da prevedeš, da bomo tako videli da veš o čem pišeš. ker tole sedaj izgleda da ne veš.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.117
-8.788
113
Tale tabela je cisto na nivoju flatearth zagovornikov.
Daj malo pomisli (ker racunanje ti ne bo slo) koliko zensk bi moralo umreti zaradi KT in koliko mrtvih slovencev bi moralo biti zaradi strdkov po okuzbi.
Newsflash. Strdek ni enako smrt.
Za večino primerov strdkov nimaš pojma, da so se sploh naredili, ker nimaš nobenih težav.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.665
4.384
113
Andy je šel pri meni na ignore, ker lima samo neko ameriško anticepilsko propagando, pa še toliko ni da bi se malo potrudil in vsaj povzel temo, ampak samo CP neke bedarije.

Žal včasih si še kaj pametnega napisal, sedaj si pa čisto zbezlal.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.599
4.782
113
Spremljam dogajanje v USA in sicer v ekipi Dallas Mavericks (košarka), kjer so javili, da so skoraj vsi cepljeni oz. bodo cepljeni v kratkem.
Problem je nastal z enim igralcem, ki se ne želi cepiti, je pravi antivaxer s kupom nebuloz, ki jih objavlja in všečka, ter pravi, da bo še malo raziskoval učinke, preden bi se cepil (torej se ne bo nikoli).

Postal je nezaželjen in popolnoma odveč, ekipa se je odločila, da ga raje kar proda (ker povzroča težave v ekipi), vendar je problem, ker ga tudi druge ekipe zaradi antivaxer miselnosti ne želijo. Kar me veseli, je tudi to, da se mu tudi javnost smeje, predvsem v smislu, kaj bo neki košarkar še raziskoval, če stroka pravi tako in tako. Skratka zaupanje v stroko je na mnogo višjem nivoju in antivaxer idioti so odrinjeni na rob, tako kot pri ostalih ekstremih.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.323
7.057
113
Nekaj je biti antivaxer v pravem pomeni besede, drugo pa je pač zavračat cepljenje, ker je potrebno.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.665
4.384
113
Če je potrebno za igranje v moštvu ,se naj cepi drugače pa ga naj odpustijo ,ker nima nobene vrednosti kot igralec v skupini.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.599
4.782
113
Nekaj je biti antivaxer v pravem pomeni besede, drugo pa je pač zavračat cepljenje, ker je potrebno.
Mislim, da ne bi imeli nobenega problema z njim, če bi mirno razložil, da se pač boji cepljenja in se bo redno testiral in je to to. Če pa nabija o antivax sceni, je glasen in vsak teden podprt z novimi nebulozami, pa postane navaden naumen najednik, ki nima kaj delati znotraj nekega kolektiva, ki se želi koncentrirati na druge stvari. In takega se pač odžaga, pa naj bo lgasen kje drugje, če ga bo kdo poslušal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.243
7.027
113
pri taščici
Newsflash. Strdek ni enako smrt.
Za večino primerov strdkov nimaš pojma, da so se sploh naredili, ker nimaš nobenih težav.
Sem pticakoval da se bo nekdo v to spodtaknil.
Ali se lahko spodtaknes se v to, da je v Sloveniji uradna SMRTNOST za Jansenom 5X vecja od navedene v tabeli za astro zeneco.
Kje so pootem se vsi strdki. Zabelezeni in ne zabelezeni. Bolj ali manj problematicni.
Ko so meni diagnosticirali pljucno embolijo, so takoj ukinili dodajanje kisika in so si zaceli zdravniki kljuko podajat kar po tekocem traku (v popoldanskem casu)!
Je pa res da ie to bilo pred 19 leti,ampak kasneje so mi rekli da sem bil takrat "na tanjsem cvernu" kot en mesec prej ko so me imeli v CITu v komi.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.378
2.438
113
Na primeru enega ne moreš graditi statistike, že 100x napisano. Ti pa še kar lajaš v polno luno. Ampak pohvalno, da je nisi imenoval z imenom. To isto pa sedaj obrazloži tudi ostalim, ki so odšli papa in bi jim cepljenje pomagalo.