Jasno da že dolgo ni poceni, pa to sploh ni težava. Nastane težava ko mi reklamirajo super predsezonsko akcijo in v Istri 4* hotel za dve osebi v praktično predsezoni (konec junija) naklikam na 3000€, PP za 8 dni.
Istra se je najbolj podražila. Mi gremo za (podaljšan) vikend v Istro ene 4-5x na leto, vedno izven sezone, torej od aprila do junija, pa potem od septembra dalje, pa so cene vsako leto višje.
Praviš, da razdalja ni ovira: potem šibaš južno od Zadra, so cene vseeno nižje, pa precej večja verjetnost za lepo vreme. Hotel (pre)drag: vzameš apartma na dobri lokaciji, pogledaš na bookingu kaj je frej, pokličeš direktno tja in se zmeniš brez provizije. Jest hodiš pa ven, sej Hrvaška ni samo Poreč, Mali Lošinj pa Dubrovnik, se še da jest za normalen denar.
Španija, Grčija: kot ti je jello napisal, avion do 2eh let starosti je free, vzameš hotel ali apartma, sploh v juniju so še vedno ugodni.
Lani sva bila tak termin na Santoriniju, zelo lepa soba v mini hotelu druga vrsta od morja (realno pa manj kot 50 metrov od plaže) je bila manj kot 70 € na dan, orenk kosilo ali večerja po izbiri in pijača (seveda za 2 osebi) pa ranga 40-50 €. S tem, da sem se lahko cel dan free svaljkal na njihovih ležalnikih na plaži.
Konec julija smo bili na Mallorci, našel 4-sobno stanovanje v centru dogajanja in realnih 150 metrov od plaže, teden dni 800 €, 4 letalske karte iz Benetk 280 €, zajtrk v stanovanju, vse večerje in kosila zunaj pa z vključeno pijačo za 4 osebe med 60 in 100 €.
Letos gremo julija na Zakintos, 4 avionske karte 400 €, apartma na plaži z dvema spalnicama in polno opremljeno kuhinjo pa spet 800 €.
Hrana in pijača pa kakor gledam še ceneje kot na Santoriniju.
Pa da ne pozabim Hrvaške: letos gremo tudi julija za 14 dni dol, apartma v srednji Dalmaciji ranga 100 kvadratov z veliko teraso, realno 40 metrov od vode, manj kot 100 € na dan. Res pa je, da tja hodimo že 11 let, pa kdaj tudi izven sezone, pa z gazdo se tudi med letom slišiva...
Pa ne me spraševat za kontakt, ker ima zasedeno že leta vnaprej, pa zadnjim kolegom je dal ceno sedaj 140 €.
Da se še marsikam solidno ugodno it. Jabe je omenila Valencio, tudi dobra destinacija za it z otroci, bili pred letom in pol za krompirjeve, apartma čisto v centru, vse skupaj je bilo za 6 dni slaba 2 jurja, jedli skoz zunaj pa si ogledali vse kar se je dalo ogledat (razen fuzbal štadiona), rentali bicikle...