Citat:
Uporabnik noker pravi:
KSZ
Ena izmed tem, ki se časovno zaciklira in vedno znova ugotavljamo, premlevamo, tuhtamo eno in isto. Rešitve pa ni.
Razumne ljudi pa sprašujem za točno določen primer :
nek X storilec je moril pri 15 letih, nato je moril pri 25. Prvič je bil obsojen po zakonu o mladoletniškem kriminalu, drugič je bilo drugače, bolj resno (ali "resno", ni pomembno). In ja, storilec bo čez X časa PONOVNO na prostosti. Ker ima več kot očitno težave, ker RAD mori, z veliko verjetnostjo predvidevam, da bo to storil (vsaj) še 1 x (v upanju, da takrat najdejo kako bolj primerno rešitev, drugače bo VERJETNO moril dokler se njegovo življenje ne bo končalo "po naravni poti".
In zdaj, grand finale, vprašanje: kaj storiti s človekom, kjer PRIČAKUJEŠ (resda insinuacija), da bo ponovno moril (OK, lahko tudi kaj malce "milejšega" ... posilstvo, hujša poškodba .. ) ? En tak primer smo že imeli, kajne (S.P.), ampak je k sreči sam dvignil roko nadse - no, mogoče je bilo celo uprizorjeno tako in tudi, če je bilo, je bilo pravilno. Smrtna kazen je kao nedopustna, nehumana, več, kot 30 let ne bo dobil (torej bo star cca. 65 let, ko bo prišel ven - 25 + 10 zdaj + 30 takrat, če bo ponovil), torej mu bo dana še 4.možnost, al kaj?
Torej, odprt sem za predloge, hkrati pa upam, da nekoč ne bom njegova tretja (še manj pa, četrta) "trofeja". Še manj pa moj otrok ...
EDIT: sem še vseeno enkrat prebral, drugič NI moril. Zgornji tekst sem popravil, zato pišem o "neki X" osebi, katere scenarij bi lahko potekal, kot v opisu.
Torej ?? A mogoče ni razumnih ljudi na Alterju ...