Carinska pošta

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ima kdo še "trenuten" cenik, ali je desni spodaj ?

Sem danes prejel "carinjenje" (na datum 29.10.2015, torej vsekakor mora še po starem ceniku) in so bili stroški:

Vplačilo UPN z OCR 1,05€ (brez DDV)
Enostavno carinjenje MV - e-poslovanje 4,0984 € (brez DDV)

Po tej logiki bi moralo biti po novem cenejši postopek 3,27€==?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Kaj, so me prepeljali žejnega žez lužo? Danes dobim od Slovenske pošte , da je moj paket SILJUA. Poslan je bil pa z "Slovenia via NL post" in to iz EU Warehouse. Je to še pri nas na carini , ali kaj? Vse skupaj je trajalo 11 dni od naročila, zato ne more bit iz kitajske, da bi me lahko opalili za davek , ali pač?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
To, da iz EU warehouse, še ne pomeni, da ni carinsko blago - še vedno je lahko na pismu/paketu CN22/23 gor in se obravnava kot vsa carinska pošta.

Bolj kot pošta te je Lucy Liu scat peljala.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
So ti še napisali finto EU Warehause.
Lahko bi bila tudi v Koprski luki
wink-1.gif

Da ne boš mislil, da si osamljen Dve temi bolj gor
grims-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Zgleda, da pri men ne bo šlo skoz, kot pri prijatelju. Sva oba naročila preko EU Warehouse, pa on je že dobil brez carine, evo, mene bodo pa opalili.
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Si dobil pozdrave od carinske pošte ali kaj pomeni da si dobil SILJUA? Ker SILJUA je oznaka glavne pošte v LJ in vse mednarodne pošiljke gredo čez tole. V trackingu (slovenska pošta) vidiš status pošiljke, lahko je samo prihod pošiljke v državo (SILJUA - Prispetje v naslovno državo), če pa je status "carinjenja" bo pa to ločeno pisalo (SILJUA - V carinskem postopku). V nobenem primeru ne pomeni da ti bodo kaj zaračunali dokler ne dobiš od carinske pošte na dom obrazec za predložitev vrednosti blaga!
grin1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Si dobil pozdrave od carinske pošte ali kaj pomeni da si dobil SILJUA? Ker SILJUA je oznaka glavne pošte v LJ in vse mednarodne pošiljke gredo čez tole. V trackingu (slovenska pošta) vidiš status pošiljke, lahko je samo prihod pošiljke v državo (SILJUA - Prispetje v naslovno državo), če pa je status "carinjenja" bo pa to ločeno pisalo (SILJUA - V carinskem postopku). V nobenem primeru ne pomeni da ti bodo kaj zaračunali dokler ne dobiš od carinske pošte na dom obrazec za predložitev vrednosti blaga!
grin1.gif

Hvala lepa za izčrpen odgovor. Lep dan želim.
nahrung002.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Letos kitajska posta prihaja bistveno hitreje kot (pred) lani. Letos dobivam prej kot v enem mesecu, prej je pogosto trajalo 40 dni ali vec.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, vem, samo iz NL je prispelo v Slovenijo v 9 delovnih dneh, no , zdej pa čakam, če me bodo ocarinili. Kot sem že napisal, verjetno ni vse za verjet " EU Warehouse".

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.533
113
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Še zadnjič: a če je paketek 3x3 (verjetno cm) in verjetno 3x3x3 pa ne more biti vreden več kot 20 EUR?
Občasno na Carini odkrijemo tudi pošiljke recimo kakšnih prepovedanih zadev ali pa kakšne čudne kamne in velikokrat so paketki celo manjši kot je tvoj, vrednosti blaga so pa recimo 4 ali 5 mestne.....

Zakaj ti zadnjih 10 let Pošta ni nič zaračunavala? Ker je bila do pred kratkim 100% državna firma, sedaj pa je šla v kapitalizem.

Upam, da v bodoče ne boš imel več takih problemov s carino

Ne seri. Sicer je tole že staro, ampak norčujete se pa še zmeri. Nalivnik vreden 10 EUR, vsak pameten človek zna seštet ena in ena in pogledat kok je vrednost takega paketa, ko ga enkrat prijetne carinikove roke na carinski pošti odpro. Ne, treba je sprintat zlat papir za 2,5 EUR in se potem še norčevat po mailu, naj obveščam nevem koga za nevemkaj. V glavnem gonite se nekam z vašo aroganco. Da ne govorim, o tem, da vam je tam na carinski pošti padel po tleh mlin za slad in ste se potem sprenevedali, da je tak prišel. POBOLJŠAJTE SE pa bo OK.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Nalivnik bi lahko bil tudi 100€, kako naj carnik to ve? Glede na to koliko paketov pride s fake vrednostjo, bi rekel, da še malo teh obvestil dobimo.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
No, zdej sem pa dobil na " sledenju pošiljk" tole obvestilo; SILJUA Odprava na dostavno pošto
[Podatek prispel iz mednarodnega sistema] Upam, da jutri dobim pošiljko.

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Letos kitajska posta prihaja bistveno hitreje kot (pred) lani. Letos dobivam prej kot v enem mesecu, prej je pogosto trajalo 40 dni ali vec.

No to ni čisto res, ampak je precej random shit. Kupljenih 29 paketov pa počasi kapljajo en po en. Trenutno jih čakam še 6, ki hodijo precej čez 1 mesec. Včeraj dobil enega po 45 dneh. Eni pa so prišli prej kot v 14 dneh.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.533
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Nalivnik bi lahko bil tudi 100€, kako naj carnik to ve? Glede na to koliko paketov pride s fake vrednostjo, bi rekel, da še malo teh obvestil dobimo.

Google je dobra opcija, sploh, če je zapakirano v original embalažo in vrednost lepo označena na paketu.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Da ne bomo samo čez kitajce kurčli.

Danes dobil 2 sd eyefi memory kartici, naročeni iz nemškega amazona.

Return address je za nazaj v anglijo, poslano iz francije, na kuverto je prilepljen CN22 obrazec gor pa piše Digital camera - 2
hysterical-1.gif

Vrednost pošiljke je pa 8 eurov manj, kot sem plačal (in ja je skupaj zavedeno poštnina in vsebina na paketu).

Kot da bi imeli same polpismene zaposlene tam. Pol pa ni čudno, da kitajci tu pa tam narobe izpolnejo, če še angleži(?francozi?nemci?) ne znajo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Eyefi mobi 8GB sem vzel dva kosa. Bila je ena akcija na amazonu lih takrat, ko sem se spomnil, da jih rabim. In je bila ena 10 eurov + 6 eurov poštnine, ampak si lahko samo eno po taki ceni dobil. Druga je bila 16 ampak dodatne poštnine ni bilo praktično nič.

Nisem jih še stestiral v praksi (teh) ampak prej sem uporabljal (in od februarja dalje bom spet) tako, da sem folk slikal in slike so se med tem že nalagale na ipad. Dokler sem jaz naredil serijo fotk do konca, se je večina že prenesla na ipad in smo skupaj začeli gledat slike na ipadu, v vmesnem cajtu pa so se še druge nalagale.

Delovalo je super.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Prejel sem paket, na katerem piše, da je pošiljatel iz Nizozemske, naši pa so mi ga carinili. Mi lahko kdo pove ali se jaz motim glede pošiljatelja, ali so mi ga neupravičeno carinili. Seveda so mi lepo zaračunali.
Vrednost blaga je bila 32,13USD, oz. po njihovo preračunano 33,47€. Šlo je za tekstil. Doplačati sem pa moral 14,41€.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Sej ti na CN22 lepo piše da je pošiljka s kitajske (polje 5, country of origin).

Nizozemska, švedska ipd. pošte delujejo kot zbirne pošte tudi na kitajskem. Katera pošta se uproablja nima veze, pomembna je samo izhodna država ki je v tvojem primeru kitajska .