Cene servisov, olja in inflacija

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
In kaj ma veze iPhone z oderuštvom? Če ti kot servis prodaš olje z neko normalno maržo je eno, če pa na to nabiješ 150% maržo je pa to oderuštvo. Je pa vedno na strani stranke, ali bo to plačala, al bo šla pa v alternativo. In ta hip se oderuhom že vrača, kar poslušaj reklame.
Proizvodnja cena iPhone je 200$, prodajna pa 1.800$. Nič narobe, imaš alternativo. Veza ima toliko, da za iPhone ni problem dati 1.800$, da se lahko kur*iš na okrog, če plačaš olje 20 EUR se pač ne moreš s tem hvalit, zato si po Alterjevo bedak, če plačaš olje 20 EUR in frajer, če plačaš za iPhone 1.800 EUR.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
Servis lahko prodaja tudi po 100 EUR. Na stranki je ali bo plačala. Recimo, da bi bilo olje 25 EUR in ne zaračunajo storitve, why not.
Ko ne bo strank, se bodo že prilagodili ali pa zaprli.
Smejat se drugim na ta račun in se imeti za nekaj več, je pa druga stvar. Ker nismo vsi enaki.
Nimam se za nekaj več. Se nikoli nisem imel. Samo živim življenje v skladu s svojimi zmožnostmi in si ne kupujem stvari preko zmožnosti.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.762
809
113
toti Maribor
Servis lahko prodaja tudi po 100 EUR. Na stranki je ali bo plačala. Recimo, da bi bilo olje 25 EUR in ne zaračunajo storitve, why not.
Ko ne bo strank, se bodo že prilagodili ali pa zaprli.
Smejat se drugim na ta račun in se imeti za nekaj več, je pa druga stvar. Ker nismo vsi enaki.
Zadeva ni tako enostavna, ker te hebejo z garancijo in jamstvom. V kolikor prineseš svoje olje ti lahko zavračajo garancijo. Jamstvo, pa je itak pogoj, da oni dajo olje. Govorim za Toyoto. Kako je drugje, pa ne vem.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Ja največji problem je jamstvo , ker garancija je zakonsko določena.
Ampak tam po 150000 km si pa skoraj pri vseh proizvajalcih svoboden.

igi

Guru
13. okt 2007
5.600
1.204
113
Celje
Proizvodnja cena iPhone je 200$, prodajna pa 1.800$. Nič narobe, imaš alternativo. Veza ima toliko, da za iPhone ni problem dati 1.800$, da se lahko kur*iš na okrog, če plačaš olje 20 EUR se pač ne moreš s tem hvalit, zato si po Alterjevo bedak, če plačaš olje 20 EUR in frajer, če plačaš za iPhone 1.800 EUR.
ne obračaj zadev.

Pisalo se je za olje, ki je na polici v trgovini recimo x€/l. Točno to ENAKO olje na servisu pa je cena postavljena kot petkratnik. Samo zato, ker lahko?
Izbire pa dostikrat ni, ker garancija/jamstvo. In to je grdo, pa lahko ti kakorkoli obračaš in razlagaš, da nekdo nima za vzdrževanje vozila.

Sploh pa nima to veze s hvaljenjem.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Zadeva ni tako enostavna, ker te hebejo z garancijo in jamstvom. V kolikor prineseš svoje olje ti lahko zavračajo garancijo. Jamstvo, pa je itak pogoj, da oni dajo olje. Govorim za Toyoto. Kako je drugje, pa ne vem.
Seveda je enostavna. Ne kupiš Toyote. Ali pa kupiš 10 let staro.
Oz. sploh ne vem, kje je problem, ker Toyota se NE kvari. Zakaj bi rabil garancijo? #zmeden :evil:
Nimam se za nekaj več. Se nikoli nisem imel. Samo živim življenje v skladu s svojimi zmožnostmi in si ne kupujem stvari preko zmožnosti.
Tvoji posti nakazujejo, da se imaš za nekaj več od nas, ki servisiramo avtomobile sami ali na nepooblaščencu in plačujemo olje po 5 EUR namesto 25 EUR, ker po tvojem ŽIVIMO PREKO ZMOŽNOSTI.
Hkrati vlečeš noter še neke Poli salame in mortadele in iphone-e. Res zelo koristno in smiselno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
ne obračaj zadev.

Pisalo se je za olje, ki je na polici v trgovini recimo x€/l. Točno to ENAKO olje na servisu pa je cena postavljena kot petkratnik. Samo zato, ker lahko?
Lahko gledaš na to tudi, kot da je ta marža ''plačilo'' za garancijo.
Sicer pa po EU zakonodaji lahko ti servisiraš vozilo na kateremkoli servisu SKLADNO Z ZAHTEVAMI PROIZVAJALCA (torej kozolčar ali sam odpade) in če ti zavrnejo garancijo, greš lahko na sodišče. Vprašanje pa je, če se ti to finančno splača. Se pa rabi najt samo en ''norc'', ki bo šel zaradi principa do konca, potem bo pa ostalim lažje.
Druga stvar je pa jamstvo. Tam pa lahko zapovejo kar hočejo, tudi da prideš vsak mesec menjat olje po 50 EUR na liter.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Pred leti, ko so se "jamstva" pojavila, so bila pri marsikateri znamki za posebno doplačilo. Očitno to ni bilo popularno med kupci in so to ceno preprosto prenesli v ceno servisa.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.958
-8.676
113
VW grupa nima jamstva pogojenega z oljem(ok, mogoče se kje najde kakšen idiot za šalterjem, ki hoče pametovati). Prineseš olje, pogledajo če je ustrezno in to je to.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Misliš v ceno avta?
Ne. Ker je jamstvo pogojeno z njihovim servisom, za podaljšano jamstvo so ponekod tudi skrajšali servisni interval, da jih večkrat "obiščeš" in plačaš svoj obrok za jamstvo.
Garancija ni pogojena z uradnim servisom, ker EU pravila tega ne dopuščajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Evo, ce lahko kdo primerja s starimi cenami. Večji Lj renault servis, garancije ze dolgo ni vec, se klime niso popravili v casu garancije.(2 leti).
Olje bi se dobilo za pol ceneje (40€)

Priponke

• IMG_20221107_122153.jpg
    IMG_20221107_122153.jpg
    219,8 KB · Ogledi: 132
Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113

Jaz sem ravno pri Toyoti prinesel lastno olje in mi ni nihče ničesar oporekal (avto v garanciji, ne v jamstvu) olje je bilo seveda originalno od Toyote oz. točno tisto, ki ga zahtevajo (ter tudi sami točijo).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.762
809
113
toti Maribor
Jaz sem ravno pri Toyoti prinesel lastno olje in mi ni nihče ničesar oporekal (avto v garanciji, ne v jamstvu) olje je bilo seveda originalno od Toyote oz. točno tisto, ki ga zahtevajo (ter tudi sami točijo).
Meni je tudi rekel, da ni nobenih težav v garanciji. Bo pa težava v 10. letnem jamstvu Relax, če sem nosil svoje olje, tudi v času garancije.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
A kdo ve, koliko stane barva za barvanje las? Sprašujem za sosedo. Razmišlja, da ko kupi v trgovini in prinese k frizerju. Saj frizer dovolj zasluži z delom, ne rabi še na barvi.

• Haha
Reactions: sad

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
A zdej si že pri barvi :valjamse: .
Ima kar prav. Ali kupuj olje sam in si ga še menjaj sam ali pa vozi avto na servis in plačaj storitev z materialom v celoti. Ne pa nekaj na pol kjer pričakuješ enako garancijo na vgrajene/vlite dele, kot, če bi bil material od mehanika.

Na tak način potem lahko v vsako storitveno dejavnost prinesemo "svoj" material? V restavracijo svojo berivko/zrezek, v frizerski salon svojo barvo in gel za lase, k mehaniku svoje olje in zavore, itd....zanimivo, da je samo slednje kar sprejemljivo, ostalo pa nočete probat?

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Vojnik in sad