Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.800
6.473
113
ja, to so se šli prijatelji letos. Smo bili skupaj, oni v AD, mi v B&B. Prakticirajo oni to že nekaj let. ob 16h smo šli na drinko k njim, ker so bili par metrov od smučišča - otroci notri na toplem, mi zunaj na -10, ampak OK. Oni prezadovoljni, meni kot rečeno, se spipa. Vsako poletje smo en mesec v prikoli v urejenem in čistem kampu. Otrokom je všeč. Pa poceni je, ker se pavšal razdeli. Zdržim pa, ker se v prikoli samo spi. Kuhinja je zunaj svoj šotor, wc svoj šotor, rumpl kamra svoj šotor, pa pred prikolo terasa z ležalniki. neomejena količina vode in delujoč in zanesljiv štrom na parceli. otroci pa po kampu z ostalimi otroki družin, ki so ravno tako pavšalisti že 30 let, pa imam mir in sem brez skrbi in nekako sfuram brez samopoškodovanja.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_ in novaa

jello

Guru
22. sep 2008
10.126
3.865
113
Je bistvena razlika ali greš od doma z namenom cel dan ležat (morje) ali nekaj počet (smučanje/ostali športi). Ne vem, ne poznam nobenega, ki bi šel na parking pred smučiščem ležat v AD. In če seštejem, mislim, da pozimi nismo bistveno več v AD kot ostale letne čase. Če je salbo vreme, megla in napovedanih 100km/h vetra si pač doma, ne na parkingu v AD.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.472
113
Otrokom je blo zagotovo v ADju všeč bolj kot v B&B ;) . Sedenja zunaj na -10 pa nikol nisem štekal pa ga še danes ne. Če se hočeš družit vam je manjkal še en avtodom, froci v enem, vi v drugem drugač je to eno mučenje.
Scene pavšala in družin kjer se staro in mlado pozna že 30 let sem se pa po 6 letih naveličal in tega nočem nikoli več. Če bi vedel to kar vem zdaj, bi mel avtodom že 20+ let, pa otroc bi verjetno smučal, tko pa ne. V takem kampu nimaš nobenga mira in ga ni trenutka dneva, ko se ne bi en vtikal vate. Še srat ne morš it brez da te posilijo s tremi travarcami na 30m poti.
Bistvo te kište ali piksne na kolesih je pa to, da strpaš not cunje, posteljnino iz postelje, obrneš ključ in se odpelješ kamorkoli. Lohk se daš ob progo kjer mulc v dežju in na 12 stopinjah dirka s kolesom in ma na cilju vroč tuš, vroč čaj in kuhano juho in makarone, od tam pa na štajersko 50 letnico in se ob 4. uri zjutraj zavališ na toplo v svojo posteljo tri metre od gostilne tačas ko se eni sprašujejo kdo bo vozil domov. Na večdnevni dirki ne rabiš rezervirat apartmajev, ampak si s kuhinjo in hladilnikom direkt ob progi, na poti proti naslednji etapi pa prespiš, med tem ko se drugi peljejo domov. Lahko si pa tud mesec dni stacioniran v kampu, si postaviš še zunanjo kuhinjo in se maš točno tako kot ti v svoji prikoli. S tem, da jest obrnem ključ ob 10.uri zvečer in sem ob 4. uri zjutraj 15 minut stran od trajekta, ali celo parkiran na pomolu. Zaspim v svoji postelji, ko se zbudim, pojem zajtrk iz hladilnika, spijem kofe skuhan v moji kuhinji, se prestavim za volan in zapeljem kišto na trajekt brez stresa. Grem pa stavit, da ima vsak še marsikako unikatno uporabnost te kište na kolesih. No zdaj pa naj bo dovolj reklame za AD v tej temi. Mogoč pa za drugo leto najemi AD, pa probaj it smučat s temi prijatelji ;)

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji in damirj

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.433
2.177
113
Pol tole ne drzi iz vcerajsnega letaka
Aja, tam pa lahko zapravis neomejeno.
Poudarek je na "od".
Če boš hotel kaj videt, se vsak izlet posebej plača.
Če si v resortu, nimaš možnosti izbire in te fino opalijo.
Drugače pa če te resno kaj zanima daj na zs.

Ne da se mi tukaj lulek merit

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.800
6.473
113
. Mogoč pa za drugo leto najemi AD, pa probaj it smučat s temi prijatelji ;)

Me hocejo prepricati. Sem rekla, da mi noben ne rece nic, ce bom zatezena.... Ker zna biti, da mi ne bo vsec.

Itak je otrokom AD fora. Tudi prikola jim je. Jaz mrzim.

Saj to je meni nesprejemljivo pozimi z AD. Ne mores iti ven, Mejduš... Pol pa isces smucisca, kjer je blizu se kaj za pocet od bazenov do ne vem cesa, da se ne pohojaš od 16h dalje.

Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Haha, kok ste mi hudi eni: cela hiša z bazenom, 50m od plaže, za 70€ na dan, 50€ na dan za apartma, 10m od rajske plaže, vse to na ljubem vam otoku. Ko vas kdo vpraša, kje točno pa je to, pa seveda noben ne pove, ker ne želite, da je gužva tam. Tipičen alter, čudno da vam lastniki ne dajo 100€ na dan, da sploh pridete k njim, ker se potem lahko po celi Dalmaciji hvalijo, da je en alteraš bil pri njih in so počaščeni.

Pa, ker je ravno nekdo pametoval o Maldivih. 2 leti nazaj, avion in LJ, avio karta 500€ (se dobi tudi zdaj, zadnjic je bila dunaj - maldivi 300€), polpenzion, lokalni otok Fulidhoo, guest house Thundi inn, za 11 dni, 1.000€ za 2 osebi, na otoku 2 gostilni, obrok cca. 5-7$, alkota ni, aja pa še transport z lokalnim trajektom v eno smer 3$, za nazaj, ker je bilo treba pač ujeti avion - 40$ speed boat. Plavanje z morskimi psi 80$ na osebo, z delfini mislim da isto. Verjamem da bi za to na ljubem vam hrvaškem otoku plačal cca. 14€ za vse skupaj. :fredi:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.113
2.445
113
Vse ti verjamem, le ona o Dunaj - Male 300€ dandanes, tudi če je to enosmerna cena - NFW.
Bi se pa priporočal za tak deal.

Imam jaz še cenejše variante, ampak tam bi se jih pol raje obesilo kot bivalo. Bilo je 65$ na noč za dve osebi z zajtrkom, lastna plažica 15m od bajte, eden najlepših hišnih reefov (vsak dan želve, morski psi,.. na dosegu roke). Edino prevoz tja je malo dražji nekih 5€ lokalni čuha-puha trajekt ali pa nekih 60$ speed boat one way po osebi.

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.472
113
Me hocejo prepricati. Sem rekla, da mi noben ne rece nic, ce bom zatezena.... Ker zna biti, da mi ne bo vsec.

Itak je otrokom AD fora. Tudi prikola jim je. Jaz mrzim.

Saj to je meni nesprejemljivo pozimi z AD. Ne mores iti ven, Mejduš... Pol pa isces smucisca, kjer je blizu se kaj za pocet od bazenov do ne vem cesa, da se ne pohojaš od 16h dalje.
Dva avtodoma, v enem pijanka v drugem žurka za froce. ;)
Sem bil za pozimi istega mnenja, pol smo šli pa še s prikolo februarja na morje, ker smo jo glih kupil pa je blo treba probat. Takrat so bli moji trije stari od 7, 9 in 11 let. V tistem tednu smo se ob večerih narežal kot še nikol prej. Je od šestih ko je bla tema cajt letel, da smo šli parkrat spat po polnoči. Še zdaj, pa bo starejši 18 gremo vsaj enkrat na leto še zmer za par dni v piksno skup.
Tko da enkrat probaj, lohk da ti bo, lohk da ne.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.113
2.445
113
Ne bo ji! Naj kako drugače hodi okoli, pa drugi tudi! :evil:

PS: po 6 dnevih smučanja z AD v Corvari in parkiranja na parkingu - 10m od smučarske proge sva obupala in šla domov. :fredi:

• Haha
Reactions: kalbo

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Vse ti verjamem, le ona o Dunaj - Male 300€ dandanes, tudi če je to enosmerna cena - NFW.
Bi se pa priporočal za tak deal.

Imam jaz še cenejše variante, ampak tam bi se jih pol raje obesilo kot bivalo. Bilo je 65$ na noč za dve osebi z zajtrkom, lastna plažica 15m od bajte, eden najlepših hišnih reefov (vsak dan želve, morski psi,.. na dosegu roke). Edino prevoz tja je malo dražji nekih 5€ lokalni čuha-puha trajekt ali pa nekih 60$ speed boat one way po osebi.

Ne vem zakaj, ampak mislim da sem zadnjič zasledil dunaj-male 340€ ali nekaj podobnega, je pa res da nisem 100%. Dobiš pa drugače za 500-600€ če nisi izbirčen za datume no.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.673
1.041
113
Ne bo ji! Naj kako drugače hodi okoli, pa drugi tudi! :evil:

PS: po 6 dnevih smučanja z AD v Corvari in parkiranja na parkingu - 10m od smučarske proge sva obupala in šla domov. :fredi:
Groza, samo trpljenje, ne? :evil: Ni bolsga, s tem da jaz bi se na Pellegrino, Malgo Ciapello, Alleghe... skocu. Civetta je eno tako fejst smucisce k ni zvezano s Sella Rondo in vcasih prav pase.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.910
113
Haha, kok ste mi hudi eni: cela hiša z bazenom, 50m od plaže, za 70€ na dan, 50€ na dan za apartma, 10m od rajske plaže, vse to na ljubem vam otoku. Ko vas kdo vpraša, kje točno pa je to, pa seveda noben ne pove, ker ne želite, da je gužva tam. Tipičen alter, čudno da vam lastniki ne dajo 100€ na dan, da sploh pridete k njim, ker se potem lahko po celi Dalmaciji hvalijo, da je en alteraš bil pri njih in so počaščeni.
na to finto sem jest že pred leti padel...

namreč, že od mladih let nisem več hodil na hrvaško, na stara me je pa prijelo da bi spet šel
in sem bral po alterju pa še kje o teh krasnih in poceni zadevah... pa sem šel razkopavat po netu... ure in ure pa nič pametnega

saj ne da ne bi našel kaj primernega, ampak je blo drago ko pes... kot povsod, v bistvu

vse kar je bilo dejansko poceni je bilo tako, da beguncev iz sirije ne bi tja poslal... al pa "deset minut" od plaže (z avtom, seveda)

tko, da konc sem pristal lepo v MH v kampu, kar je še najbližje temu kar men na (hrvaškem) morju paše

poanta: ko nekdo govori kako je nekaj strašno poceni - al naklada al je pa kakšen bistven podatek zamolčal

nič ni poceni, če pa je, je pa z razlogom

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Vidiš, narobe si se lotil. Po pričevanju nekaterih tukaj, se zapelješ do Dalmacije, najdeš rajsko plažo in narediš sprehod, maksimalno 50m stran od plaže in že te bodo domačini iz vil z bazenom in jaccuzijem vabili, da ostaneš z družino v vili za 50€ na noč, če pa rečeš, da si iz alterja dobiš pa še 70% off!

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.910
113
Vidiš, narobe si se lotil. Po pričevanju nekaterih tukaj, se zapelješ do Dalmacije, najdeš rajsko plažo in narediš sprehod, maksimalno 50m stran od plaže in že te bodo domačini iz vil z bazenom in jaccuzijem vabili, da ostaneš z družino v vili za 50€ na noč, če pa rečeš, da si iz alterja dobiš pa še 70% off!

sej vem... sam mal mam že težave s hrbtom in bi težko spal na plaži, če tud je rajska... :cool:

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
na to finto sem jest že pred leti padel...

namreč, že od mladih let nisem več hodil na hrvaško, na stara me je pa prijelo da bi spet šel
in sem bral po alterju pa še kje o teh krasnih in poceni zadevah... pa sem šel razkopavat po netu... ure in ure pa nič pametnega

saj ne da ne bi našel kaj primernega, ampak je blo drago ko pes... kot povsod, v bistvu

vse kar je bilo dejansko poceni je bilo tako, da beguncev iz sirije ne bi tja poslal... al pa "deset minut" od plaže (z avtom, seveda)

tko, da konc sem pristal lepo v MH v kampu, kar je še najbližje temu kar men na (hrvaškem) morju paše

poanta: ko nekdo govori kako je nekaj strašno poceni - al naklada al je pa kakšen bistven podatek zamolčal

nič ni poceni, če pa je, je pa z razlogom
Oprema pa iz leta 80 :fredi:-nekak mi ne gre dobro pa poceni skupi.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Ne vem zakaj, ampak mislim da sem zadnjič zasledil dunaj-male 340€ ali nekaj podobnega, je pa res da nisem 100%. Dobiš pa drugače za 500-600€ če nisi izbirčen za datume no.
Je tudi zdaj, če te ne moti 30-35h leta pa 2 ali 3 prestope. Če hočeš na easy, je trenutno najugodneje iz mihna z etihad, prestop v dohi, 15-16h let za 570€. Na odklop.com imajo nekaj zanimive ponudbe letalo, hotel all inclusive, vse takse za 1200€ po osebi, ostali izleti in dogodivščine in koktejli so seveda za plačat posebej..

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Je tudi zdaj, če te ne moti 30-35h leta pa 2 ali 3 prestope. Če hočeš na easy, je trenutno najugodneje iz mihna z etihad, prestop v dohi, 15-16h let za 570€. Na odklop.com imajo nekaj zanimive ponudbe letalo, hotel all inclusive, vse takse za 1200€ po osebi, ostali izleti in dogodivščine in koktejli so seveda za plačat posebej..
Ma men ti resorti ne potegnejo, jaz sem bil v enem super guesthouseu na lokalnem otoku, 15m do ležalnika ob vodi, do tiste res lepe plaže, kjer je največ 30 ljudi na 500m pa je bilo cele 3 minute sprehoda.
Ne razumem pa ljudi, ki hodejo na Maldive poleti, poleti lahko na morju uživaš dosti bližje, Maldivi ipd. eksotika so za presekat zimo! :cool:

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: Samo Svoj in damirj