Moja izkušnja da je tudi odvisno od velikosti paket. Pošlji Link do izdelka.Kako je kaj stanje na tem podrocju? Gre skozi al 'je potrebno vedno placat?
Konkretno: vrednost 15EUR iz AliExpres?
Meni pa, zanimivo, tudi ni treba plačat za nič ... RAZEN ... ko sem 2 x naročil enake slušalke v daljšem obdobju, so mi jih vedno carinili (pa je bla cena pod 15€). Tako, da ne vem, od česa je blo to odvisno, sem pa obakrat plačal cca. 5€ za stroške carinjenja.Si imel pac sreco. Jaz sem za kake malenkosti ze kar nekajkrat doplacal 5eur za stroske.
Če si plačal samo 5€ so to samo stroški carinskega pregleda - CN22 ni bil pravilno izpolnjen.
Ravnokar dobil kar velik paket z izpolnjenim CN22 - 15$, dobil direkt domov.
Paket vrnejo pošiljatelju.
Kako boš pa ti denar od prodajalca dobil nazaj je pa vprašanje platforme nakupa in načina plačila.
O poštenosti takega načina "poslovanja" pa nebi zgubljal besed
ocitno se nisi posloval, da ne ves kako to gre. je cela pisarna kokosi (beri zensk, bab, vstavi poljubno) narocila ene drobnarije iz angleske spletne trgovine (cena v funtih, naslov trgovine v londonu) v vrednosti 45 eur, zato ker je bil nakup nad 40 funtov gratis.
potem ko po 10-ih dneh ni bilo posiljke, pogledam se jaz to spletno stran in karkoli narocis, dostava 30 - 45 delovnih dni. itak da gre zadeva direkt iz azije. se preden, je bila zadeva dostavljena v slovenijo sem to londonsko trgovino obvestil, da jih bom terjal za kakrsnekoli dodatne stroske v zvezi z carinskimi oz. davcnimi dajatvami.
posiljka je prisla na naslov mimo carinske poste.
v primeru da nebi ne bi imel niti kancka slabe vesti zavrniti to posiljko.
toliko o postenosi poslovanja ...
Eno je namerno zavajanje trgovine in takrat nimam najmanjšega problema s tvojim odnosom.ocitno se nisi posloval, da ne ves kako to gre. je cela pisarna kokosi (beri zensk, bab, vstavi poljubno) narocila ene drobnarije iz angleske spletne trgovine (cena v funtih, naslov trgovine v londonu) v vrednosti 45 eur, zato ker je bil nakup nad 40 funtov gratis.
potem ko po 10-ih dneh ni bilo posiljke, pogledam se jaz to spletno stran in karkoli narocis, dostava 30 - 45 delovnih dni. itak da gre zadeva direkt iz azije. se preden, je bila zadeva dostavljena v slovenijo sem to londonsko trgovino obvestil, da jih bom terjal za kakrsnekoli dodatne stroske v zvezi z carinskimi oz. davcnimi dajatvami.
posiljka je prisla na naslov mimo carinske poste.
v primeru da nebi ne bi imel niti kancka slabe vesti zavrniti to posiljko.
toliko o postenosi poslovanja ...