Carinska pošta

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Evo se moj zadnji primer. narocil 3 vgradne lucke v vrednosti 19$, pozovejo me da jim posljem racun in ga seveda posljem... kasneje dobim, da nej posljem pravi racun, da so v paketu 4 lucke... ceprav sem jest narocil 3... in mi gladko obracunajo ddv.... sem jim napisal naj eno ven uzamejo in posljejo 3, tako kot sem narocil
smile-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.933
113
Nekomu z vezami so stopili na žulj.

Čakamo, da poskuša naročiti še iz kakšnega od takih ozemelj in spet odkrije toplo vodo.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
kok te opali carina za 600 eur vredno stvar?
in kako je z davkom, ce jaz recimo rabljeno stvar narocim iz zda, trenutni lastnik pa je za zadevo ze placal davek v evropi, ker je narocil iz nemcije (pod predpostavko, da ni zahteval vracila davka)?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Kakšno "stvar"? Trošarina, carina odvisna od "stvari".

Pozabi na DDV - tudi če obstajajo še vsi izvozni papirji, je blago izgubilo status EU blaga, ker ne boš mogel dokazati, da se je ves čas v tujini nahajalo pod carinskim nadzorom in ni bilo dano v uporabo. Pa tudi špediter te bo opalil za najmanj stotko (razen, če ne ve v kaj se spušča) in se ne splača telovaditi za 20-40 EUR, brez garancije, da bo res šlo skozi brez DDV.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja strašno je človk ne razgledan če je 5x naročil brez dodatnih stroškov, 6. pa so ga opalili, ker al so v trgovini spremenil skladišče, al so pa pri nas pokapiral, da bi se dalo še nekaj zaslužit.

in naj vsak vrne spričevalo, ki ne zna na pamet vseh eu otočkov, ki "niso" eu...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja, po eni strani je res "prav", da gre vse blago skozi kontrolo, to se do neke mere strinjam... čeprav dejstvo, da ti policaj, ki je prav tako kot carinik, javna služba, ti ne izda računa če ne napihaš
tongue-1.gif
Za kaj so oni nekaj posebnega in si lahko izmislijo strošek postopka, kot da so neka tržno naravnana institucija.

Glede naročanja, konkretno je bil omenjen ASOS... sem tudi jaz že naročil kako malenkost za svojo drago, vedno prišlo direkt. Kar me najbolj čudi je, da tega niti takrat, niti zdajle ne najdem na njihovi strani, namreč, da bi kje pisalo od kod se zadeve pošiljajo. Glede VAT-a nimajo niti nikjer jasno napisano, kako imajo urejeno. Bi bilo pa zanimivo, če bi na kakem forumu našel podatek, ali britancom tudi zaračunajo VAT ali ne, po logiki "naših" dacarjev, bi morali?

...saj nič ne pravim, samo smo se pa vsi malo razvadili, da vsakič "zadaneš na loteriji" - ko nekaj x naročiš od kitajcev za 1$ in pride z zastonj poštnino do vrat
grin1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ja strašno je človk ne razgledan če je 5x naročil brez dodatnih stroškov, 6. pa so ga opalili, ker al so v trgovini spremenil skladišče, al so pa pri nas pokapiral, da bi se dalo še nekaj zaslužit.

in naj vsak vrne spričevalo, ki ne zna na pamet vseh eu otočkov, ki "niso" eu...

kadar koli kaj naročam iz 3jih držav se zavedam, da je možno da kaj plačam. vkalkuliran riziko. 95% gre skozi ne da bi carina kaj jamrala.
če kdo zna naročiti iz tujine potem zna tudi pogledati kje je ta državica, ali je v carinski uniji itd. če ne je tepec

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
poglej prejšni post od uporabnika @Odisej, je vse lepo napisal.

Pa še enkrat, včasih je iz omenjene trgovine prišlo direkt pred vrata. Sedaj pa so "čez noč" začel naši zaračunavat.
Vrjetno pri preverjeni trgovini ne preverjaš za vsak nakup vsega drobnega teksta...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
meni tudi vedno pride direkt pred vrata . tudi iz zda in kitajske. 95 %
potem pa naenkrat dobim za neko jajco vredno 10 € pismo iz carine. prej pa nič za nekaj vrednega 35€
stupid-1.gif

potem pa spet 50 x nič in 3 x da
stupid-1.gif

pa še nekaj. danes nekaj naročim v nemčiji, jutri ali najkasneje pojutršnem pa je pred vrati. in to redno. potem pa se na1x zgodi da traja en teden....

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Problem je ker ima ta državica uradni naziv z oznako UK in se zelo hitro zaje... pri naročanju. Skratka na ebayu piše da so izdelki "Jersey, United Kingdom" in ebay ti jih celo razvrsti zraven če filtriraš preko "European Union" ali pa "UK Only". Stvar se na veliko izkorišča pri kitajskih izdelkih ki so tako cenejši, dejansko pa niso uradno uvoženi v EU kot bi človek pričakoval. Tako da tole je neke vrste nateg čeprav uradno je vse ok (no razen tega da bi moral ebay te lokacije pometat ven iz EU če ne že iz UK).

Glede "znanja" pa ja, ko se ti 1x zgodi tak nateg znaš vse otočke in mestne samoupravne province v UK na pamet (no wiki jih zna), jih je pa preko 100!
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
poglej prejšni post od uporabnika @Odisej, je vse lepo napisal.

Pa še enkrat, včasih je iz omenjene trgovine prišlo direkt pred vrata. Sedaj pa so "čez noč" začel naši zaračunavat.
Vrjetno pri preverjeni trgovini ne preverjaš za vsak nakup vsega drobnega teksta...

Ali ni omenjena trgovina pošiljala že iz večih lokacij? Sam sklepam, da so poiskali cenejšo opcijo pošiljanja za prihraneh, nafu**** pa bodo EU uporabniki.

Pa BTW: carinska pošta oz tisti ki carinijo spadajo na durs, ne na pošto
grin1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kakšno "stvar"? Trošarina, carina odvisna od "stvari".

Pozabi na DDV - tudi če obstajajo še vsi izvozni papirji, je blago izgubilo status EU blaga, ker ne boš mogel dokazati, da se je ves čas v tujini nahajalo pod carinskim nadzorom in ni bilo dano v uporabo. Pa tudi špediter te bo opalil za najmanj stotko (razen, če ne ve v kaj se spušča) in se ne splača telovaditi za 20-40 EUR, brez garancije, da bo res šlo skozi brez DDV.

stvar = rocna ura.

a potem je ok ce v okviru global shipping programa na ebayu placam uvozne dajatve, al mi bodo slovenski cariniki vseeno srali po glavi?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Ne vem, nimam izkušenj. Pa tudi ne zaupanja v ta sistem ("global shipping") in plačilo uvoznih dajatev vnaprej in v tujo državo. Mi namreč ni nekako logično.
Če je ura vredna teh dobrih 900,- EUR (600,- sama ura + poštnina + dajatve na vse). Dajatve so DDV in 4,50% carine kolikor sem na hitro preletel TARIC, bi pa rabil točen opis ure, za dejansko carino.