Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.907
113
Ni mi jasno kaj se sekirate. Ibiza je pol ceneje in časovno bližje

za ibizo ne vem, sem pa za hec šel pogledat en kamp na costa bravi, kjer sem bil pred leti
in kdo bi si mislil... cene za MH so glih tam nekje

sem preveril še enega na azurni obali... no, tm se pa pod 300€ na dan v sezoni sploh ne pogovarjajo...

tko da 180€ na dan v top sezoni je še pocen... se da prit ceneje skozi ob Gardskem jezeru, ampak... tist pa ni morje... :cool:

cene so šle prov nesramno gor... ampak povsod, ne samo na hrvaškem

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Za Ibizo kamp blizu cala bassa sem lani videl v top sezoni 170€ na dan z lesen bungalov za 4 ljudi. Kampov na Ibizi je po mojem na prste ene roke, kljub močni hipi subkulturi ampak ti so ponavadi drugače ambientirani.

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
Sam imam podedovano in prenovljeno hišo na Hvaru, pa v zadnjih sedmih leti pomislil nisem, da bi tam preživel dopust. Rajši doma pod klimo buljim v prazen strop. Zame je na voljo stotine boljših, lepših in cenejših destinacij, kjer se ljudje znajo it turizma. Drugače pa del svojega poletnega dopusta obvezno preživim v Sloveniji, ampak ja kakor komu paše.
Jz u mojo v istri tud po 45 letih še zmer rad hodim sploh glede na to da sem že marsikje bil vidu probu-je pa odvisno kaj od dopusta pričakuješ:nazdravje:-se moraš pa zavedat da kot turist si po celem svetu za njih samo bankomat ki ga je treba spraznit.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.686
5.865
113
sej se hitr najde:

Tudi tam je mobilna hiška z 4 osebe 2300 za 14 dni. Pa so hiške milorečeno grde. Ene še klime ne premorejo. Plus prevoz za 4 člansko familijo. Zakaj bi že rinil tja?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.603
-1.372
63
Ko smo pred korono na Cresu plačali za parcelo z elektriko, dva odrasla/dva otroka in avto 75 eur, ne kampiramo več. Naslednje leto med korono, smo za 70 eur dobili hišo z bazenom, 50m od morja. Prav tako na Hrvaškem.
Sem že prej napisal, včasih je treba mal na ogled, ker v vsaki vasi nekdo oddaja bajto ali apartma.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ni mi jasno kaj se sekirate. Ibiza je pol ceneje in časovno bližje
Na Ibizo se gre praviloma samo zaradi žurov s svetovno znanimi DJi (komur to pač odgovarja) in to v predel ob plaži Platja d'en Bossa, tam pa je vse konkretno drago. Eivissa je sicer tudi čisto lepa, pa kakšno drugo mesto na otoku tudi, ampak primarno vemo po čem je Ibiza poznana.

• Všeč mi je
Reactions: 9999 in Primus

Marxon

Majstr
24. feb 2009
728
376
63
So bili parkirani tudi drugačni avti, vile pa v avgustu povsem polne.

Poglej priponko 63615
Sicer nimam slike iz tvojega kota... ampak je bilo bolj takole:
1676478779561.png

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Na Ibizo se gre praviloma samo zaradi žurov s svetovno znanimi DJi (komur to pač odgovarja) in to v predel ob plaži Platja d'en Bossa, tam pa je vse konkretno drago. Eivissa je sicer tudi čisto lepa, pa kakšno drugo mesto na otoku tudi, ampak primarno vemo po čem je Ibiza poznana.
Primarno že lahko, plaže so pa lepe. Seveda ne vse..

• Všeč mi je
Reactions: Primus

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.907
113
Tudi tam je mobilna hiška z 4 osebe 2300 za 14 dni. Pa so hiške milorečeno grde. Ene še klime ne premorejo. Plus prevoz za 4 člansko familijo. Zakaj bi že rinil tja?

jah, zato da boš prišparal, sigurno ne

jest bi šel, na Ibizi še nisem bil

odvisno kaj pričakuješ od dopusta... če gre v glavnem za "plažne aktivnosti" pol je po mojem hrvaška brez konkurence
cena gor al dol... no v glavnem gor, na to se bo treba navadit al pa bit doma...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.433
2.177
113
Saj sem dal samo kot odgovor na komentar, da eni ne znamo. Pa še enkrat: jaz res ne znam, imam pa srečo, da mi ni treba.

Ja pa ne. Včasih kakšni reveži (ne zaradi finančnega stanja, ampak ker 1. avgusta ob treh popoldne pešakajo po soncu od vrat do vrat) hodijo po ulici in sprašujejo, če je kje kaj frai. Sosed je zelo dobrega srca in kliče, kliče, na koncu jim pa res zrihta kakšno frai zadevo 1-2 km od plaže in več ali manj vsi veselo vzamejo.

Zanimivo je opazovati klientelo v vilah, ki jih oddajajo po 10 k€/teden. Večinoma Švicarji. Pripeljejo se z mercedesom, ki ga komaj spravijo na dvorišče, ven pa zlezejo v adidas trenirkah. Govorijo Deusch, ampak, ko nekaj ni ok, pa ***** v zelo tekoči in razumljivi balkanščini.
Stil in okus niti nista pomembna, važno, da je drago. Taki ne bodo šli ne v Italijo ne v Grčijo, ker se pridejo rođakom pokazat, kako jim je ratalo. Tudi booking ocene dajejo visoke, da se še v Švici lahko pohvalijo, da so bili v vili z oceno 10.
Tudi tisti švabi, ki jih kalbo omenja so iz iste zgodbe. Ko jih daš skupaj, je pa kritična masa dovolj velika, da cene ostajajo take kakor so.
Pojdi v Črno goro v Ulcinj, vsi švicarski in nemški šiptarji so poleti tam dol.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.250
327
83
Sem ze prej napisal, 1.5k na teden na osebo, 10 dni je ravno nekje 2.5k, se pa da za ta denar poln penzion dobit ze kje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.593
6.676
113
pri taščici
Soncek pa poslje reklamo za hotel na hvar, AI za nekih 700 al koliko ze. Otrok do 12 leta gratis. Torej za "jurja pa pol" en teden dopusta brez kuhanja, brez....s kulturnim skretom in tusem v sobi

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Parcele v kampih so mi divje drage.... Trava + infrastruktura, cene pa na nivoju apartmajev ali dražje..
ampak dokler bodo kampi polni, bodo cene rastle. Žal tu nadpovprečna plača, je za zahodne in severne države povprečna ali celo podpovprečna....
V kampih bo vedno manj slovencev. Hrvatov pa že sedaj skoraj ni...

• Všeč mi je
Reactions: sad