Previdno vsem, ki predlagajo, da se na bookingu ipd najde prost apartma, potem pa se poklice direkt in najame brez provizije. Preko bookinga si tudi krit v primeru tezav. Ravno to je lani naredil bratranec. Pare na sunce, nic krito nikjer. Potem pa mu je lastnik hodil po stanovanju in izklapljal klimo, ga klical na plazo zakaj peceta v pecici, da je elektrika zelo draga, da bo to prepovedal.
Je verjetno to izjema, vseeno pa po pameti.
Jaz sem decembra preko bookinga ujel apartma na Ugljanu za 10 noci, 100m od plaze, 4 osebe ( hci bo v prenosni posteljki) za 800€. Pa se placam julija.
Kaj pa drugace priporocate za otroke (1, 3, 5), katero destinacijo. Vozijo se radi tako da tudi kam dlje ne bi bil problem.
Tisti, ki imajo na bookingu visoke ocene (tam od 8,6 navzgor, pa vsaj ene 20 ocen, da se niso samo sorodniki pofočkali) se ponavadi zavedajo svojega posla in ne komplicirajo. Tisti, ki je na bookingu je praviloma tudi na Googlu, mu pa tam spišeš slab review.
Midva bi morala biti prejšnji teden v Parizu, pa je imela žena v januarju nepričakovano operacijo, z vsemi sem se uspel dogovorit za full refund, tako s hotelom, kjer sem bookiral non-refundable kot tudi vse karte za oglede, še celo EasyJet mi je dal vavčer za polno vrednost za non-refundable letalski karti.
Pa nisem nič extra prosjačil, samo lepa beseda lepo mesto najde, napisal sem kaj se je zgodilo in če lahko menjam datume ali upam vsaj na kakšen delni refund.
Destinacije za otroke: kamorkoli po Hrvaški, le da ni ravno mravljišče na plaži, na Ugljan že itak greste, Pašman je enaka scena, en kup manjših mest oz. vasi od Zadra do Rogoznice (nisi vezan na trajekt, pa ne rabiš 8 ur do dol).
Če hočeš imet pa cel dan mir na plaži, pa nekam na italijansko obalo (ni pa poceni), recimo Gradež, Lido di Jesolo, Bibione. Otroci se bodo cel dan igrali v mivki, pa v vodi se ne morejo utopit, ker je treba naredit 100 metrov, da sploh lahko plavaš. Se pa v tisti mlakuži ne morejo naučit plavat, to je pa minus.