Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Eni zapravijo vse za dopust, da jih potem Golob ne more obdavčit. Dosti je tudi privatnikov, ki si tole tudi z lahkoto privoščijo. Gledam mobilne hišice na https://www.terrapark.hr . Tiste brez bazenčka od 3600 za 14 dni 2 odrasla in 2 otroka. One z bazenčkom pa 4400 eurov. Če plačaš danes je 15% popusta. S tem da za to ceno ti še noben ne kuha. Ni kaj nore cene. Ampak sem prepričan da bo 90% vse zasedeno. Precej je premožnih slovaških družin in podobnih ki jim tak denar ni problem.

Prejle sem gledal star kemp lociran v Paški zaliv. Tole je zanimiva ponudba v novem kempu lociran serverozahodno od Novalje. Mobilna hiška z malo večjo teraso. Zavidljiv prestiž, 4 osebe 14 dni.

1676365951357.png

1676366351255.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Za ta denar mam jest poletni dopust s hrano, pivom ki ga požrem, in nafto ki jo skurim vred vsaj 5 let in to govorim, da so te cene nenormalne, oziroma se sprašijem po normalnosti tistih, ki to plačajo. Če pa to ne, imam pa vsaj polpenzion v enem orenk hotelu. Te konkretne hiške so pa ponavad na živem soncu in morš bit lepo pod klimo. Glede na to, da je kamper vreden danes za kar nekaj jurjev več kot je bil ob nakupu mi niti amortizacije kamperja ni treba računat. Če bi pa mal stisnil in ne bi s sporogo pila piva in kafeta v kafani, mulci pa ne soka, se pa še kako leto komot doda.

Za ene tri jurje več, pa zategneš rabljeno mobilno hišico v kak manjši privat kamp in se zdilaš z gazdo za pavšal. So nam že tudi to ponujal, ravno lani na Korčuli. Je gazda reku, naj prodam AD in za ta dnar kupim rabljeno hiško in jo k njemu v kamp za 10 let zategnem, pa še za pivo v kafani ti bo ostal je dodal.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Če gre ima družina 7k€ za dopust, potem imajo ponavadi tudi en apartma na Hrvaškem, v lastništvu.... tako da tudi na Hrvaško hodijo poleti na morje, na Maldive pa pozimi....

• Všeč mi je
Reactions: msenjur in d3esaly

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Ma ja, to je tako posplošeno. Morda lahko velja za štajerski konec Slovenije, ki je pregovorno po načelu "Hrvaška vse ali nič" . V mojih koncih pa ni tak trend. Jaz če bi že imel hiško nekje, bi se z lahkoto prepričal za Kanarske, Malorco, Ibizo, Korziko, Sardinijo, Madeiro, itd na hrvaški pa zagotovo ne.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.379
2.376
113
Pomurje
Za ta denar mam jest poletni dopust s hrano, pivom ki ga požrem, in nafto ki jo skurim vred vsaj 5 let in to govorim, da so te cene nenormalne, oziroma se sprašijem po normalnosti tistih, ki to plačajo. Če pa to ne, imam pa vsaj polpenzion v enem orenk hotelu. Te konkretne hiške so pa ponavad na živem soncu in morš bit lepo pod klimo. Glede na to, da je kamper vreden danes za kar nekaj jurjev več kot je bil ob nakupu mi niti amortizacije kamperja ni treba računat. Če bi pa mal stisnil in ne bi s sporogo pila piva in kafeta v kafani, mulci pa ne soka, se pa še kako leto komot doda.

Za ene tri jurje več, pa zategneš rabljeno mobilno hišico v kak manjši privat kamp in se zdilaš z gazdo za pavšal. So nam že tudi to ponujal, ravno lani na Korčuli. Je gazda reku, naj prodam AD in za ta dnar kupim rabljeno hiško in jo k njemu v kamp za 10 let zategnem, pa še za pivo v kafani ti bo ostal je dodal.
Za hiško sem pred 6 leti dal 30k€.

Zdaj bi šla za najmanj 60k€ takoj, pa je stara 12 let.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Sej pravim, da jaz to ne bi imel za vikend, lol :D Vikend met na hrvaški 8ur vožnje stran je isti kukurus. Ampak težko to štajercu razložit, da nekaterih boli briga za hrvaško....

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.864
113
Če gre ima družina 7k€ za dopust, potem imajo ponavadi tudi en apartma na Hrvaškem, v lastništvu.... tako da tudi na Hrvaško hodijo poleti na morje, na Maldive pa pozimi....
S 7k EUR gre lahko družina tudi za 14 dni na dopust, spi po hostlih, je pogrete konzerve, kopa in umiva pa se v izvirih in potočkih. In na pir gre samo takrat ko je happy hour (velik pir že za 12 eur). In se v primerjav z all inkluziv maldivom še vedno ne počuti kot pitano prase.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Sej pravim, da jaz to ne bi imel za vikend, lol :D Vikend met na hrvaški 8ur vožnje stran je isti kukurus. Ampak težko to štajercu razložit, da nekaterih boli briga za hrvaško....
Štajerc gor ali dol. Kje bi pa ti kupil vikendico da bi se 8 ur vozil v eno smer? Hišo kupovat nekje kamor se moraš vozit z avionom pač ni smiselno. Ne štajercu ne gorenjcu.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Gorenjcu sploh ne :)

PS: zakaj ni smiselno z avionom, če je cenej kot z avtom, v določenih primerih seveda?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.497
1.091
113
Gledam ponudbo Pelješac, če bom prikolico letos probal na Hrvaškem. Malo čez 30€ s taksami družina 4 do 30.6., po 1.7. slabih 60€, ACSI popust isto do 30.6., če bom šel šotor dvigat na Lefkado bo tudi okoli 40€ / noč, ni važno kamp dol ali apartma na poti. Ceniki 2023. Rezervacije niso potrebne. Booking z možnostjo odpovedi tik pred zdajci. Danes je 14.2. bo treba malo tipat ali bom peljal dobrih 600km ali slabih 1.600km daleč. Severno od Pelješca pa ne grem, glede na cene ne.

netko

Guru
25. jul 2007
6.932
2.240
113
zadeva je taka, kolikor se znajdeš oz kolikor ti je do tega toliko pač tudi plačaš...
poleti sem malo v prikolici in malo v apartmaju, ko je prikolica frej sem v prikolici in obratno, jeseni in pozimi pa med počitnicami kam skočimo...
rdeča nit pa je cenovno efektivno in ene teden mi je recimo 2000 nekje zdrava meja lahko pa bi bilo tudi 3000 če steče
ampak najbol so mi smešni tipi, kot je jello za katerega se mi zdi da je cepljen na to da več plača in se ob tem bolje počuti

netko

Guru
25. jul 2007
6.932
2.240
113
Gledam ponudbo Pelješac, če bom prikolico letos probal na Hrvaškem. Malo čez 30€ s taksami družina 4 do 30.6., po 1.7. slabih 60€, ACSI popust isto do 30.6., če bom šel šotor dvigat na Lefkado bo tudi okoli 40€ / noč, ni važno kamp dol ali apartma na poti. Ceniki 2023. Rezervacije niso potrebne. Booking z možnostjo odpovedi tik pred zdajci. Danes je 14.2. bo treba malo tipat ali bom peljal dobrih 600km ali slabih 1.600km daleč. Severno od Pelješca pa ne grem, glede na cene ne.
pri meni dajo 75 mnogo severneje od Pelješca pa vsako leto z veseljem pridejo ker ne rabijo ničesar drugega kot dobro voljo vse ostalo jih čaka na lokaciji

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
S 7k EUR gre lahko družina tudi za 14 dni na dopust, spi po hostlih, je pogrete konzerve, kopa in umiva pa se v izvirih in potočkih. In na pir gre samo takrat ko je happy hour (velik pir že za 12 eur). In se v primerjav z all inkluziv maldivom še vedno ne počuti kot pitano prase.
Seveda so družine, ki jim počitnice ne dišijo in raje potujejo. To je druga tema....
Hotel sem samo izpostaviti, da če ima družina 7k za počitnice ima tudi za vikendico, nekje v bližini, na obali. In ker pri nas ni nobene izbire in slabo morje, raje izberejo Hrvaško. Predvsem ne južneje od Krka, da si lahko za vikend hitro dol....

Men osebno so ideja mobilnih hišk všeč, luksuz apartmaja in okolje kampa. Sami plusi... So pa žal rak za kampe. Kamping v Istri izumira zaradi mobilnih hišk. Vedno manj bo prostora za šotore.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Sam to potem pa končamo, ker je off. Na Malorco je res cenj z letalom kot avtom. Ampak z avtom do Hrvaške ali letalom do Malorce... ne ga lomit.

Če na hrvaško smatraš samo Krk in Pag, potem ajde, naj ti bo. Drugače pa Mallorca, Ibiza je povratna karta 20-30€ letiš pa 2 uri. Če štejem še pot na letališče pa check-in, ne vem kam pridem prej in ceneje, na Ibizo ali na Brač?