Carinska pošta

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
To je isto kot da neseš ti na Pošto in daš navadno pošiljanje v tujino, je tudi "priority". Če doplačaš pa še za tracking je pa signed-for oziroma priporočeno pismo
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
poglej prejšni post od uporabnika @Odisej, je vse lepo napisal.

Pa še enkrat, včasih je iz omenjene trgovine prišlo direkt pred vrata. Sedaj pa so "čez noč" začel naši zaračunavat.
Vrjetno pri preverjeni trgovini ne preverjaš za vsak nakup vsega drobnega teksta...

Ali ni omenjena trgovina pošiljala že iz večih lokacij? Sam sklepam, da so poiskali cenejšo opcijo pošiljanja za prihraneh, nafu**** pa bodo EU uporabniki.

Pa BTW: carinska pošta oz tisti ki carinijo spadajo na durs, ne na pošto
grin1.gif

žal nimam celga članka, ampak point se vidi:)
http://www.finance.si/8843544/

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
no, sej itak ne bo slo ocitno. zal z $250 carine na glavi in postnine nisem konkurencen pri bidih, tako, da bom moral pocakat na evropski deal.
hvala za pomoc!

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Mogoče malo offtopic, ampak nočem odpirat nove teme.

Iz tujine pričakujem en paket preko UPS a. Kdo mi ga bo dostavil? Pošta?

Tracking pravi:
Brnik, Slovenia 22/04/2016 6:27 Out for Delivery

Thomas

Pripravnik
14. avg 2014
39
0
6
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

Tracking pravi:

Dostavil ga bo kar UPS-ov kurir.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik Thomas pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

Tracking pravi:

Dostavil ga bo kar UPS-ov kurir.

V kombiju PS.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ni nujno, če je UPS je UPS. Ponavadi, če je "pravi" UPS pošiljatelj. Ker kinezi včasih pošljejo preko navadnega (?) postal servica je je to njihov UPS ampak ni to isti UPS kot pri nas (ne vem kako točno ima rešeno to UPS, ampak recimo, tudi DHL ima različne opcije, je razlika ali si vzel preko Logistike, Express,... )

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Še moj primer. Res je, da sem že kar dosti stvari naročal preko raznih kitajcev... pa vseeno, sem dobil pred par dnevi Obvestilo carinske pošte, da jim za paket pošljem račun, kar sem tudi naredil, zdaj pa sem dobil obvestilo, da me čaka na pošti paket in da je potrebno doplačati pri prevzemu 5 EUR.

Sem klical carinsko in pravijo, da je kitajec na carinsko deklaracijo baje napisal za 5 EUR premajhen znesek, kot je na računu, zato moram to razliko zdaj plačati. Je pa vse skupaj manj kot 22 EUR, tak da sploh ne vem zakaj so odpirali paket in želeli carinit.
Se pravi, če kitajec ne bi nič pisal vrednosti, bi bilo vse ok, ko bi jim poslal račun?
Nič jasno...

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Moje izkušnje:
- kadar carina zahteva račun, ga pošljem
- če je na cn22 obrazcu znesek enak tistemu na računu in je vrednost z računa pod 22 EUR, ne zaračunajo nič
- če se na cn22 obrazcu znesek razlikuje od tistega na računu in je vrednost z računa pod 22 EUR, zaračunajo stroške postopka
- če je znesek višji od 22 EUR, zaračunajo stroške postopka, ddv in (za vrednosti nad 150 EUR) carino.

Po mojem fair enough.
Zato za poceni zadeve jaz vsakemu pošiljatelju izven EU posebej napišem, naj na cn22 da pravo vrednost, ne pa "gift" in 5$

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Ne razumem, kaj želiš povedati?

Carina te prosi za dokazila o vrednosti predmeta. Lahko pošlješ račun, če si ga dobil v e-obliki. Lahko pošlješ prtscr z ebaya ali podobno, lahko pošlješ izpisek iz kreditne,... kar pač meniš, da dokazuje vrednost kupljenega.
Če je pošiljka na carinski pošti, je za tvoje argumentiranje irelevantno, če je v tej pošiljki tudi priložen račun - ti pač dokazuješ s tistim, kar imaš.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Kaj pa vem, katera stvar pa meniš, da je ne-fer?

Meni se zdi to prav - če si zagotovil ok dokumentacijo, ne zaračunajo stroškov postopka, če pa morajo zbirati dokazila, pa zaračunajo postopek.
Če kupim kaj za npr 15USD, posebej napišem prodajalcu, naj na cn22 napiše pravo vrednost. Eden se je požvižgal na to, odprl sem dispute in mi je pokril stroške postopka.
Če pa naročiš lučko za 20USD, na paketu piše "samples 3USD", pa si mora en na carini beliti glavo, kaj je zdaj prava vrednost, in tak čas zaračunajo tistim, ki niso zagotovili ok dokazil v prvo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ja, točno tako. Če dobiš na dom pismo in pošlješ dokazila, ki so enaka podatkom na CN22 obrazcu na paketu, potem večinoma* stroškov ne zaračunavajo. Vkolikor je pa vrednost na paketu nižja ali pa opis "čuden" pa ti zaračunajo teh 5€.

Je pa problem pri kitajcih ko nikoli ne veš kaj bodo v resnici napisali. Jaz sem nekaj časa čisto vsakemu to napisal ob naročilu, pa ne vem če jih je 10% to tudi upoštevalo... Če nujno rabim, plačam teh 5€, drugače zavrnem izdelek in odprem dispute ter na novo naročim...

Se mi je pa že zgodilo, da je bila tako vrednost kot teža pravilna, toda opis je bil "electronic gadget", v paketu pa je bila elektronika z daljincem in so mi zaračunalo. Seveda sem se pritožil in dobil nazaj "pojasnilo", da opis izdelka ni bil dovolj natančen...

Marxcom

Zelenc'
1. avg 2016
2
0
1
Pozdravljeni, je že kdo imel primer, da so preračunali vrednost paketa v EUR in za 1 cent pade v DDV razred 22-50€
smile-1.gif