Carinska pošta

Marxcom

Zelenc'
1. avg 2016
2
0
1
Grrr
frown-1.gif

sem že misli pritožbo spisat, pa vidim da ne bo učinka
frown-1.gif

Hvala za info!

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.528
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Kaj pa vem, katera stvar pa meniš, da je ne-fer?

Meni se zdi to prav - če si zagotovil ok dokumentacijo, ne zaračunajo stroškov postopka, če pa morajo zbirati dokazila, pa zaračunajo postopek.
Če kupim kaj za npr 15USD, posebej napišem prodajalcu, naj na cn22 napiše pravo vrednost. Eden se je požvižgal na to, odprl sem dispute in mi je pokril stroške postopka.
Če pa naročiš lučko za 20USD, na paketu piše "samples 3USD", pa si mora en na carini beliti glavo, kaj je zdaj prava vrednost, in tak čas zaračunajo tistim, ki niso zagotovili ok dokazil v prvo.
Tole sem pa spregledal, nisem nalašč ignoriral.

Ko naročiš zadevo za 150 dolarjev in plačaš lepo carino in davek, potem pa ugotoviš, da so ti na carinski pošti stvar lepo vrgli po tleh. Seveda so se sprenevedali, da je tako prišlo. Ne me basat, prodajalec, ki je zelo priznan bo stvar vrgel po tleh in jo brez da bi vsaj popravil spakiral v škatlo.

Nalepka na pošiljki zanimivo poškodovana ravno kjer je bil nekoč napisan znesek...ups, enkrat je lahko slučaj, večkrat težko verjamem. In še in še je takšnih zgodb. Vse dokler ne bodo fasal hude konkurence bo žal tako.

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Nalepka na pošiljki zanimivo poškodovana ravno kjer je bil nekoč napisan znesek...ups, enkrat je lahko slučaj, večkrat težko verjamem. In še in še je takšnih zgodb. Vse dokler ne bodo fasal hude konkurence bo žal tako.
In potem naročiš nekaj preko DHL express, pride v treh dneh iz HK v Ljubljano, potem pa se 1 teden ustavi na carini (btw, carina ne more dobiti konkurence, ker je državna služba, kot npr policija) in nazadnje plačaš še 18€ DHL za "bančno garancijo"....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
a takle mamo...par let nazaj bi lepo carinike v penzjon poslla (ne glede če so stari samo 42 let), sedaj ko je ostala raja malo preveč nervozna okoli tega jih pa s takimi stvarmi zaposlujejo...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.528
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

In potem naročiš nekaj preko DHL express, pride v treh dneh iz HK v Ljubljano, potem pa se 1 teden ustavi na carini (btw, carina ne more dobiti konkurence, ker je državna služba, kot npr policija) in nazadnje plačaš še 18€ DHL za "bančno garancijo"....

Lahko ti tud DHL ocarini.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jaooo, če bi inšpektorji še kje drugje bili tako natančni in zategnjeni, bi nam tudi bilo veliko lepše!!

kere kolobocije sem imel za par koščkov plastike...

dej fuk... čez rentgen, če vidiš, da ni orožje... ne drki ljudi v glavo!!!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
moj je potreboval 17 dni.
4 delovne dni je bil na carinski pošti.
v četrtk so ga dobil, v petek poslal obvestilo
v ponedeljek sem dobil obvestilo in se do torka al srede pregovarjal
v četrtek pa sem dobil na dom.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Nekateri vem da ste imeli probleme s fake tekstilom in uničenjem. Tracking mi za pošiljko kaže, da je v carinskem postopku. Račune sem poslal že pred mesecem. Na mail z vprašanjem so mi odgovorili, da je zadržano na carini zaradi suma ponaredka. Dobim kako uradno obvestilo? Kdaj? Da lahko začnem gnjavit prodajalca...

22. jul 2007
13.561
1.746
113
124
No, zdaj sem pa še jaz fasal davek za preverjanje pošiljke 5€, ker je kitajc napisal na paket namesto 16€ samo 3€ in so se seveda zapičili v to

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No, zapicili so se v obliko in tezo paketa, naredili pregled in ti ga zaracunali. Jaz recimo opažam, da vse kar je težje ob pol-en kg bodo pregledali. Neglede na ceno napisano na paketu.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Dobil danes obvestilo iz DHL-a, da je prispela moja pošiljka iz Kitajske (TV media player 32 EUR + 8EUR poštnina dhl) in če jih pooblastim, da speljejo postopek carinjenja. Pokličem na DHL, me zanima njihov strošek+ddv...WTF, skupaj cca. 30eur?!! In če jih ne pooblastim,kaj potem?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
O tem jaz trobim ves čas, ne glede, če je cn22 deklaracija 100% pravilo izpolnjena in notri račun, lahko vseeno gredo preverjati (in to seveda zaračunajo) njihov pregled.
Če vsakemu poberejo 6 eur se pri 1,3 milijona pošiljk na leto nabere 7.8 milijona eur.

http://tl.finance.si/8847856/A...p;sid=469783761
Citat:

Za kakšne količine gre?

Logisti številk ne razkrivajo, saj gre za poslovno skrivnost. Na Pošti pravijo, da največji svetovni internetni trgovec Alibaba (v Sloveniji najbolj poznan kot AliExpress) približno 40 odstotkov pošiljk po svetu distribuira prek kitajske pošte, te pošiljke pa do slovenskih naročnikov dostavlja Pošta Slovenije. Gre za približno 1,3 milijona pošiljk na leto. Pa z rastjo pošiljk širijo zmogljivosti? »Glede na to, da gre za manjše pošiljke, takšne količine obdelamo z obstoječimi zmogljivostmi,« odgovarja Osvald in dodaja, da je rast števila pošiljk iz Evrope in ZDA nekoliko manjša kot iz Azije.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Če je deklaracija pravilno izpolnjena ne zaračunajo. Ravno imel pred kakšnim tednom primer, na cn22 20.06$, na računu 20.06$, v opisu paketa je bil vpisan celoten naziv izdelka. So pregledali in poslali naprej brez stroškov. Sem pa kitajcu prej napisal, da naj na paket napiše vse tako kot mora (pravilno ceno + pravilen opis vsebine).

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Dobil danes obvestilo iz DHL-a, da je prispela moja pošiljka iz Kitajske (TV media player 32 EUR + 8EUR poštnina dhl) in če jih pooblastim, da speljejo postopek carinjenja. Pokličem na DHL, me zanima njihov strošek+ddv...WTF, skupaj cca. 30eur?!! In če jih ne pooblastim,kaj potem?

Po moje je v redu po DHL-ovih cenah:
-18€ je bančna garancija (z DDV)
-nekaj čez 8€ pa davka

Citat:
Spoštovani,

obveščamo vas, da DHL Ekspres (Slovenija) d.o.o. obračuna storitev uvoza nedokumentnih pošiljk za stranke brez naročniške kode, pri katerem DHL uporabi instrument zavarovanja, s katerim je zavaroval plačilo carinskih dajatev, prispevkov, stroškov in/ali davkov (carinska obveznost). Ta storitev znaša 2 % carinske obveznosti, vendar najmanj 15 EUR. Brez instrumenta zavarovanja za carinsko obveznost in špediterske licence, carinskega postopka ni možno urejati.

Z uporabo instrumenta zavarovanja za carinsko obveznost za stranke brez naročniške kode v višini 2 % oz. minimalno 15 EUR, je uporabnik storitve seznanjen s pogledom v objavljeni cenik DHL, ki se nahaja na spletni strani http://www.dhl.si/sl/express/sredisce_znanja/express_prenosi.html#shipping.

Cenik je dostopen tudi v prostorih na sedežu podjetja na naslovu Špruha 19, 1236 Trzin in v prostorih DHL poslovalnice na naslovu Zgornji Brnik 130 U, 4210 Brnik –Aerodrom.

Če potrebujete še kakšno dodatno informacijo, mi prosim sporočite.

Lep pozdrav/Best regards,

Nazadnje urejeno:

MaliRevez

Pripravnik
14. avg 2007
116
20
18
Gorenjska
Da malo vskočim v temo... Naročil en player iz Banggood-a, ki je bil v akciji za 19,83 € + 1,17 € poštnine, kar skupaj nanese 21€. Poslal sem jim Banggood invoice v pdf, ki sem ga dobil na email, screenshot naročila in screenshot iz paypal-a. Danes so mi poslali email, da naj jim "Posredujem prosim javno dokazilo, kjer bo popust objavljen. Cena na spletu je višja."
Kaj naj jim še pošljem?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik wabb pravi:

In kako se je to končalo?

bemtioderuškopošto.press