Covid-19 Cepiva

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
...Evo eno večjih slovenskih podjetij (no verjetno tudi ostala, ampak za tega vem) je pred dobrim tednom vsem delavcem povedalo, po novem letu je testiranje. Vsi boste testirani. Tam in tam se testirate, po urniku, ki je tak in tak glede na različne obrate. Testiranje ni obvezno ampak če se ne testiraš ne moreš na šint.

Je res tak faking težko celi jebeni vladi spesnit 5 stavkov in poslat navodila?
to podjetje nima šolnikov, levičarjev, umetnikov, infuencarjev .... (vsatvi poljubno tako naprej) in se ne obnašaš samozaščitniško, vseeno dobiš plačilo!

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Probelm je v tem, da jim je bilo (sprva) sporočeno preko medijev in so zdaj celi užaljeni, da niso dobili priporočeno po pošti v darilni košarici z malo pršuta in peninice. In da se čutijo poklicane, da morajo vsi o vsem vse vedeti. Kje, kako, zakaj, kdaj ni njihova skrb in odločanje. Za to so pristojni drugi, kar jih prav tako ne rabi brigat. Če v pravem času ne bodo obveščeni kje in kdaj, potem imajo utemeljen razlog, da se na testiranju ne pokažejo. Vse ostalo je so pederišenje in neko podjebavanje, ki pa je v zadnjem času postalo več kot očitno nacionalen šport pri nas.
Pa kaj tebi res ni jasno da smo VSE do zdaj glede šole iz medijev zvedli. Zadnji trenutek pa okrožnica iz mizš. Šole še nimajo nobenih uradnih info glede testiranj. Se ti zdi to normaln način komunikacije? Sorry ampak meni se ne.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Pa kaj tebi res ni jasno da smo VSE do zdaj glede šole iz medijev zvedli. Zadnji trenutek pa okrožnica iz mizš. Šole še nimajo nobenih uradnih info glede testiranj. Se ti zdi to normaln način komunikacije? Sorry ampak meni se ne.
JJ mode on:
Pa kaj težite, če že imate plačane počitnice, bi lahko vsaj Twiterju sledili, preklete lenobe.
JJ mode off.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Samo vprašam: zakaj pa 5.1. otroci s posebnimi potrebami v šole in zavode? Zakaj ne tako kot je odločilo US - 4.1.? A se je res treba "inatit" in kazat svojo (ne)moč?
Ali lahko izkoristim tole za eno resno vprašanje:
Recimo US razsodi, da je bil nek xy odlok neustaven. Potem jim sledi še več neustavnih odlokov. Ali imamo kakšno varovalko, ki bi recimo kaznovala take namerne odločitve vlade, kljub temu, da vlada ve, da so neustavni, a jih vseeno sprejmejo, pa "ako prođe". Torej zanima me ali so predvidene kakšne sankcije za vladnike, ali pač vlada izigrava sistem.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nič se ne zgodi. Poglej recimo sodbe US v primeru izbrisanih. 3x v desetih letihje odločilo, da je bila stvar neustavna, pa se premaknilo šele tedaj, ko je tako odločilo ESČP. Pa še kar nekaj sodb US čaka, da se jih izpolni, pa nikom ništa.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
ja si ja, ampak gargy omenja le testiranje. ti si pa dodal se cepljenje.

torej ne znajo "delati" s "pametnimi", ki se nocejo cepit.
Kdo je izkopal/oživel Franca ?
Pet Sematary (2020)

Oh dej no počasi preberi...
Proizvajalec je testiral max 3x odmerek, o tem govori post pred tvojim.
Penziči so dobili 5x

Edit. Andy je pobrisal svoj post na katerega sem odgovarjal
Tudi ti boš moral bolj počasi brati.
Ne penziči, zaposleni v DSO so dobili 5x.

V eni ampuli je za 6 priporočenih odmerkov, imho je vsak dobil svojo ampulo.

Tako je v tujini.
Severna Koreja ?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 474

Ne, se mi ne zdi. Ampak meni bi bilo normalno, da bi vik in krik zagnali zaposleni na ministrstvu za šolstvo, ravnatelji ipd. Ne pa učitelji, ki jih en drek briga. To je bil moj point - da mešajo drek in vtikujejo svoj nos, kjer se jih niti malo ne tiče. Verjetno obstaja zakon, koliko prej mora biti delavec obveščen. Če se tega roka ne drži (pa je vseeno, kdo v "verigi" je zajebal), pač se ne rabijo tam narisat. Case closed.

Po drugi strani, mimo zakonov in obveznosti, bi od učiteljev, kjer se ti je orosilo oko ob njihovih travmah ob nezmožnosti poučevanja, že danes stali v vrsti pred šolo, samo da bodo 5.1.2021 lahko spet stali za katedrom. Tako pa doživljajo travme, ker se bo potrebno 5.1. narisati na delovnem mestu...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Lej Gargy če neveš ne komentiraj.
Ravnatelji (in seveda ostala stroka, psihologi in še kdo) že od prvega dne "jamrajo" in se jih ne jebe dva posto. Kot, da bi se njihovo mnenje poslušalo pol pa zanalašč kontra.
Kdo na mizš se bo oglaso? Ene pametne stvari še niso sproducirali od prve karantene dalje. Če bi šli načrtno zjebat šolstvo v teh časih nevem, če bi komu v teoriji uspelo tak plan spesnit, kot so ga zdajšni mojstri uspeli ustvarit. No konkretno postavljena vprašanja na mizš ne dobiš odgovorov. Jebe se njim glej. Iz en tedn podalšanih počitnic smo v novem letu. Še vedno šole prazne, še vedno brez nekih smernic kako in kaj. Vsaka šola sama sebi prepuščena. Preden se podalša karantena pride pol strani dolga okrožnica in to je to. Otroci so od lani napredovali z negativnimi ocenami, letos spet ne delajo nič. Verjamem, da se bo spet napredovalo z negativnimi. Torej realno neopravljena in preskočena 2 razreda. In taki, ki to omogočijo se bojo oglasli in vik in krik napravli. Ne se hecat no.

in ja ko te nekdo pol leta jebe v glavo se maš pravico oglasit.

Oziroma tak ti bom napisal. Kaj bi si ti mislil, da zveš pri poročilih, da se moreš testirat, drugače pač nemoreš na šiht. To je vse kaj imaš info. Niti nimaš pojma kdaj boš sploh na šiht šel. Samo pač novinarji so ti povedali, da moreš na test. Čez dan ali dva ti bojo še povedali kdaj greš na šiht. Čez tri dni ti bojo spet mediji povedali, da takrat ne greš na šint.
Vmes med tem, ko delaš od doma pa se sam znajdi. Delaj kaj hočeš. Nima veze kaj. Če sploh kaj. Pač delaj nekaj. Če nimaš vse potrebne opreme je to tvoj problem.
Mogoče ti bo zdaj bolj jasn problem.

Pa še to da dodam večina učiteljev si želi nazaj v šolo, ker to kaj se zaj dogaja je za več dela nič uspeha.

• Všeč mi je
Reactions: tommek
I

Izbrisan uporabnik 474

Lej Gargy če neveš ne komentiraj.
Ravnatelji (in seveda ostala stroka, psihologi in še kdo) že od prvega dne "jamrajo" in se jih ne jebe dva posto. Kot, da bi se njihovo mnenje poslušalo pol pa zanalašč kontra.

Saj to je fora - da vem. Sem že parkrat napisal, da prihajam iz "šolske družine", kar nekaj mojih prijateljev je šolnikov - učiteljev, vzgojiteljev in profesorjev. Razlika (očitno) je pač samo ta, da jaz nisem čustveno navezan na njihove probleme, ki jih potencirajo do nezavesti.

Kdo na mizš se bo oglaso? Ene pametne stvari še niso sproducirali od prve karantene dalje. Če bi šli načrtno zjebat šolstvo v teh časih nevem, če bi komu v teoriji uspelo tak plan spesnit, kot so ga zdajšni mojstri uspeli ustvarit. No konkretno postavljena vprašanja na mizš ne dobiš odgovorov. Jebe se njim glej. Iz en tedn podalšanih počitnic smo v novem letu. Še vedno šole prazne, še vedno brez nekih smernic kako in kaj. Vsaka šola sama sebi prepuščena. Preden se podalša karantena pride pol strani dolga okrožnica in to je to. Otroci so od lani napredovali z negativnimi ocenami, letos spet ne delajo nič. Verjamem, da se bo spet napredovalo z negativnimi. Torej realno neopravljena in preskočena 2 razreda. In taki, ki to omogočijo se bojo oglasli in vik in krik napravli. Ne se hecat no.

in ja ko te nekdo pol leta jebe v glavo se maš pravico oglasit.
Seveda se imajo pravico oglasit. Kot imamo drugi pravico, da ne sočustvujemo z njihovimi težavami in tegobami, ki, roko na srce - v primerjavi "z našimi" - so daleč od težav. Da pa šolniki niso sposobni reševati nekih real life problemov, se je pa itak že večkrat videlo.

Oziroma tak ti bom napisal. Kaj bi si ti mislil, da zveš pri poročilih, da se moreš testirat, drugače pač nemoreš na šiht. To je vse kaj imaš info. Niti nimaš pojma kdaj boš sploh na šiht šel. Samo pač novinarji so ti povedali, da moreš na test. Čez dan ali dva ti bojo še povedali kdaj greš na šiht. Čez tri dni ti bojo spet mediji povedali, da takrat ne greš na šint.
Miljonkrat bil v podobni situaciji. Pokličeš nadrejenega (prvega po verigi) in ga povprašaš. Če on ne ve, ga pač prosiš, da se pozanima in te kontaktira. Če te v doglednem času ne, pač tista "naloga" odpade. Kje je tu problem? Od trenutka, ko si kontaktiral nadrejenega, so vse ostale informacije iz medijev, takšne in drugačen, brezpredmetne. Razen če pač želiš delat sceno in kontrirat vsemu, kar nekdo reče. Pol pa imaš res sceno, kot jo imamo sedaj.

Vmes med tem, ko delaš od doma pa se sam znajdi. Delaj kaj hočeš. Nima veze kaj. Če sploh kaj. Pač delaj nekaj. Če nimaš vse potrebne opreme je to tvoj problem.
To ni težava vlade, ampak ravnatelja. On je odgovoren za izpeljavo učnega načrta. In ko stvari ne gredo po planu, se od odraslega, izobraženega (recimo) človeka se pričakuje samoiniciativa, iznajdljivost, kreativnost.. Ali pa je treba še šolnikom ritke brisat in jim še narisat, kaj je potrebno početi? Menda prihajaš iz realnega sektorja - a ti misliš, da te bo delodajalec vprašal, če znaš to pa to pa to, kar se od tebe pričakuje? Če ti bo rekel, da imaš poslovni sestanek preko Zooma, mu boš rekel "joj ne, ne znam uporabljat Zooma"? Važno da znajo FB uporabljat ko pravi maherji.

Pa še to da dodam večina učiteljev si želi nazaj v šolo, ker to kaj se zaj dogaja je za več dela nič uspeha.
Se strinjam, da si želijo nazaj v šolo. Motiš se edino o njihovih namenih. Njihova težava je v tem, da zdaj res morajo delat malo več kot tiste 4 ure, ki jih imajo drugače (pač tisti, ki se nekaj trudijo in migajo). Kot so jamrali, da bi bili z veseljem 8 ur v šoli, če bi jim dali kabinet in računalnik. Ko se jim je ponudilo, pa na okope. Enako z štemplanjem za delovni čas. Na okope. Učitelj matematike in fizike v OŠ mi ob 13. uri razlaga, da že od 7. zjutraj pregleduje naloge, ki so mu jih poslali učenci. Si moraš mislit? Ded je zgledal dejansko izmozgan...

Pa na koncu, da se razumeva - vlada (kot tuddi ministrstvo) bi tu morala narediti več in vsekakor ne moremo vseh šolnikov metati v isti koš in verjamem, da tvoje ne spada med te prdce, vsaj po tvojih stališčih sodeč. Ampak ko ti nekdo 2 meseca najeda o ubogih otrocih in nato, ko ima končno možnost narediti naslednji korak, začne o njegovih pravicah, da se ne misli testirat in ne misli stat v gužvi, ker njemu pač tega res ni treba - pač, človeku trzne kakšna žilica. No hard fealings...

• Všeč mi je
Reactions: tomi in 8888

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Jaz bom samo to rekel glede naše osnovne šole: od ravnateljice dol jih je večina nesposobna (z izjemami, večinoma mlajši učitelji, ki jih batine izkoriščajo na polno) in seveda ščitijo nesposobno ravnateljico. Namesto, da bi jo ob poteku mandata brcnili v rit, jo spet potrdijo. Bravo. Ščitijo vsak svojo rit, pri tem se pa poščijejo na vse nas. So konkretno zašuštrali eno zadevo in so nas 90 staršev vlekli na 3 sestanke, na katerih smo POTRJEVALI 3x isto stvar. Kar bi v normalni organizaciji rešili v 10ih minutah (pri tem pa se še naučili, da ne bo prišlo več do tega), so pacali skupaj 3/4 leta in pri tem zabili 3x90x1h časa nič krivim staršem. Najbolj pomembno je bilo, da ne bo kdo kriv, čeprav se je vedelo, kdo je zajeb.
Je pa res, da so tudi starši bedaki, ker se pustijo to nategovat. Edino jaz sem na tretjem sestanku izrazil njihovo nesposobost, je pa res, da na normalen način, ker je nesposobni stari džomba očitno začutil, da nas že preveč nateguje in je tik pred sestankom poslal noter nič krivo mlado meso. Ker če bi bil on tam, bi popizdil.

Še en primer: učiteljica je na razredni sestanek zamujala 10min in potem se še nekaj minut mučila z ZAGONOM PPT predstavitve, ker ni znala stvari spravit na platno. Sem jo potem odrešil muk, da smo lahko sploh začeli sestanek. Je... mater, da je moj froc to pri 8ih letih znal nardit. Pa verjetno je še na kakšnem izobraževanju bila za to in dobila še kakšen razred pri plači. Prvih 10 minut je pa potunkala ta mlado, ki naj bi skrbela za varstvo po pouku. Da te srat prime.
Jaz komaj čakam, da gresta ta mala v srednjo šolo in se ne rabim več ukvarjat s tem.

In se strinjam z gargyem: naj si ravnatelj zasluźi tisto plačo in naredi svoje delo. Med tem je tudi to, da svojemu šefu postavi ogledalo in od njega zahteva, dnaredi svoje delo. Lahko tudi s pritiski. Ker en ravnatelj ne bo dosegel nič, če bo se organizirali, pa bo verjetno tiste riti na ministrstvu tudi dvignile svojo rit in kaj naredile s tem v zvezi.
Pa ob naslednji potrditvi ravnatelja se spomnite na njega, kako je poskrbel za vas.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.693
113
Zaj si še 1x na dolg način razjasnil da res nimaš pojma.
Kakega nadrejenega boš klical da ti kaj pove. Če ti MIZŠ nič ne pove. Vsi imajo iste informacije od hišnika do ravnatelja. Pol strani dolgo okrožnico objavljeno na portalu MIZŠ. Torej naloga odpade. Pouka ni. Če prav razumem? Problem rešen. Vsi predmeti se morejo izpeljat po urniku. Nekatere praktično nemogoče ampak moreš. Če jih ne ni realizacje na koncu leta. More pa bit. Ni noben na MIZŠ o tem razmišljal, da bi kaj prilagodil. Ampak ti bi klical nadrejene.

Praviš, da je ravnatelj odgovoren za izpeljavo učnega načrta? Torej je ravnatelj odgovoren za to, da imajo vsi otroci in učitelji primerne pogoje za delo. Torej je ravnatelj kriv, da nimajo vsi učenci računalnikov? Da nimajo vsi učenci doma na voljo svojega prostora za delo, da nimajo vsi učitelji svojih pisarn. Eni živijo v bloku z 2 otrokoma, ki jih je treba handlat med poukom oziroma z njimi delit opremo. Pol maš 4 članske družine z 1 računalnikom. In to naj vse ravnatelj rešuje?

Praviš, da so težave učiteljev v primerjavi z "vašimi" daleč od težav. Se vidi, da nimaš frocov v šoli. Če bi jih mel bi še kako občutil te težave neobstoječega šolanja. Eni pošlejo navodila za cel tedn na enem a4 listu. To je to. Delo je opravljeno froc pa v temi. Drugi se jebe pa pripravlja froci pa deljajo vse drugo na drugi strani. Stari moj to so jebeno resne težave, ki bojo pri marsikerem frocu pustile trajne posledice oziroma so jih že. Matura za letošnje bo tak farsa.

Za svizov mail si pa še enkrat preberi kaj piše. Si z zadnjim stavkom dokazal, da si samo naslov prebral. Ni govora o tem kaj se kdo ne misli, ampak o načinu komunikacije.

sad Ti rres misliš, da ravnatelji še niso pritisnili? Že v prvi rundi so....

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jekleni