Carinska pošta

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Od kdaj je na carini USD več vreden kot EUR?
Še včeraj, ko sem naročal na eBayu je bil EUR nekaj več vreden kot USD (tako po menjalnici na PayPal kot NLB)...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
A ni šlo to včasi "vse skozi" ?

Kaj je skočil v "luft" zastopnik za Salamon v SLO, če da kdo sploh je in kako bo dokazal da so kao "fake" ?

ja so šle skoz

meni itak vsak paket preverjajo, pošiljajo obvestila, da priložiš dokazila kaj je not, znesek ipd...

uglavnem, a bo furs še kej hotu od mene?

kolk denarj aso bile na netu?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Ma ta carina je ena je***** banda, ki j*** normalni folk!

Vprasanje, kaj naj naredim predno cisto popizdim in tam osebno zahtevam nekoga.

Skratka primer:

Novembra narocim eno zadevo iz gearbesta. Cena 37 USD (redna cena 57, ujel akcijo). 4 januarja vidim po trackingu, da je zadeva na carini. Dva dni nazaj dobim posto, da naj prilozim racun kjer naj bo razvidno placilo, saj na paketu pise 16USD (kitajci mislijo da so nasi glupi al kaj).

Osebno vec ne mores iskat in prilozim email (print2pdf) file prek spletnega obrazca, kjer je razvidno kdo, kdaj, kaj in koliko denarja (37 USD).

Danes, DANES dobim email od neke gospe (imen se ne bom navajal), s sledeco vsebino:

"Spostovani,

Posredujte nam racun na katerem je spletna povezava do artikla aktivna oz. spletno povezavo do artikla"

WTF???

Odgovorim na email, da jim lahko posredujem email od gearbesta, lahko jim posredujem email od paypala, nikakor jim pa ne morem poslati aktivnega linka do artikla s ceno, ki sem jo placal jaz sam sem narocil v prednarocilu. Lahko jim posljem splosni link do izdelka a to ni cena, ki sem jo placal. Cena je ze razvidna iz PDF fajla, ki sem jim ga poslal.

Mislim za popizdit! A me hocejo opilit ne po dejanskem racunu ampam po ceni, ki je sedaj aktivna!? A niso nikoli narocali prek spleta???

Kaj naj naredim?

lp

22. jul 2007
13.563
1.743
113
124
To ti zdaj nič ne pomaga, ampak sam ko kaj kupujem v akciji-znižanje vedno naredim printscreen te strani, zaradi takšnih težav ko jih imaš zdaj ti.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
To ti zdaj nič ne pomaga, ampak sam ko kaj kupujem v akciji-znižanje vedno naredim printscreen te strani, zaradi takšnih težav ko jih imaš zdaj ti.

Nima veze tudi to, ker pravijo da lahko "ponarediš"...
bonk.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Zdaj so me pa vasi odgovori presenetili. Dejansko dovolite, da vas protipravno kradejo?! Ni sans, da jim placam (ceprav le par eur vec, ker je samo davek za obracunat) po ceni, ki je nisem placal. Nimajo nobene pravne osnove. Dokazila so na moji strani. Mail z zneskom, mail od paypala, izpisek mastercard.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.840
1.685
113
Iskajoč brata
Zdravo,

ali kaj spremljate koliko časa rabi paket od trenutko ko odide iz kitajske (Beijing departure), do prihoda na dom. Čakam na en paket in v primerjavi s prejšnjim paketom mi že 1 teden zamuja. Trenutno je "v zraku" 3 tedne. Kje se bi lahko zataknil, razen na carinski?

LP

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
ČE bo šlo za brezcarinsko blago in se ne bo nihče pretirano vtikal v vsebino, boš plačal samo stroške in 22%ddv, ergo, ~5€ + 55€, nekje 60-70€ (sigurno bo še kaka postavka...)

(pri tem znesku je bolj bistveno vprašanje, kaj paket vsebuje. Če je kakršna koli carinska zadeva (trošarine), boš na končni znesek plačal še to. Če kupuješ elektronsko opremo se ti nekdo zapiči in zahteva potrdila o skladnosti izdelkov,... skratka precej slabih in še slabših scenarijev... mogoče boš imel pa srečo
smile-1.gif
)

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Se samo probam informirat pred morebitnim nakupom.Ko/če pride do realizacije, bom itak kontaktiral carino, ker rus pravi da bi šel še dol s ceno
grin1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Zdravo,

ali kaj spremljate koliko časa rabi paket od trenutko ko odide iz kitajske (Beijing departure), do prihoda na dom. Čakam na en paket in v primerjavi s prejšnjim paketom mi že 1 teden zamuja. Trenutno je "v zraku" 3 tedne. Kje se bi lahko zataknil, razen na carinski?

LP

Moj paket je v luftu že od 22.11.
cheer.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.697
1.059
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
ČE bo šlo za brezcarinsko blago in se ne bo nihče pretirano vtikal v vsebino, boš plačal samo stroške in 22%ddv, ergo, ~5€ + 55€, nekje 60-70€ (sigurno bo še kaka postavka...)

(pri tem znesku je bolj bistveno vprašanje, kaj paket vsebuje. Če je kakršna koli carinska zadeva (trošarine), boš na končni znesek plačal še to. Če kupuješ elektronsko opremo se ti nekdo zapiči in zahteva potrdila o skladnosti izdelkov,... skratka precej slabih in še slabših scenarijev... mogoče boš imel pa srečo
smile-1.gif
)

Tole smo pa že večkrat razčistili.

Za blago za osebno podabo NI TREBA predložiti Izjave o skladnosti CE.

Dopis carine se najde nekje na netu.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ha, nisem vedel.
zmaga.gif

Kolegu so enkrat uničili neko navigacijo s tem razlogom...
(pa verjetno, če naročiš 100 kosov nečesa moraš verjetno zagovarjat, da je za osebno uporabo in ali verjamejo...?)

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.697
1.059
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Ha, nisem vedel.
zmaga.gif

Kolegu so enkrat uničili neko navigacijo s tem razlogom...
(pa verjetno, če naročiš 100 kosov nečesa moraš verjetno zagovarjat, da je za osebno uporabo in ali verjamejo...?)

SEm šel enkrat ko še ni bilo te objave skozi to kalvarijo.

So mi hoteli zaplenit telefon.
Ampak se nisem dal.
Vztrajal sem, da sem telefon pravilno deklariral in nisem storil carinskega prekrška in da ne sprejemam zaplembe (ali vrnitve na Kitajsko).

Po par dneh vztrajanja sem jim uspel dokazat, da mi morajo omogočit preusmeritev pošilje (v Bosno). So na koncu morali popustiti, ker sem imel prav.
Telefon je pa na poti v Bosno padel s kamiona.
evil.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Imam tudi jaz podobno zgodbo z navigacijo, na kateri ni bil pravi CE znak (upam da poznate razliko med "Conformité Européene" in "China Export"). Toda od tega je že par let, zdaj teh težav ni.