Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Kaj nisem napisal "če štejem še pot na letališče in check-in" ? 4h z avtom sem šele na Pag prišel, kje je še kaj južneje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Lastna vikendica, hiša, apartma, odlično. Super naložba, si pa ne predstavljam da moram vsako leto biti tam. Človek se pač naveliča, hoče kaj novega...

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
327
83
DamirJ: težka, sem bil 14 dni nazaj pa ne gre. Letalska s FlyDubai je tam 800 po osebi, torej si na 3.200, gliser na otok je mimogrede 40-50 na osebo v eno smer (se pravi 400 tja in nazaj), razen če greš na Gulhi, Maafushi ipd. recimo je samo 20, all inclusive oz. poln penzion nastanitev pa ni (normalna) pod 180 na dan za dva, raje več (hrana je kar draga). Torej tam okoli 4k še nastanitev, če bi vzel revščino bi mogoče prišel na 3,5k. Če dodaš še kak kokos ali mango shake na dan si pa mimogrede čez, recimo da za 4 porabiš skromnih 100 na dan je to še jurja. Tako čez palec jaz računam okoli 1500 na osebo na teden.
Ampak se strinjam, k Hrčkom za ta denar nikoli ne bi šel.

• Všeč mi je
Reactions: damirj

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Gledam ponudbo Pelješac, če bom prikolico letos probal na Hrvaškem. Malo čez 30€ s taksami družina 4 do 30.6., po 1.7. slabih 60€, ACSI popust isto do 30.6., če bom šel šotor dvigat na Lefkado bo tudi okoli 40€ / noč, ni važno kamp dol ali apartma na poti. Ceniki 2023. Rezervacije niso potrebne. Booking z možnostjo odpovedi tik pred zdajci. Danes je 14.2. bo treba malo tipat ali bom peljal dobrih 600km ali slabih 1.600km daleč. Severno od Pelješca pa ne grem, glede na cene ne.
Odvisno kok si avanturista, pa kolk se ti da. Meni recimo se s prikolo ni dalo. Poznam jih pa kar nekaj, ki s prikolo počnejo točno to kar jest z AD zadnja 4 leta. Pač kruzaš od kampa do kampa. Za nas 5 oziroma zadnji dve leti 4, pa so otroc že čez 12, smo prišlo skozi od 30 pa tud tja do 80 na noč. Našli ogromno placov, ki jih drugače ne bi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Lastna vikendica, hiša, apartma, odlično. Super naložba, si pa ne predstavljam da moram vsako leto biti tam. Človek se pač naveliča, hoče kaj novega...
Vidiš, to so ble moje sanje, bajtica na Murtru, z domačini smo bli zarad paušala na ti, še v Masline smo šli enkrat, se mel super. Hvala bogu, da naju je to minilo, ker ne bi videl vsega kar sem do sedaj. Če ne drugega, je vsaj 30 drugih destinacij, kjer bi raje mel bajtico za penzionirat kot ravno na Murtru. Pa ne boš verjel, mel bi/bom bajto ravno v Istri, natančneje v Premanturi ali Medolinu. Polet bi oddajal, od septembra pa do maja bi bla/bova pa s staro dol.

• Všeč mi je
Reactions: KarEn in AvtoFun

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.864
113
zadeva je taka, kolikor se znajdeš oz kolikor ti je do tega toliko pač tudi plačaš...
poleti sem malo v prikolici in malo v apartmaju, ko je prikolica frej sem v prikolici in obratno, jeseni in pozimi pa med počitnicami kam skočimo...
rdeča nit pa je cenovno efektivno in ene teden mi je recimo 2000 nekje zdrava meja lahko pa bi bilo tudi 3000 če steče
ampak najbol so mi smešni tipi, kot je jello za katerega se mi zdi da je cepljen na to da več plača in se ob tem bolje počuti
Če me že vlečeš za jajca. Meni pa nabijači, k nabijajo do nezavesti o kartah za 20-30 eur, rentacarju za 70 (dejansko sem enkrat res toliko plačal na tenerifih za tedenski najem), ko je treba kaj konkretnega pokazat pa kaj več od linka na reklamo ne zmorejo. Vedo pa recimo da za dva jurja pet ljudi leti/spi/je/serje kamorkoli v evropo in še jim ostane za makaronflajš v meku nazaj grede.

Naslednji trip mi lahko kar splaniraš, bom z veseljem plačal manj. ps.: ne se matrat, ker kaj več od nabijanja ne pričakujem.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
DamirJ: težka, sem bil 14 dni nazaj pa ne gre. Letalska s FlyDubai je tam 800 po osebi, torej si na 3.200, gliser na otok je mimogrede 40-50 na osebo v eno smer (se pravi 400 tja in nazaj), razen če greš na Gulhi, Maafushi ipd. recimo je samo 20, all inclusive oz. poln penzion nastanitev pa ni (normalna) pod 180 na dan za dva, raje več (hrana je kar draga). Torej tam okoli 4k še nastanitev, če bi vzel revščino bi mogoče prišel na 3,5k. Če dodaš še kak kokos ali mango shake na dan si pa mimogrede čez, recimo da za 4 porabiš skromnih 100 na dan je to še jurja. Tako čez palec jaz računam okoli 1500 na osebo na teden.
Ampak se strinjam, k Hrčkom za ta denar nikoli ne bi šel.

Hvala za podrobnejšo razlago, moja ponudba je starejša in ni več aktualna, cene so kot si sedaj potrdil, višje. Pa vseeno. V ceni 6999,04€ je samo mobilna hiška, tudi do tja je treba še prit, pa nekaj jest ipd.

• Všeč mi je
Reactions: KarEn

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Saj imaš kemperiste z prikolicami, ki so v eno in istem kempu že 30 let. Pač jim tam paše, se počutijo domače. Ta logika da moraš biti vsakokrat na drugem placu se človeku ponavadi spremeni po 40 tem letu, po 50em pa zagotovo.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.864
113
Ravno ti o katerih pišeš so zadnjih 10 let vsako leto na drugem placu (čeprav v istem kampu), vsako leto dlje od sekretov (ali druga skrajnost, skoraj v sekretih) in vsako leto bolj v šavju, vsako leto bolj na soncu, vse to za vsako leto jurja ve. Po sistemu "če ne gre zlepa gre zgrda". In res, na določeni točki vsakemu dopizdi.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

netko

Guru
25. jul 2007
6.932
2.240
113
Če me že vlečeš za jajca. Meni pa nabijači, k nabijajo do nezavesti o kartah za 20-30 eur, rentacarju za 70 (dejansko sem enkrat res toliko plačal na tenerifih za tedenski najem), ko je treba kaj konkretnega pokazat pa kaj več od linka na reklamo ne zmorejo. Vedo pa recimo da za dva jurja pet ljudi leti/spi/je/serje kamorkoli v evropo in še jim ostane za makaronflajš v meku nazaj grede.

Naslednji trip mi lahko kar splaniraš, bom z veseljem plačal manj. ps.: ne se matrat, ker kaj več od nabijanja ne pričakujem.
kje si pa mene našel z rentacarjem za 70 in kartami za 20 30...

zadnje lokacije, ki smo jih dali skozi v budgetu 2000 +- 100 ali 200eur večino s petimi zadnjo pa s štirimi
Barcelona, Sevilla, Valencia, Gibraltar, Mallorca, Malta, Tenerifi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Če na hrvaško smatraš samo Krk in Pag, potem ajde, naj ti bo. Drugače pa Mallorca, Ibiza je povratna karta 20-30€ letiš pa 2 uri. Če štejem še pot na letališče pa check-in, ne vem kam pridem prej in ceneje, na Ibizo ali na Brač?
Teh 20 do 30 eur ti gledaš akcije, ki so ali niso. Večinoma ne veljajo če se spomniš da greš jutri na vikend. Če letiš iz druge države imaš pot do letaišča, parkirnina, ki je že enaka bancinu. Skratka živiš v iluzijah. Da ne omenjam, da če imaš hišo jo je treba vzdrževat. Zraven pljet kdaj kak liter barve, vrtalnik šraufe, updek papir... shratka... kaj te hočem prepričevat....

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113

Ti pa lahko nabijaš? Ker več od tega ne zmoreš? Če ni karte za 20-30€ je pa za več, kaj je to neki big deal za nekoga ki hoče dat 6999€ za mobilno hiško? :)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Teh 20 do 30 eur ti gledaš akcije, ki so ali niso. Večinoma ne veljajo če se spomniš da greš jutri na vikend. Če letiš iz druge države imaš pot do letaišča, parkirnina, ki je že enaka bancinu. Skratka živiš v iluzijah. Da ne omenjam, da če imaš hišo jo je treba vzdrževat. Zraven pljet kdaj kak liter barve, vrtalnik šraufe, updek papir... shratka... kaj te hočem prepričevat....

Ne skrbi, sem prepotoval več kot dovolj sveta. Karte so po takšni ceni, sam se odloči, če ti datumsko ustrezajo. Če ti ne, potem pa je problem. Na hrvaškem nimajo barve pa šraufov?

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.864
113
Ti pa lahko nabijaš? Ker več od tega ne zmoreš? Če ni karte za 20-30€ je pa za več, kaj je to neki big deal za nekoga ki hoče dat 6999€ za mobilno hiško? :)
Nekje vmes sem te izgubil in zdaj jaz ne vem kaj ti želiš povedat, še manj pa zakaj se želiš z mano prepirat, ker sem netkotu povedal naj me neha vlečt za jajca.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Ne skrbi, sem prepotoval več kot dovolj sveta. Karte so po takšni ceni, sam se odloči, če ti datumsko ustrezajo. Če ti ne, potem pa je problem. Na hrvaškem nimajo barve pa šraufov?
Kakor kje. Sicer pa ne vem če sma na pravi valovni. Jaz še vedno repliciram na tisto, "raje imam hišo na Ibizi kot na Hrvaškem". Pustma zdaj dopust v mobilni hišici za 6990.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Vsakemu svoje, sigurno je tudi na HR lepo, jaz pa raje razmislim, ali pustim moje € na HR, za kar je vedno manj možnosti in želje, ali kje drugje.

• Všeč mi je
Reactions: sad