Saj sem dal samo kot odgovor na komentar, da eni ne znamo. Pa še enkrat: jaz res ne znam, imam pa srečo, da mi ni treba.
Ja pa ne. Včasih kakšni reveži (ne zaradi finančnega stanja, ampak ker 1. avgusta ob treh popoldne pešakajo po soncu od vrat do vrat) hodijo po ulici in sprašujejo, če je kje kaj frai. Sosed je zelo dobrega srca in kliče, kliče, na koncu jim pa res zrihta kakšno frai zadevo 1-2 km od plaže in več ali manj vsi veselo vzamejo.
Zanimivo je opazovati klientelo v vilah, ki jih oddajajo po 10 k€/teden. Večinoma Švicarji. Pripeljejo se z mercedesom, ki ga komaj spravijo na dvorišče, ven pa zlezejo v adidas trenirkah. Govorijo Deusch, ampak, ko nekaj ni ok, pa ***** v zelo tekoči in razumljivi balkanščini.
Stil in okus niti nista pomembna, važno, da je drago. Taki ne bodo šli ne v Italijo ne v Grčijo, ker se pridejo rođakom pokazat, kako jim je ratalo. Tudi booking ocene dajejo visoke, da se še v Švici lahko pohvalijo, da so bili v vili z oceno 10.
Tudi tisti švabi, ki jih kalbo omenja so iz iste zgodbe. Ko jih daš skupaj, je pa kritična masa dovolj velika, da cene ostajajo take kakor so.