Cene nastanitev na Hrvaškem 2023

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.604
-1.371
63
Dej zapelji se enkrat z biciklom tam od mesta Korčula proti Veli Luki, natančneje od Žrnovske Banje do Račišča, al pa na drugi strani od Pupnatske luke proti Veli Luki. Takih zadev kot je zgoraj na sliki je nešteto. In kar ni šlo prek linka se oddaja tako kot sem napisal. Ni vse na netu in ni vse na linku.
Zna bit, da sva se že kdaj srečala na biciklu ali med tekom, ko tako dobro poznaš te konce :D

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.924
2.633
113
Ravno toliko kot ti ;)
Me pa v procentih of topic postov v tej temi krepko šišaš, ker je tvoja cifra 100%
Lej ti si se osebno name spravil. Jaz sem samo napisal da se v temo lulčke meri. Če si se ti v mojem zapisu našel je to tvoj problem.

Tako kot ponavadi nekaj zapneš, potem se repenčiš, ko ti ni več po godu pa jok.

Važno da te v absolutni vrednosti ne.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Zna bit, da sva se že kdaj srečala na biciklu ali med tekom, ko tako dobro poznaš te konce :D
Zna bit. Lani smo bli tam 17 dni, silom prilike, ker se je žena zvrnila z biciklom med skale na vzponu na Pupnat in k sreči pridelala samo veliko modrico na guzici. Bicikel je še zmer vozila v kamperju pa ni glih mogla sedet. No letos gremo spet, ker je predvsem ta del proti odprtem morju ostal neraziskan.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

damirj

Guru
9. maj 2012
5.238
2.378
113
Fotki iz lanskega dopusta. Cela hiša za nas, brez klime sicer, z žarom, do morja nekaj stopnic, plaža privat, z ležalkami in tendo. Cena v juniju je bila 120 eur. Korčula.

Mah, lahko je privat plaža, ki to ne sme biti.. na Hrvaškem so vsi oriobalni dostopi javni in lahko gre na to plažo kdorkoli. Izjema so plaže s koncesijo, kar pa ta skoraj gotovo ni. Sicer pa.. če ti je takšna plaža všeč, potem fajn zate, meni namreč beton pa ostre skale do morja pač ni, niti nimam kam dat otroka da ne telebne in pride domov invalid.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.113
2.445
113
@Izoliranc: jaz sem bil 2x na Ukulhasu, v treh različnih nastanitvah, od tega enkrat v hotelu Ranthari, drugič v West Sands. Prvi je kao top hotel tam (največji, najvišji). V drugem je verjetno (imho, tolk nastanitev spet ni na otoku omembe vrednih) najboljša suita na tem otoku (hint: 50 kvadratov, terasa, top floor z razgledom, flat TV screen pride iz mize ven, zunaj na terasi masažna banja, tuš je "roofless" ipd. Otok sam je 1000x200m.
Odkrito: mene pač velikost hotela in sobe na Maldivih ne fascinirajo, bolj me zanima odnos do mene. In tu je Beach Veli zame top. Poleg tega je JV stran zame boljša za šnorklanje. Sem pa tam "čakal" en teden na potapljaško ladjo za en teden. Tam pa sem imel "lastniško" kabino na vrhu spredaj, s panoramskim pogledom, banjo in tušem. ;)
1676619869326.png1676619869296.png1676619869268.png1676619869351.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Lej ti si se osebno name spravil. Jaz sem samo napisal da se v temo lulčke meri. Če si se ti v mojem zapisu našel je to tvoj problem.

Tako kot ponavadi nekaj zapneš, potem se repenčiš, ko ti ni več po godu pa jok.

Važno da te v absolutni vrednosti ne.
In to si napisal z zelo dobrim namenom izboljšanja komunikacije in tvoj namen je bil zgolj in samo izboljšanje kvalitete foruma. Rabim sončna očala od svetniškega sija, ki sveti od tebe. Do tvojega kakca in tudi naprej je bila tema zelo kulturna, tudi če se nismo pogovarjali zgolj in samo o cenah nočitev na Hrvaškem. Pa kaj? Bi bilo pa fino, če bi stare zamere že enkrat pustil za sabo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
1, 3, 5. Ti to vse pove. Ce bi bili ze vecji, pa zna biti raj ja.
Imaš v teh koncih tudi kaj takega, kjer je plaža s kamenčki, ki so za otroke bolj primerni, zato sem te vprašal. Je pa to res ravno starost, kjer si težje privoščiš it na blef. Lahko pa enkrat rezerviraš prek linka in potem mal raziščeš tam naokoli in se zmeniš za naslednje leto.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.800
6.474
113
Ja, sam tu nimam jaz s tremi otroki kaj za pocet.

Hja.... zdaj smo pa tam. Jaz takole živim. imam par sosedov. jaz prva, čez 100m eden, naprej 100m še eden, naprej 300m še eden, pa čez ene 300m še eden (v liniji, ob cesti), pole je pa fertik vasi počas in 2km v nobeno stran nobene bajte več. Jaz na dopustu ne iščem miru pred šundrom, ljudi, đumbusom ipd... Za to mi ni treba niti od doma iti. Tako, da mi je popolnoma vseeno, če gremo na kaki bolj obljuden kraj na dopust. Na dopust greš po spremembe, k ne? In potem z veseljem domov nazaj.

Drug so pa "rajske" plaže. in neizogibne fotke mivke. mislim, da mi ni treba razlagati, zakaj mi je hrvaška obala všeč. Mivka je za v peskovnik, to je edina korist, vse ostalo pa samo iritacija.

p.s.
spet, ne pridogam edine resnice, samo malo, da vas podrmam, da ljudje prihajamo iz različnih okolij in imamo različne želje, kako preživljati prosti čas. ne vem, zakaj se je treba kregat, če nekdo z AD uživa na polno, nekdo ga ne more. Nekdo hoče Maldive, nekdo kaj drucga. Nekdo hoče mir in možnost dvigniti noge za 1 teden končno, da k sebi pride in odklopi, nekdo preživlja aktivno in ima končno dovoljšen blok časa za to. Brez veze zdaj parlamentirat, da je en način pravi in potem drugi naroben. tukaj ni prav pa narobe.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Mislim da noben od nas v tej temi ne parlamentira kaj je prav in kaj narobe, saj gre za dopust, točno tako kot praviš, vsak gre tja, kjer mu duša počiva. No mobilne hiške na soncu za 300+ EUR mi pa res niso jasne, vendar očitno veliko ljudem so.
Tisto o smučanju z AD, da pač probaj, sem ti rekel zgolj zato, ker sem dobil filing, da si ti edina v tvoji familiji, ki ji ni do tega.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.433
2.177
113
Haha, kok ste mi hudi eni: cela hiša z bazenom, 50m od plaže, za 70€ na dan, 50€ na dan za apartma, 10m od rajske plaže, vse to na ljubem vam otoku. Ko vas kdo vpraša, kje točno pa je to, pa seveda noben ne pove, ker ne želite, da je gužva tam. Tipičen alter, čudno da vam lastniki ne dajo 100€ na dan, da sploh pridete k njim, ker se potem lahko po celi Dalmaciji hvalijo, da je en alteraš bil pri njih in so počaščeni.

Pa, ker je ravno nekdo pametoval o Maldivih. 2 leti nazaj, avion in LJ, avio karta 500€ (se dobi tudi zdaj, zadnjic je bila dunaj - maldivi 300€), polpenzion, lokalni otok Fulidhoo, guest house Thundi inn, za 11 dni, 1.000€ za 2 osebi, na otoku 2 gostilni, obrok cca. 5-7$, alkota ni, aja pa še transport z lokalnim trajektom v eno smer 3$, za nazaj, ker je bilo treba pač ujeti avion - 40$ speed boat. Plavanje z morskimi psi 80$ na osebo, z delfini mislim da isto. Verjamem da bi za to na ljubem vam hrvaškem otoku plačal cca. 14€ za vse skupaj. :fredi:
Maldivi so se podražili za cca 30%. Smo bili jeseni tako da ti povem iz prve roke.
Je pa vseeno poceni glede na to kaj vidiš in doživiš tam.

Hotel z zajtrkom me bo v marcu v Novigradu stal bistveno več kot na Maldivih. Butasto samo nimam kaj

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.924
2.633
113
In to si napisal z zelo dobrim namenom izboljšanja komunikacije in tvoj namen je bil zgolj in samo izboljšanje kvalitete foruma. Rabim sončna očala od svetniškega sija, ki sveti od tebe. Do tvojega kakca in tudi naprej je bila tema zelo kulturna, tudi če se nismo pogovarjali zgolj in samo o cenah nočitev na Hrvaškem. Pa kaj? Bi bilo pa fino, če bi stare zamere že enkrat pustil za sabo.
Se vidi da ti manjka osnovnega razumevanja.
Pa če se ti nebi spotaknil ob moj zapis in ga obšel (tako kot jaz naredim s večino tvojih, pa še od koga), bi ostalo pri enem zapisu tako jih je pa sedaj 10+.

Zavoljo ostalih uporabnikov s tem zapisom zaključujem, z dopisovanjem s tabo v tej temi.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.604
-1.371
63
Mah, lahko je privat plaža, ki to ne sme biti.. na Hrvaškem so vsi oriobalni dostopi javni in lahko gre na to plažo kdorkoli. Izjema so plaže s koncesijo, kar pa ta skoraj gotovo ni. Sicer pa.. če ti je takšna plaža všeč, potem fajn zate, meni namreč beton pa ostre skale do morja pač ni, niti nimam kam dat otroka da ne telebne in pride domov invalid.
Meni je vseeno kako oni tretirajo privat plažo. Mi smo bili 14 dni sami tam. Samo enkrat je tja v zaliv zašel katamaran s Čehi, kjer so pojedli kosilo, poskakali v vodo in čez dve uri odjadrali proti Hvaru.
Nam je všeč pomol, kjer se da skakat v vodo. Ne maram pa mivke, ki jo imaš potem povsod kjer je nočeš in velikih kamnov, po katerih se polomiš preden zaplavaš. Še dobro, da je izbira in nismo vsi na istem mestu.

• Všeč mi je
Reactions: 9999 in bizi

henkl

Majstr
18. nov 2019
473
292
63
Nisem vedel, da greš na morje zaradi zadnjega Ikea trenda. Mi gremo na morje zato, da ne čučimo doma v bloku v stanovanju brez klime.
Na dopust se gre v osnovi zato da menjaš okolje, družbo,se odpočiješ od vsakodnevnih stvari.Če pa že plačam pa ne vidim rad da je slabše kot doma,kjer mam tko urejeno ,da se dobro počutim.

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
ne, da mi ni do tega... v tem primeru bi šla. Meni je to isto, kot povabilo na vislice.
Jah no, če je pa tok hudo, pol pa res ni to zate ;)
Si pa recimo od moje direktor izredno želi avtodom, pa ima doma ženo, ki ji je to kot za na vislice. Potem si pa dec sposodi avtodom, jo skupaj s tastom in taščo pa dvema majhnima otrokoma napoka not in se odpravijo na 3000 km dolgo pot v 10tih dneh....Je prišla domov brez las, kdo pa ne bi....tip pač nima taktike :fredi:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Se vidi da ti manjka osnovnega razumevanja.
Pa če se ti nebi spotaknil ob moj zapis in ga obšel (tako kot jaz naredim s večino tvojih, pa še od koga), bi ostalo pri enem zapisu tako jih je pa sedaj 10+.

Zavoljo ostalih uporabnikov s tem zapisom zaključujem, z dopisovanjem s tabo v tej temi.
Ena tipka, ki se ji reče prezri obstaja. Počuti se svobodno jo uporabiti.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.604
-1.371
63
Na dopust se gre v osnovi zato da menjaš okolje, družbo,se odpočiješ od vsakodnevnih stvari.Če pa že plačam pa ne vidim rad da je slabše kot doma,kjer mam tko urejeno ,da se dobro počutim.
Točno tako, meni je pomemben mir. Ne rabim veliko, družba ok, za kak obisk. Uživam v miru, da ni šundra iz sosednje parcele, muzike iz Zrč, vsiljivih sosedov. Pohištvo mi je pa drugotnega pomena, važno da je funkcionalno. In pohištvo iz osemdesetih ni nujno slabše kot pohištvo iz zadnjega kataloga od Ikee.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Samo Svoj

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.215
1.362
113
Hja.... zdaj smo pa tam. Jaz takole živim. imam par sosedov. jaz prva, čez 100m eden, naprej 100m še eden, naprej 300m še eden, pa čez ene 300m še eden (v liniji, ob cesti), pole je pa fertik vasi počas in 2km v nobeno stran nobene bajte več. Jaz na dopustu ne iščem miru pred šundrom, ljudi, đumbusom ipd... Zato mi ni treba niti od doma iti. Tako, da mi je popolnoma vseeno, če gremo na kaki bolj obljuden kraj na dopust. Na dopust greš po spremembe, k ne? In potem z veseljem domov nazaj.

Drug so pa "rajske" plaže. in neizogibne fotke mivke. mislim, da mi ni treba razlagati, zakaj mi je hrvaška obala všeč. Mivka je za v peskovnik, to je edina korist, vse ostalo pa samo iritacija.

p.s.
spet, ne pridogam edine resnice, samo malo, da vas podrmam, da ljudje prihajamo iz različnih okolij in imamo različne želje, kako preživljati prosti čas. ne vem, zakaj se je treba kregat, če nekdo z AD uživa na polno, nekdo ga ne more. Nekdo hoče Maldive, nekdo kaj drucga. Nekdo hoče mir in možnost dvigniti noge za 1 teden končno, da k sebi pride in odklopi, nekdo preživlja aktivno in ima končno dovoljšen blok časa za to. Brez veze zdaj parlamentirat, da je en način pravi in potem drugi naroben. tukaj ni prav pa narobe.

Jaz sem v osnovi odgovarjal tistim slilam s privat plazo, strmimi skalami itd.

Mivka je kul, dokler je ne sprobas. Potem pa se je izogibas na kilometer.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.910
113
Link bi ti :valjamse: . Glih govorimo o znakih ob cesti...apartman frai, ti bi pa link.

seveda bi
link, prospekt, karkoli na osnovi česar se lahko odločim in rezerviram

ne vem, kako bi drugač... ker ideja, da bi šel na en preddopust na lokacijo in potem težil od apartmaja do apartmaja po čem so hruške,
se mi zdi mal morbidna pa tud neizvedljiva... :cool:

po mojem bom še kar vztrajal pri mh, sicer ne na soncu pa ko bojo cene prišle do 300€ na dan se bom najbrž tud mal zamislu...