Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.792
6.463
113
Če na hrvaško smatraš samo Krk in Pag, potem ajde, naj ti bo. Drugače pa Mallorca, Ibiza je povratna karta 20-30€ letiš pa 2 uri. Če štejem še pot na letališče pa check-in, ne vem kam pridem prej in ceneje, na Ibizo ali na Brač?

Saj vem, hrvaske se ne sme marati, ampak ibiza mora biti vsaj 2x cenejša, da izberem to...

To receno, par jurjev dam BP za izlet/potovanje. Malo tujih znamenitosti, kulture, kulinarike - izobraževalno torej. Za lezat na plazi pac ne. Vstopnine so konkreten del stroska...

Za vikendico pa sem zdele sama nase jezna. 2x sem sfalila dobre deale na pohorju. kranjske si ne morem privosciti, pohorje mi je pa 2. dobra destinacija blizu za aktivne vikende poleti in pozimi. Pa mularija bo tudi kmalu kaj od tega imela. Kar seveda ne nadomesca glavnih dopustov poleti in pozimi. Ce/ko ne rabis pa prodaš...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj vem, hrvaske se ne sme marati, ampak ibiza mora biti vsaj 2x cenejša, da izberem to...

To receno, par jurjev dam BP za izlet/potovanje. Malo tujih znamenitosti, kulture, kulinarike - izobraževalno torej. Za lezat na plazi pac ne. Vstopnine so konkreten del stroska...

Za vikendico pa sem zdele sama nase jezna. 2x sem sfalila dobre deale na pohorju. kranjske si ne morem privosciti, pohorje mi je pa 2. dobra destinacija blizu za aktivne vikende poleti in pozimi. Pa mularija bo tudi kmalu kaj od tega imela. Kar seveda ne nadomesca glavnih dopustov poleti in pozimi. Ce/ko ne rabis pa prodaš...

Boljše da si sfalila deal. Pri "nas" na pohorju je mrtvilo, si res nimaš kaj za začet. Z izjemo Rogle, tam se pogojno nekaj dogaja, drugače pa se mi žal ne znamo iti turizma.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Še glede naslova teme - glede cen na hrvaškem... Res me zanima, če so tako navili cene kot nam predstavljajo mediji tukaj.. Ker sam sem mnenja, da je prejšnja leta bila hrvaška (govorim za srednjo in južno dalmacijo) vsaj tako poceni kot npr.: Maribor ali še cenejša (po trgovinah ali restavracijah).. In ZAGOTOVO cenejša kot SLO obala...
To so že zadnjih nekaj let v medijih nabijali kako se je na Hrvaškem vse podražilo, potem dajo pa tiste tri primere nategov visokih cen iz Poreča in Dubrovnika.
V srednjo Dalmacijo hodimo v sezoni že 11 let, od doma sabo peljemo za 1x ali 2x za kosilo meso od znanega kmeta, pa nam ljube buteljke vin. Vse ostalo grem prvi dan nabavit dol po trgovinah, vsa leta do sedaj je bilo ceneje kot pri nas, s tem da je tudi kvaliteta sadja in zelenjave boljša kot pri nas.

Še kjerkoli smo jedli dol po oštarijah (od Zadra do Rogoznice, tudi na rivi in po otokih), cene začuda nižje ali enake kot pri nas v Ljubljani.
Enake izkušnje imamo iz italijanske obale (Gradež, Benetke, Bibione...).
Ni drugje poceni, problem je, da so cene storitev (hoteli, gostilne...) v Sloveniji postale enako prestižno visoke kot praktično katerikoli drug še veliko bolj znan in turističen kraj po Evropi.

Tema se je sicer res razvila v smer kdo ima daljšega in katera oblika dopusta (apartma, hotel, AD, kamp...) je boljša.
Vsak po svojih zmožnostih in predvsem kar komu odgovarja.

Se pa da tudi v teh časih in z malo načrtovanja vnaprej it po svetu za dokaj normalen denar.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
327
83
Dobro napisano, tudi sam sem imel take izkušnje do zdaj. Samo nad ceno hrane boš malo razočaran, kar primeš dol v štacuni je dražje kot pri nas zadnje pol leta, pa tja do septembra ni bilo tako. Je pa res zelenjava in sadje bistveno okusnejše, pa tudi meso. Recimo že v Lidlu v Umagu dobiš skoraj dnevno HR kozlička, odojka, janca, teletino - vsaj dvoje od tega je vedno v hladilniku na voljo. Tako da če odmisliš začinjene cene gostiln v špici sezone ob plaži ali na rivi, pa nekatere nore cene nočitev/apartmajev, so cene tam nekje primerljive našim. Določene storitve so pa še vedno cenejše (izvajalci ala štromar, vodovodar, vrtnar... so sicer zlatarji, takoj ko ugotovijo da si Slovenec), ampak recimo strošek vodenja računa na banki je tam nekje 3 EUR, kar pri nas ne najdeš več. 60GB internet mobil (4g) je 6,5 EUR na mesec na naročnino, brez vezave, TotalTV s paketom enih 70 programov+free satelitski je 300 EUR za 5 let (z vso opremo, dish-em, sprejemnikom, ter montažo na streho, takoj tvoje, kar znese 3,5eur na mesec za to obdobje), po 5 letih pa naročnina naprej ali pa dalje gledaš free shemo. Se pravi za 10 EUR na mesec dobiš 60GB neta plus solidno TV programsko shemo (dvojčka), brez kakršnekoli vezave - beat that in Slovenia.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Res, 19 si jih naštel? Imaš pa čas. So vsi faljeni? Si že večkrat pokazal da ti branje dela težave.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.859
-386
113
sej je res... vsako leto ene in iste debate.

vsak pocne tisto, kar ga veseli. ene kruzanje, ene iskanje najcenejsih kampov, druge urejanje okolice hiske v istri, tretje polezavanje v ograjenem hotelskem kompleksu v Egiptu z all inclusive opcijo.

vazno pa je, da vsak zase uziva in se sprosti. koliko kdo zapravi je cisto vseeno, vsak zapravi tok kolikor lahko.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in kajpace

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Točno. Sam prav vsi lahko zapravimo več ali pa manj za bolje, če se potrudimo. Pa naj gre za hotel, apartma al pa kamp. Bistvo debate. Tud v Benetkah se da za prvimi fasadami jest ceneje in bolje kot spredaj.
Pač nabijanje 24 kur, da bo dopust dražji.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.471
113
Pa mislim da je bila do bojanovega kakca debata čisto kulturna. Sdj se o dopustu pogovarjamo in ne o jedrski fiziki, kjer se je treba strogo teme držat.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.924
2.633
113
Res, 19 si jih naštel? Imaš pa čas. So vsi faljeni? Si že večkrat pokazal da ti branje dela težave.
Ti zgleda imaš še več časa, da si jih 19 naštepal, no sedaj že 22. Ne vem pa kaj ima branje veze s štetjem? Pa če se je kdo v čem na tem forumu dokazal si to ti. Bi lahko rekli da si kar "legenda".

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
Prosto po prešernu-tist k ma hiško dol ve zakaj jo ma drugi se pa tolažijo da je lepš drugje.Kakor komu paše.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

resnica

Majstr
9. feb 2013
518
523
93
Prosto po prešernu-tist k ma hiško dol ve zakaj jo ma drugi se pa tolažijo da je lepš drugje.Kakor komu paše.
Sam imam podedovano in prenovljeno hišo na Hvaru, pa v zadnjih sedmih leti pomislil nisem, da bi tam preživel dopust. Rajši doma pod klimo buljim v prazen strop. Zame je na voljo stotine boljših, lepših in cenejših destinacij, kjer se ljudje znajo it turizma. Drugače pa del svojega poletnega dopusta obvezno preživim v Sloveniji, ampak ja kakor komu paše.

resnica

Majstr
9. feb 2013
518
523
93
Hišo sva podedovala s sestro, ki obožuje preživljanje dopusta tam, potem sta tu še moj moj sin in hčerka ki tudi redno hodita dol vsako leto.