Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.792
6.463
113
lani valencia 800€ za en teden apartmaja. Avion 650€ za 5 komadov s prtljago.

dele gledam, malo sem pozna, vem, Barcelono. apartmaja pod 1500€ ni, vzela bi enega za 1600€. Letalske karte ne bi bile pod jurja. Sem mislila v originalu da bi šli na tekmo Barcelona-Atletico. 250€/po buči najcenejša karta. pa smo na 4k€. pa še nismo nobene vstopnine plačali pa še nič pojedli. nisem navdušena.

Da ne bi kdo mislil, da je Španija kar apriori poceni in Hrvaška draga. Odvisno kam greš in kdaj.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.792
6.463
113
ja to je naša Valencia. nastanitev in prevoz dokaj poceni ali ipak me je na koncu prišlo več kot 2k€. Če si že tam, grem pač pogledat, kar me zanima, pa če to kaj stane ali pa ne. Vstopnine so tok pa tok. če hočem na fuzbal, je tok pa tok. najceneje je pa doma. Mi imamo fletno drugače, meni ni treba nikamor bežat.

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
Albanija sarande 10 dni hotel z zajtrkom za 4 osebe 530 euru... 1250km z avtom v eno smer... Pomoje vse skup me je prislo 1500 euru... Blo je pa super...

• Všeč mi je
Reactions: DOMEK in Hanzi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Ma kaj vsi delate v JU, da lahko tako zgodaj rezervirate dopust? Meni ga potrdijo šele Aprila za poletje. Aj aj privilegiranci.:fredi:
Pr moji, v privat firmi, majo za poletne dopuste zmenjeno že od lani decembra. Je precej odvisno od šefa in nikakor od JU, kot imate nekateri na jeziku nonstop :fredi: . Pri nas se tud zmenimo brez težav, že v sosednjem oddelku iste firme imajo pa stalne borbe, ker pač šef ne verjame v dopust in jim vsakič brez izjeme dreka do zadnjega. Na konc pa itak potrdi točno tist, kar so med sabo zmenjeni. Tko da hebala te JU, zakaj ne greš tja delat, ko je tko lušno.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jasno da že dolgo ni poceni, pa to sploh ni težava. Nastane težava ko mi reklamirajo super predsezonsko akcijo in v Istri 4* hotel za dve osebi v praktično predsezoni (konec junija) naklikam na 3000€, PP za 8 dni.
Istra se je najbolj podražila. Mi gremo za (podaljšan) vikend v Istro ene 4-5x na leto, vedno izven sezone, torej od aprila do junija, pa potem od septembra dalje, pa so cene vsako leto višje.
Praviš, da razdalja ni ovira: potem šibaš južno od Zadra, so cene vseeno nižje, pa precej večja verjetnost za lepo vreme. Hotel (pre)drag: vzameš apartma na dobri lokaciji, pogledaš na bookingu kaj je frej, pokličeš direktno tja in se zmeniš brez provizije. Jest hodiš pa ven, sej Hrvaška ni samo Poreč, Mali Lošinj pa Dubrovnik, se še da jest za normalen denar.

Španija, Grčija: kot ti je jello napisal, avion do 2eh let starosti je free, vzameš hotel ali apartma, sploh v juniju so še vedno ugodni.
Lani sva bila tak termin na Santoriniju, zelo lepa soba v mini hotelu druga vrsta od morja (realno pa manj kot 50 metrov od plaže) je bila manj kot 70 € na dan, orenk kosilo ali večerja po izbiri in pijača (seveda za 2 osebi) pa ranga 40-50 €. S tem, da sem se lahko cel dan free svaljkal na njihovih ležalnikih na plaži.

Konec julija smo bili na Mallorci, našel 4-sobno stanovanje v centru dogajanja in realnih 150 metrov od plaže, teden dni 800 €, 4 letalske karte iz Benetk 280 €, zajtrk v stanovanju, vse večerje in kosila zunaj pa z vključeno pijačo za 4 osebe med 60 in 100 €.

Letos gremo julija na Zakintos, 4 avionske karte 400 €, apartma na plaži z dvema spalnicama in polno opremljeno kuhinjo pa spet 800 €.
Hrana in pijača pa kakor gledam še ceneje kot na Santoriniju.

Pa da ne pozabim Hrvaške: letos gremo tudi julija za 14 dni dol, apartma v srednji Dalmaciji ranga 100 kvadratov z veliko teraso, realno 40 metrov od vode, manj kot 100 € na dan. Res pa je, da tja hodimo že 11 let, pa kdaj tudi izven sezone, pa z gazdo se tudi med letom slišiva...
Pa ne me spraševat za kontakt, ker ima zasedeno že leta vnaprej, pa zadnjim kolegom je dal ceno sedaj 140 €.

Da se še marsikam solidno ugodno it. Jabe je omenila Valencio, tudi dobra destinacija za it z otroci, bili pred letom in pol za krompirjeve, apartma čisto v centru, vse skupaj je bilo za 6 dni slaba 2 jurja, jedli skoz zunaj pa si ogledali vse kar se je dalo ogledat (razen fuzbal štadiona), rentali bicikle...

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Midva sicer nisva za drugo kot to, da si apartma sabo peljeva, ostalo pa ja, seveda, vse se da, če se hoče. Tud apartmaji, če si mal ciganske sorte so vedno dosegljivi brez rezervacije. Sam dol v center mesta, pa imaš mamce s tablicami. Tudi za kampe do letos še nismo rezerviral. Ko je bla odločitev za premik, je moja vzela telefon v roke in klicala. Čudežno je blo vedno frej za vsaj 3 dni.

jello

Guru
22. sep 2008
10.124
3.864
113
ja to je naša Valencia. nastanitev in prevoz dokaj poceni ali ipak me je na koncu prišlo več kot 2k€. Če si že tam, grem pač pogledat, kar me zanima, pa če to kaj stane ali pa ne. Vstopnine so tok pa tok. če hočem na fuzbal, je tok pa tok. najceneje je pa doma. Mi imamo fletno drugače, meni ni treba nikamor bežat.
Fucbal karte za ligaške tekme se kupuje pred štadionom, lahko pred tekmo ali kakšen dan prej na blagajni. Smo se že tako nasrali, da smo gledali v enem tednu 2x Real, enkrat za 120 eur (daleč najcenejša karta kupljena preko neta, na blagajni so bile karte za isto tekmo, samo dve tribuni višje, po 20 eur) in čez nekaj dni za 25 (karta kupljena spotoma, en dan prej, na blagajni).

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

darwin

Majstr
17. avg 2007
589
369
63
Cene nastanitev so se za tistega, ki nima kakšnih osebnih kontaktov ali poznanstev in na to vezanih popustov, kar precej podražile povsod. Smo ravno govorili s kolegi, ki dopustujejo v Grčiji. Cene nič kaj posebnega apartmaja za njihovo familijo se za 14 dni v top sezoni gibljejo okoli 3-4.000 €.
Pri nas je imela žena letos idejo, da bi šli na Brač. Ko je poklikala kriterije, da je dobila zadetke po svojih željah, je zelo hitro zaprla in bila vesela, da imamo stanovanje, ki vse njene kriterije (razen da ni na Braču) izpolni.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Če si do zdaj prilezel samo do Primoštena, mi je jasno zakaj tako misliš. S frocom se da pa še kam drugam kot v greznico, z malim, ki je pa samo na joški pa še najlažje.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Cene nastanitev so se za tistega, ki nima kakšnih osebnih kontaktov ali poznanstev in na to vezanih popustov, kar precej podražile povsod. Smo ravno govorili s kolegi, ki dopustujejo v Grčiji. Cene nič kaj posebnega apartmaja za njihovo familijo se za 14 dni v top sezoni gibljejo okoli 3-4.000 €.
Pri nas je imela žena letos idejo, da bi šli na Brač. Ko je poklikala kriterije, da je dobila zadetke po svojih željah, je zelo hitro zaprla in bila vesela, da imamo stanovanje, ki vse njene kriterije (razen da ni na Braču) izpolni.
Ali z drugimi besedami za tistega, ki zna sam po bookingu poklikat in ne zna telefona obrnit.

• Všeč mi je
Reactions: VAG

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Če si do zdaj prilezel samo do Primoštena, mi je jasno zakaj tako misliš. S frocom se da pa še kam drugam kot v greznico, z malim, ki je pa samo na joški pa še najlažje.

Ma ne vem kaj si se ti zdaj toliko vpiknil vame? :) Pa pusti ti zdaj to, kje je meni všeč in kje ni. Bodi brez skrbi da bom šel tja kamor bo meni pasalo ne glede na ceno ampak enih par tukaj gori vas je konkretno falilo temo. Tema ne gre o tem kam in za kak denar bom jaz šel letos na dopust. V tej temi debatiramo o letošnjih cenah ki se meni zdijo abnormalne za eno Hrvaško in to v hotelih ki niso pravzaprav nič posebnega.

darwin

Majstr
17. avg 2007
589
369
63
Ali z drugimi besedami za tistega, ki zna sam po bookingu poklikat in ne zna telefona obrnit.
Priznam, da ne vem, kam in koga naj na Brač kličem, da mi da informacijo, če ima stanovanje z dovolj veliko pokrito teraso, blizu plaže ... in da z njim cenkam za ceno.
Nazadnje, ko sem na Hrvaškem šel v najet apartma, smo se z gazdarico "poklopili" in ko sem se želel dogovoriti za še en termin, mi je rekla, naj rezerviram na bookingu. "Aja, provizije ne bi. Ok, naj ti bo, ti dam 5% ceneje kot imam na bukingu." Sem si mislil svoje in rezerviral drugje.

Po drugi strani pa beremo take članke. Mislim, da je bila taka praksa ponekod tudi lani.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Ma ne vem kaj si se ti zdaj toliko vpiknil vame? :) Pa pusti ti zdaj to, kje je meni všeč in kje ni. Bodi brez skrbi da bom šel tja kamor bo meni pasalo ne glede na ceno ampak enih par tukaj gori vas je konkretno falilo temo. Tema ne gre o tem kam in za kak denar bom jaz šel letos na dopust. V tej temi debatiramo o letošnjih cenah ki se meni zdijo abnormalne za eno Hrvaško in to v hotelih ki niso pravzaprav nič posebnega.
Se nisem vpiknil, pač ti svetujem in delim izkušnje tudi potovanja z majhnimi otroki, nič slabega ali slabo namernega. So pa cene za 2023 nore, čeprav za 2022 niso ble nič boljše, sploh zdaj v tem času se vsi delajo hard to get, pa je vse že kao zasedeno pa buhahaha. Sploh top destinacije. Lani ni bilo takle čas nič drugače. So na avtodomarskem FB profilu zagnal lani paniko, da je že vse zaseden, pa da ni nič za rezervirat. Kolega, sicer že mal starejši, tko da z ženo šibata okol brez otrok je šel v Dalmacijo na blef s šotorom v prtljažniku za vsak slučaj. Na tri dni se je premikal in v vsakem kraju brez težav dobil apartma, pa tud jedla sta vrhunsko za precej manjše pare, kot jih ti opisuješ.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
Čist tko iz firbca, kak pralni stroj / hladilnik / avto / parket / (vstavi poljubno) imate tisti, ki zapravite 4k€ za dopust?

Sem jaz iz drugega planeta, ali sem samo škrt in se mi zdijo to visoki zneski?
Eni zapravijo vse za dopust, da jih potem Golob ne more obdavčit. Dosti je tudi privatnikov, ki si tole tudi z lahkoto privoščijo. Gledam mobilne hišice na https://www.terrapark.hr . Tiste brez bazenčka od 3600 za 14 dni 2 odrasla in 2 otroka. One z bazenčkom pa 4400 eurov. Če plačaš danes je 15% popusta. S tem da za to ceno ti še noben ne kuha. Ni kaj nore cene. Ampak sem prepričan da bo 90% vse zasedeno. Precej je premožnih slovaških družin in podobnih ki jim tak denar ni problem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Priznam, da ne vem, kam in koga naj na Brač kličem, da mi da informacijo, če ima stanovanje z dovolj veliko pokrito teraso, blizu plaže ... in da z njim cenkam za ceno.
Nazadnje, ko sem na Hrvaškem šel v najet apartma, smo se z gazdarico "poklopili" in ko sem se želel dogovoriti za še en termin, mi je rekla, naj rezerviram na bookingu. "Aja, provizije ne bi. Ok, naj ti bo, ti dam 5% ceneje kot imam na bukingu." Sem si mislil svoje in rezerviral drugje.

Po drugi strani pa beremo take članke. Mislim, da je bila taka praksa ponekod tudi lani.
Vsako leto beremo take članke, jest se pa z biciklom vozim mimo Apartman frai napisov kamorkoli grem.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi