Tole sem pa spregledal, nisem nalašč ignoriral.Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Kaj pa vem, katera stvar pa meniš, da je ne-fer?
Meni se zdi to prav - če si zagotovil ok dokumentacijo, ne zaračunajo stroškov postopka, če pa morajo zbirati dokazila, pa zaračunajo postopek.
Če kupim kaj za npr 15USD, posebej napišem prodajalcu, naj na cn22 napiše pravo vrednost. Eden se je požvižgal na to, odprl sem dispute in mi je pokril stroške postopka.
Če pa naročiš lučko za 20USD, na paketu piše "samples 3USD", pa si mora en na carini beliti glavo, kaj je zdaj prava vrednost, in tak čas zaračunajo tistim, ki niso zagotovili ok dokazil v prvo.
In potem naročiš nekaj preko DHL express, pride v treh dneh iz HK v Ljubljano, potem pa se 1 teden ustavi na carini (btw, carina ne more dobiti konkurence, ker je državna služba, kot npr policija) in nazadnje plačaš še 18€ DHL za "bančno garancijo"....Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Nalepka na pošiljki zanimivo poškodovana ravno kjer je bil nekoč napisan znesek...ups, enkrat je lahko slučaj, večkrat težko verjamem. In še in še je takšnih zgodb. Vse dokler ne bodo fasal hude konkurence bo žal tako.
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
In potem naročiš nekaj preko DHL express, pride v treh dneh iz HK v Ljubljano, potem pa se 1 teden ustavi na carini (btw, carina ne more dobiti konkurence, ker je državna služba, kot npr policija) in nazadnje plačaš še 18€ DHL za "bančno garancijo"....Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Nalepka na pošiljki zanimivo poškodovana ravno kjer je bil nekoč napisan znesek...ups, enkrat je lahko slučaj, večkrat težko verjamem. In še in še je takšnih zgodb. Vse dokler ne bodo fasal hude konkurence bo žal tako.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ampak vedno je državni carinik zraven...Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Lahko ti tud DHL ocarini.
Citat:
Za kakšne količine gre?
Logisti številk ne razkrivajo, saj gre za poslovno skrivnost. Na Pošti pravijo, da največji svetovni internetni trgovec Alibaba (v Sloveniji najbolj poznan kot AliExpress) približno 40 odstotkov pošiljk po svetu distribuira prek kitajske pošte, te pošiljke pa do slovenskih naročnikov dostavlja Pošta Slovenije. Gre za približno 1,3 milijona pošiljk na leto. Pa z rastjo pošiljk širijo zmogljivosti? »Glede na to, da gre za manjše pošiljke, takšne količine obdelamo z obstoječimi zmogljivostmi,« odgovarja Osvald in dodaja, da je rast števila pošiljk iz Evrope in ZDA nekoliko manjša kot iz Azije.
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Dobil danes obvestilo iz DHL-a, da je prispela moja pošiljka iz Kitajske (TV media player 32 EUR + 8EUR poštnina dhl) in če jih pooblastim, da speljejo postopek carinjenja. Pokličem na DHL, me zanima njihov strošek+ddv...WTF, skupaj cca. 30eur?!! In če jih ne pooblastim,kaj potem?
Citat:
Spoštovani,
obveščamo vas, da DHL Ekspres (Slovenija) d.o.o. obračuna storitev uvoza nedokumentnih pošiljk za stranke brez naročniške kode, pri katerem DHL uporabi instrument zavarovanja, s katerim je zavaroval plačilo carinskih dajatev, prispevkov, stroškov in/ali davkov (carinska obveznost). Ta storitev znaša 2 % carinske obveznosti, vendar najmanj 15 EUR. Brez instrumenta zavarovanja za carinsko obveznost in špediterske licence, carinskega postopka ni možno urejati.
Z uporabo instrumenta zavarovanja za carinsko obveznost za stranke brez naročniške kode v višini 2 % oz. minimalno 15 EUR, je uporabnik storitve seznanjen s pogledom v objavljeni cenik DHL, ki se nahaja na spletni strani http://www.dhl.si/sl/express/sredisce_znanja/express_prenosi.html#shipping.
Cenik je dostopen tudi v prostorih na sedežu podjetja na naslovu Špruha 19, 1236 Trzin in v prostorih DHL poslovalnice na naslovu Zgornji Brnik 130 U, 4210 Brnik –Aerodrom.
Če potrebujete še kakšno dodatno informacijo, mi prosim sporočite.
Lep pozdrav/Best regards,
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Dobil danes obvestilo iz DHL-a, da je prispela moja pošiljka iz Kitajske (TV media player 32 EUR + 8EUR poštnina dhl) in če jih pooblastim, da speljejo postopek carinjenja. Pokličem na DHL, me zanima njihov strošek+ddv...WTF, skupaj cca. 30eur?!! In če jih ne pooblastim,kaj potem?