Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.801
636
113
Parcele v kampih so mi divje drage.... Trava + infrastruktura, cene pa na nivoju apartmajev ali dražje..
ampak dokler bodo kampi polni, bodo cene rastle. Žal tu nadpovprečna plača, je za zahodne in severne države povprečna ali celo podpovprečna....
V kampih bo vedno manj slovencev. Hrvatov pa že sedaj skoraj ni...

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je Grčija čudovita alternativa tudi za kampiranje, za en teden se morda ne izplača, za 14 dni pa sigurno.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.907
113
Parcele v kampih so mi divje drage.... Trava + infrastruktura, cene pa na nivoju apartmajev ali dražje..
ampak dokler bodo kampi polni, bodo cene rastle. Žal tu nadpovprečna plača, je za zahodne in severne države povprečna ali celo podpovprečna....

kampi na hrvaškem so praktično na plaži, apartmaji pa bohvedkje...
in če kje potem je ravno v turizmu lokacija glavni faktor cene

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.113
2.443
113
Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je Grčija čudovita alternativa tudi za kampiranje, za en teden se morda ne izplača, za 14 dni pa sigurno.
Da bi se peljal 1.000+km, da bom 14 dni v kampu v Grčiji - ne, ne več - hvala.
Sem delal nekaj podobnega - selitev na par dni, pa ne vidim več pravega smisla v tem. Ko grem v kamp je to 400-500 km iz MB, pa lahko tam "meditiram" do 14 dni, če pa se peljem 1.000 X 3-4 daleč, pa hočem kaj več kot ležanje na plaži na istem mestu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.472
113
Ja glej, dokler bo švaba plačal prvo vrsto 170 EUR na noč samo za kos peska ob usrani natrpani plaži, ne gre zamerit ponudniku, da to vzame, če se mu trije švabi v kištah za 100 jurjev drenjajo zunaj pred rampo in se tepejo za to isto parcelo.
Na našo srečo pa odstotek švabov pada premosorazmerno s premikom na jug, prav ta ko pa raste čistoča morja in uslužnost domačinov, pa seveda cena drastično pada. Tako da se da tudi za desetino te cene dobit kos zemlje celo v globoki senci. Sicer se tudi nižje prva vrsta plača več, ni pa nujno, da je boljša, sploh v top sezoni. Prva vrsta je meni zakon pozimi, takrat jo pa dobim po zelo solidni ceni in to isto, kot jo plača poleti švaba zelo drago.

Sicer je pa podobno z apartmaji, zagotovo so tisti iz katerih praktično skočiš v morje dražji od tistih višje v naselju.

Nazadnje urejeno:

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
Saj sem napisal: Dokler bodo polni, bodo cene rasle...

Je kar podobno z apartmaji: Prvo vrsto plačaš, nato je cena zelo podobna tja do 5-7 vrste. Nekako do pol Km oddaljenosti so zelo podobne cene....

Kje pa najdete te mini kampe, bolj na jugu?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.603
-1.372
63
V nekih daljnih časih smo hodili kampirat, ker je bilo poceni, zdaj je pa kampiranje postal luksuz. Cena parcele je primerljiva s ceno apartmaja.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.113
2.443
113
Kje pa najdete te mini kampe, bolj na jugu?
Koliko hočeš jih je v srednji in južni Dalmaciji - AMPAK 99% je takih kjer se vsi kampirajoči poznajo med sabo, hodijo tja že 100 let in ko uletiš v tak kamp si najprej črna ovca, če takoj ne izvlečeš 2 litra "ta močnega domačega", pa dva sixpacka piva,... pa objemanje z vsemi,...
Najhuje je da se to širi že po srednje velikih kampih.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in aljoman

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.472
113
Zato je pa premik na 3 do 5 dni, s tem da začneš tam, kjer si prejšnje leto nehal, vrhunska zadeva, sem mel ene take slovenske vasi enkrat že vrh glave in vem kaj si mislijo o nas cigotih. Lani smo pa zarad poškodbe soproge morali ostat dlje in seveda so se mulci tok daleč pobondal, da gremo še letos tja, včasih je treba tud želje najstnikov upoštevat. Bomo bili videli. Se pa sam s temi domorodci ne obremenjujem preveč, po večini so zelo OK, sploh tam, kjer ni paušalov in po teh mini kampih v južni dalmaciji jih ni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.593
6.676
113
pri taščici

Priponke

• IMG_20230216_111934.jpg
    IMG_20230216_111934.jpg
    1,6 MB · Ogledi: 114
Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
On je napisal sešteto vse kar je tudi na maldivih porabil. Koliko od tega je fiksni strošek pa ne vemo, tako da možno je 2500 po glavi, lahko pa tudi še precej več ali pa manj.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.368
1.385
113
Ja? Zakaj? Zakon je, pa se ne hecam. Bil najmanj 10x (od 2004, ko smo zaceli s tem), vedno Dolomiti - top shit, res.
Resno sprasujem, brez provokacije: kaj je tako norega v smucanju z AD? Niti 1 pametnega razloga ne poznam. Kuhanje notri? Tusiranje (3 plus folka) 2x dnevno? Susenje mokrih cunj? Premetavanje wcja....Men se zdi jeb*nje samega sebe v glavo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.799
6.469
113
Jaz ne morem teh piksen... Od prikol do ADjev, ampak imam jih pa okolo sebe nebroj, ki neizmerno uzivajo. Vsakemu svoje, ampak meni se sfuzla.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.774
1.606
113
Iskajoč brata
recimo da gre en par z AD-jem, je pomoje sprejemljivo. Družina, pa pomoje ni šans. Pri nas mali gre skozi 2 kompleta kombinezonov, če je sneg zunaj.....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.472
113
Odvisno kakšna družina. To, da se ne pobijete na majhnem prostoru je prvi pogoj. Kar se pa kombinezonov tiče, imajo pa smučarski kampi sušilnice za te zadeve. Sam sicer nisem za smučarijo, samo poznam kar nekaj večjih družin ki to redno prakticirajo, tko da so šanse.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.472
113
Resno sprasujem, brez provokacije: kaj je tako norega v smucanju z AD? Niti 1 pametnega razloga ne poznam. Kuhanje notri? Tusiranje (3 plus folka) 2x dnevno? Susenje mokrih cunj? Premetavanje wcja....Men se zdi jeb*nje samega sebe v glavo.
Sicer smo oftopic, bo bojc spet jezen. Imamo temo o avtodomarstvu.
Vidiš, jest ti pa brez provokacije povem, da je za moje pojme čist preveč ljudi, ki so mislili kot ti, pogruntal, da je pa to vseen fajn in je cena avtodomom v zadnjih treh letih poskočila za tretjino. Velik jih je pogruntal, da tud kipnit WCja ni ne vem kako zafrknjeno. Pa še kar traja. Tko da bo počas ratala gužva in sam upam, da čimveč ljudi čimprej znova misli kot ti. Sicer mi je za smučanje bolj vseeno, sam ti povem, da so smučarski kampi urihtani, zadnje čase imaš celo priklop na plin in se še s plinskimi jeklenkami ne rabiš več ubadat. Vso opremo pa posušiš prav tako kot jo v apartmaju, al pa hotelu. Že v boksu avtodoma gre, saj je ogrevan.
Če si pa navajen tuša trikrat na dan, pa verjamem, da ne gre. Za enkrat na dan pa za pet ljudi čist lepo gre v avtodomu. Če pa rabiš večkrat greš pa v ogrevano kopalnico, usput pa še cunje daš sušit v zato namenjene prostore.

Kar se pa zgražanja nad sekreti tiče, sem se pa večkrat vprašal po psihologiji. V javnem sekretu, kar kamp kopalnica je, se obnašaš pač tako kot se tam obnaša in se ravno ne plaziš po tleh. Ko pa prideš v apartma ali pa v hotel, se pa obnašaš v tistem sekretu kot doma, pa je lahko slabše spucan kot tist v kampu. Da o ležanju v isti postelji v katero je pred tabo švical nekdo drug niti ne začnem.

• Všeč mi je
Reactions: Car in jezek

jezek

Guru
24. jul 2008
3.368
1.385
113
Aja, nisem vedel da so kempi za AD. Parkrat sem videl adje kar na parkingih pod smucisci in se mi je zdelo vrh ciganije

jello

Guru
22. sep 2008
10.125
3.864
113
Kje so ti smučarski kampi, jaz nisem še nobenega pozimi odprtega našel? Razen PZA-ja v Planici in pod Katschbergom. Parkiraš dan prej zvečer pred smučiščem, zjutraj zajtrk, kavica in ob 8.30-9.00 prva fura. Ob štirih se prikotališ dol in čez pol ure je kosilo. Če prej končaš popoldne še v kakšne terme ali na bazen. S sušenjem ni prav nobenih težav, ne glede na to ali je bunda obešena na hodniku, na vratih ali v boxu. Pancarje v box na nosilec za sušenje, ostalo je v pol ure suho v omari nad trumo.

Glede ostalega: kuhamo notri tako pri -20 kot pri +40, 2x dnevno se ne tuširamo niti doma, cunje so suhe praktično takoj (ne vem ali je kdo od vas že bil v ogretem AD, glede na napisano mislim da ne), sekret pa spraznimo vsak drug dan (ker nas je 5).

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj in kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.675
9.472
113
No to sem pozabil napisat, da so cunje hitro suhe zarad ogrevanja na razpihovanje. Glede kampov se pa hvalijo po facebooku, ravno zadnjič je en pisal, kok fajn mu je truma delala na plin v kampu. Moj bivši šef fura tvojo zgodbo s tremi mulci in se majo vrhunsko.