Covid-19 Cepiva

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.152
16.391
113
"Matey, ferdo, gavran", zanima me kaj je smešno. Dejansko me zanima, brez zajebancije.
Tebi tako osnovne stvari niso jasne, da glava boli potem pa ti naj razlagamo nesmisle vsega napisanega? Zato, da boš bluzil dalje enako kot vsi drugi antivaxxerji? Škoda časa. Pa tako na mimogrede - že sam začetek ti da vedeti, da gre za izjemen bullshit, če pa nadaljuješ z branjem pa tudi tako zelo hitro naletiš na popolne nesmisle in potem pa res ni več poante v nadaljevanju branja.
Sicer pa kot je rekel priznan psiholog dr. Aleksander Zadel: teoretikov zarot ne moreš prepričati.

javr

Guru
6. dec 2011
1.943
1.144
113
se pravi da niso problem navedbe, kot da bi nekdo npr. napisal poročilo o dirki Formule 1 na kateri je zmagal voznik Zastave 750, ampak vas moti da navedbe niso podpisane ? Kar pa še ne pomeni da niso resnične.
"This letter is being rated as Mostly False" - by who ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.152
16.391
113
Ne, ne, vse napisano je resnično in ti si - kot cepljen z eno dozo - z eno nogo že v grobu.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.667
4.384
113
Javr, do leta 2120 bodo zanesljivo pomrlo 97,2% letos cepljenih.
To so raziskave ameriških univerz Jale in Princeton..

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.098
3.605
113
41
Lj
"Instead, hospitals are firing nurses and other staff with superior natural immunity while retaining those with weaker vaccine-induced immunity. By doing so, they are betraying their patients, increasing their risk for hospital-acquired infections."

javr

Guru
6. dec 2011
1.943
1.144
113
Tebi tako osnovne stvari niso jasne, da glava boli potem pa ti naj razlagamo nesmisle vsega napisanega?
ne; lahko začnemo pri osnovnih stvareh: zakaj 2.doza, konkretno Pfizer-Comirnaty ? Zakaj ni 1. dovolj za pridobitev PCT potrdila ? Kaj se doseže z 2.dozo na podlagi katerega dobiš PCT ? Višje število protiteles ? Sigurno ne, ker meritev števila protiteles ni dovolj zanesljiva za izdajo PCT-kode, tako strokovna skupina ki ji jaz slepo verjamem in globoko zaupam. Zakaj torej 2.doza ? Toliko za začetek, da mi bodo jasne osnovne stvari.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.544
5.865
113
Zakaj 2x cepit proti ošpicam? Zakaj n+1 x cepit proti meningoencefalitisu, .... Itd.
Daj vsaj neke osnove fiziologije si preberi, ti bo bolj jasno.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.599
4.784
113
ne; lahko začnemo pri osnovnih stvareh: zakaj 2.doza, konkretno Pfizer-Comirnaty ? Zakaj ni 1. dovolj za pridobitev PCT potrdila ? Kaj se doseže z 2.dozo na podlagi katerega dobiš PCT ? Višje število protiteles ? Sigurno ne, ker meritev števila protiteles ni dovolj zanesljiva za izdajo PCT-kode, tako strokovna skupina ki ji jaz slepo verjamem in globoko zaupam. Zakaj torej 2.doza ? Toliko za začetek, da mi bodo jasne osnovne stvari.
Glede na to, da prebereš vse antivax neumnosti, bi lahko prebral tudi kako cepiva uradno delujejo in ne bi spraševal butastih vprašanj. Ko ti ljudje celo razložijo nekaj, greš pa spraševat naslednjo neumnost in si užaljen ko te vsi samo še trolajo.

19. jul 2007
2.904
1.618
113
Ker je registirano na ta način (registrirano - dobilo dovoljenje za uporabo pri FDA in EMA).
Pri registraciji se določi okvir uporabe - odmerek, čas uporabe. Tudi v teh okvirij je bila določena učinkovitost in varnost cepitv.

Zunaj teh okvirjev je uporaba odsvetovana, ni pa absolutno prepovedana - reče se ji off-label uporaba, je tudi uradno dovoljena, s tehtnim premislekom in direktno odgovornostjo zdravnika, ki to uporabi na tak način.

Merjenje protiteles je zelo dober način za določanje imunskega odziva telesa na prejeto cepivo - samo ne tisto šloganje, ki ga dobiš pri testu za 15 evrov, tistemu ne moreš reči merjenje protiteles.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.599
4.784
113
Pri Janssenu cepivo začne delovati komaj po 1 tednu, takrat se pojavi tudi kakšna vročina, slabosti, modrice. Po 14 dni pa komaj nudi zaščito.
Prvi stavek si si kar malo izmislil kajne?

Stranski učinki kot so vročina, boleča roka, slabo počutje se pojavijo v prvih dnevih po cepljenju. Nikakor pa po prvem tednu šele. Popolnoma enako je z ostalimi cepivi.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.954
6.028
113
Vsled zadnje novice, da bo yt cenzuriral vse 'false news' prispevke na yt o cepivih:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.152
16.391
113
Zelo velikokrat je bilo že povedano zakaj Pfizer 2x in zakaj 1x ni dovolj tako kot pri recimo JJ. Če lahko za antivaxx bedarije googlaš pa zgooglaj še to. Toliko za začetek, da ti bodo jasne osnovne stvari.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.152
16.391
113
Zakaj 2x cepit proti ošpicam? Zakaj n+1 x cepit proti meningoencefalitisu, .... Itd.
Daj vsaj neke osnove fiziologije si preberi, ti bo bolj jasno.
Njemu ne bo jasno ne glede na to kaj prebere in kolikorkat to prebere. To pa zato, ker dobesedno noče, da mu je jasno in išče vse možne načine kako pridobit veljaven PCT pogoj s samo eno Pfizer dozo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.152
16.391
113
Bullshit
Kako da ne?
Kdo jih je pa v zaroto prepričal ?
;)
Hehe, nice try :p Ne da se jih več prepričati v nasprotno, torej v realno stanje in ne kot da se jih na splošno ne da v nič prepričati. In tu gor na forumu imamo kup primerov, ki to prav lepo potrjujejo - ne glede na to kako podrobna ali razumljiva bo razlaga dejanskega stanja le-to zavračajo v nedogled. Kot da bi se pogovarjal z verniki v ploščato Zemljo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi