Sem se zadnjič sprehodil mimo Fiese in tistega bogega kampa. Meni ni jasno, kako lahko nekdo dopustuje v takem natrpanem kampu, kjer se prikolice dotikajo ena druge, kjer ne moreš okna odpret, ne da bi zadel v sosedovo prikolico, kjer ti smrdi sosedova večerja pod nos, ko ti ješ škampe na buzaro...
Še dobro da imamo izbiro, kampe z mobilnimi hišicami, prikolicami, šotori, avtodomi, hoteli z vsem kar hočeš, apartmaji. Kolikor nas je, vsak najde nekaj zase. Mi kot družina, smo vsako leto kampirali (več kot deset let, še prej s starši), med korono, pa smo šli prvič v apartma, hišo z bazenom in od takrat, hodimo na isti konec, sicer vedno drug kraj. Enostavno je lažje, ker ne rabiš že par dni prej pakirat stvari za kampiranje in igrat tetris v prtljažniku. Zdaj enostavno spakiram tudi stvari, ki jih prej zaradi prostora nisem. Pa cenovno je kampiranje in apartma/hotel kar tam tam.
Kot je že prej napisal kalbo, ogromno je privat namestitev, ki so cenovno dostopne, samo poiskat jih je treba. Ko tečem ali kolesarim, jih je veliko ob poti in si kakega zacahnam za naslednje leto.