Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.864
113
Hrvati napovedujejo, da se ti bo morda v kratkem uresničila želja :D

Ibizo pa le obišči, gotovo najdeš kakšno ponudbo za polovico cene od 6999€.
Mal si dosadan s temi 6999, ki niso dejansko nobena novost. Že pred petimi leti si šel lahko npr. v maredo v plehnato deluxe prestige mobilno sredi skale z bazenom na soncu in premium jogijem na verandi za 399 na noč. Pa verjamem da se je že takrat dalo najt tudi kaj dražjega, še bolj deluxe, še bolj premium in še bolj na soncu kot je mareda.

• Haha
Reactions: damirj

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.214
1.360
113
Previdno vsem, ki predlagajo, da se na bookingu ipd najde prost apartma, potem pa se poklice direkt in najame brez provizije. Preko bookinga si tudi krit v primeru tezav. Ravno to je lani naredil bratranec. Pare na sunce, nic krito nikjer. Potem pa mu je lastnik hodil po stanovanju in izklapljal klimo, ga klical na plazo zakaj peceta v pecici, da je elektrika zelo draga, da bo to prepovedal.

Je verjetno to izjema, vseeno pa po pameti.

Jaz sem decembra preko bookinga ujel apartma na Ugljanu za 10 noci, 100m od plaze, 4 osebe ( hci bo v prenosni posteljki) za 800€. Pa se placam julija.

Kaj pa drugace priporocate za otroke (1, 3, 5), katero destinacijo. Vozijo se radi tako da tudi kam dlje ne bi bil problem.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.564
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Previdno vsem, ki predlagajo, da se na bookingu ipd najde prost apartma, potem pa se poklice direkt in najame brez provizije. Preko bookinga si tudi krit v primeru tezav. Ravno to je lani naredil bratranec. Pare na sunce, nic krito nikjer. Potem pa mu je lastnik hodil po stanovanju in izklapljal klimo, ga klical na plazo zakaj peceta v pecici, da je elektrika zelo draga, da bo to prepovedal.

Na tak način sem že 6 let zapored iskal na bukingu in se potem direkt zmenil. Sicer se zaradi takšnih zgodb vedno s cmokom v grlu odpravil na destinacijo.
Do sedaj nobenih problemov! Vedno prijazni gostitelji, ustrežljivi in veseli, da jim buking ne pobere provizije in dobijo denar takoj.
Letos pade Lošinj za 80€ na noč na samem 10m od plaže.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Mal si dosadan s temi 6999, ki niso dejansko nobena novost. Že pred petimi leti si šel lahko npr. v maredo v plehnato deluxe prestige mobilno sredi skale z bazenom na soncu in premium jogijem na verandi za 399 na noč. Pa verjamem da se je že takrat dalo najt tudi kaj dražjega, še bolj deluxe, še bolj premium in še bolj na soncu kot je mareda.
Nisem jaz začel in verjamem, da se je dobilo. Ampak raje ne bi spraševal o mentalnem zdravju tistega, ki to najame.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.380
2.376
113
Pomurje
In zakaj bi te motilo?
Meni je nepredstavljivo it z AD na smučarijo za par ali več dni. Ne bom pa pisal, da je tak folk slabega mentalnega zdravja.

• Všeč mi je
Reactions: BojanP

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63

Je verjetno to izjema, vseeno pa po pameti.

Jaz sem decembra preko bookinga ujel apartma na Ugljanu za 10 noci, 100m od plaze, 4 osebe ( hci bo v prenosni posteljki) za 800€. Pa se placam julija.

Kaj pa drugace priporocate za otroke (1, 3, 5), katero destinacijo. Vozijo se radi tako da tudi kam dlje ne bi bil problem.
Tisti, ki imajo na bookingu visoke ocene (tam od 8,6 navzgor, pa vsaj ene 20 ocen, da se niso samo sorodniki pofočkali) se ponavadi zavedajo svojega posla in ne komplicirajo. Tisti, ki je na bookingu je praviloma tudi na Googlu, mu pa tam spišeš slab review.

Midva bi morala biti prejšnji teden v Parizu, pa je imela žena v januarju nepričakovano operacijo, z vsemi sem se uspel dogovorit za full refund, tako s hotelom, kjer sem bookiral non-refundable kot tudi vse karte za oglede, še celo EasyJet mi je dal vavčer za polno vrednost za non-refundable letalski karti.
Pa nisem nič extra prosjačil, samo lepa beseda lepo mesto najde, napisal sem kaj se je zgodilo in če lahko menjam datume ali upam vsaj na kakšen delni refund.

Destinacije za otroke: kamorkoli po Hrvaški, le da ni ravno mravljišče na plaži, na Ugljan že itak greste, Pašman je enaka scena, en kup manjših mest oz. vasi od Zadra do Rogoznice (nisi vezan na trajekt, pa ne rabiš 8 ur do dol).
Če hočeš imet pa cel dan mir na plaži, pa nekam na italijansko obalo (ni pa poceni), recimo Gradež, Lido di Jesolo, Bibione. Otroci se bodo cel dan igrali v mivki, pa v vodi se ne morejo utopit, ker je treba naredit 100 metrov, da sploh lahko plavaš. Se pa v tisti mlakuži ne morejo naučit plavat, to je pa minus.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in damirj

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.864
113
In zakaj bi te motilo?
Meni je nepredstavljivo it z AD na smučarijo za par ali več dni. Ne bom pa pisal, da je tak folk slabega mentalnega zdravja.

Jaz sem imel enak predsodek, dokler nisem šel (letos za zimske, novoletne počitnice in še kakšen vikend vmes). In nisem verjel tistim, ki pravijo da je lahko pozimi z AD še bolj fajn kot poleti.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Nismo pa do sedaj še napisali konkrtenga primera. Recimo lani npr. plačal 100 eur na dan, letos gazda kazao pod 130 ne ide... Ima kdo take izkušnje?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Nismo pa do sedaj še napisali konkrtenga primera. Recimo lani npr. plačal 100 eur na dan, letos gazda kazao pod 130 ne ide... Ima kdo take izkušnje?
Sodelavcu so letos dvignili iz 120 na 170 € na dan, srednja Dalmacija, pa je bil v istem apartmaju že 6 let.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.603
-1.372
63
Lahko napišem lanski primer, cela hiša 10m od morja, sicer brez klime (je niti nismo pogrešali), s svojo plažo, ležalniki in tendo v juniju 120 eur na noč. Letos ista lokacija, v juliju (ker je prej vse zasedeno), 170 eur.
Pa smo našli za letos drugo varianto na istem, nam zelo ljubem otoku, prek Airbnb, v juliju, za 85 eur + provizija Airbnb. Gre za apartma (eden od treh) v hiši tik ob zasebni plaži.

Ni tako drago, kot skušajo mediji nalagat.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.214
1.360
113
Vam zelo ljubem otoku, mi pa naj brez imenta tega otoka vohamo, ce je res ugodno ali ne.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Izberite Luxury Beach Villas... in pa poletni termin... 1000+€ na noč. Brez kuharce. Samo 2 spalnici in pa svoj bazenček. Nič posebnega,... Me pa resno zanima klientela. Lani pred otvoritvijo so bili tam parkirani avti nižje vrednosti od dveh noči (beri: passat letnik 2000 ipd), izgleda so tako plačali izvajalce.
So bili parkirani tudi drugačni avti, vile pa v avgustu povsem polne.

20220806_112717-01.jpeg

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Jah, briga gazdo čuča za tebe. Če ti ne boš dal 130, jih bo pa kdo drug 150.. ampak ti je vsaj pošteno povedal, prej ko si prišel dol. Ker meni je pa neki Stipe iz Trogirja ko sem že znosil kovčke rekel da je nešto pogrešio..

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Ja to je zdaj tisto. Ali zaupaš gazdeju, ali riskiraš probleme, ali pa greš malo dražje preko Bookinga.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.497
1.091
113
Torej, na avtokampi.si beležijo okoli 20% višje cene po rednih cenikih. To je prvi indikator. Drugi indikator je umikanje rednih cenikov ter prehod na povpraševalne (hotelske, book now) cenike. Tretji indikator ti je kamp Straško, Pag, kateremu ni problem računati parcele v kampu družini 4, 100+€ na noč, ko je bil še 2 leti nazaj 60€ za isti paket. Pavšal, vsako leto bolj zadaj, vsako leto jurja več. Kontejnerji iz 120 / noč 4 leta nazaj na 140, 160, 180 na 220+ letos.