Carinska pošta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Čisto možno da nas pošta in država hoče odvrniti od nakupov na kitajskem vsaj tistih manjših nakupov. Pošta zaradi tega ker verjamem da s temi kitajskimi pošiljkami ne kuje velikih dobičkov, država pa zaradi tega ker ima kar nekaj izpada prihodkov če bi te zadeve kupili pri nas (ddv, carina,....). In ker ne najde boljših načinov, je možno da ne izvaja kontrole pri manipulaciji s pošto. Bom naslednjič vprašal kitajca koliko stane tracking. Mu bom le tega doplačal....ob pametni ceni.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tole glede trackinga... že nekaj časa (dobre pol leta) opažam, da če ga nimaš, paket čudežno dolgo potuje. Pa ne samo iz kitajske, tudi iz amsterdama je loterija, s kolegom sva hkrati naročila iz iste trgovine, jst s trackingom prejel v 5 dneh, on po 18ih...
crazy1.gif

Sicer pa, včeraj sem prejel (po dolgem času) brez dopisov, pošiljanja računa in nepotrebnih stroškov eno kuverto drobnarij
smile-1.gif

lp

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Jaz sem se pa čisto nehal "obremenjevati" - ko naročim kaj zase iz daljnega vzhoda (pa naj bo dx ipd. ali ebay) traja po mesec ali dva, da prispe. Ko pa naročim kaj za nečake ali njihove prikolice pa pride v roku dveh tednov.
jezen.gif

Hmm - ravnokar se mi je posvetilo - od sedaj naročam še samo na njihov naslov!
17758-icon_confused.gif

ON: kolikor opažam so iz DXa dokaj dosledni in poskrbijo, da je CN22/CN23 na paklcu.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Naročam samo še iz aliexpress, ker ima še vsako sranje za 2$ tracking, nisem imel še nobenih težav, da kak paket ne bi prišel. Res zelo redko najdeš kako stvar, kjer piše, da nima trackinga oz. da moraš doplačati.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
ON: kolikor opažam so iz DXa dokaj dosledni in poskrbijo, da je CN22/CN23 na paklcu.

CN22 je na vseh paketih s kitajske oz. velikokrat tudi iz EUja, še na roko ga izpolni kitajc. CN22 je pogoj za poštne pošiljke poslane v "tujino", tudi pri nas na pošti ne sprejmejo paketa (poslanega izven EU) ki nima CN22/23.

Skratka to da bo CN22 rešil vse težave ni res ker so že do sedaj vse pošiljke iz mednarodnega prometa opremljene z "pravilno izpolnjenim obrazcem".

Sicer sem pa že pisal o tem, recimo od znane kitajske trgovine dobiš pravilno izpolnjen CN22 obrazec (ni "gift", vrednost na paketu piše prav, recimo 15USD, opis artiklov je ustrezen), v paketu je priložen račun, ki dokazuje tip in vrednost blaga. Seveda naša carina zahteva papirje, kar naredim tako da pošljem PDF tega istega računa ki je že v paketu (in po novem plačam 5EUR dodatnih stroškov)!
rolleyes-1.gif

Osebno sicer predvsem zaradi rokov dostave naročam vse več stvari iz EUja, par kitajcev se je že prilagodilo in odprlo "EU centre" kjer držijo blago znotraj carinske cone. Je jasno dražje ampak ne toliko da bi se splačalo ukvarjat z našo carino + čakat in upat da pride blago v roku 3h mesecev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
11 februarja naročil s trackingom,
19. marca se pošiljka vrne kitajcu
20 marca mi pove da bo še enkrat poslal
10.aprila mi napiše nov Tracking code (halo tri tedne je rabil za novo pošiljanje?)
14. aprila mi tracking napiše sprejem na pošto in export security scan

sedaj pa je spet nekje 10 dni že v "luftu"

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Se moram popraviti - iz ebay.de (izvor blaga Hong Kong) danes prispel paketek naročen 6.4.2014 (niti 3 tedne !!).

Sam je pa cepec od Kitajca spisal spisal sledeči CN (mimogrede - vrednost sicer 6,14 USD - in NE, ni bilo darilo - me ma, da bi zahteval denar nazaj, če mi je naročen poslal kot darilo
evil.gif

Pa da jim vse po spisku s "beads" - še bo kdo mislu, da sem si naročil bogsigavedi kakšne kroglice - ali celo bisere.
stupid-1.gif

Očitno jih bo potrebno še posebej opozoriti, da naj ta hebeni CN 22/23 izpolnijo kot je treba.
crazy1.gif

Aja - not so bile zeliščne škarje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja saj drugo skoraj kot Gift ne morejo izpolnit, ni verjetno pismo oz. CN22 namenjen pošiljanju škarij. Ampak cene so verjetno dosti nižje, pa tlačijo vse živo v tiste oblazinjene ovojnice.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Pa si moral kaj doplacati za to v SLO?

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Se moram popraviti - iz ebay.de (izvor blaga Hong Kong) danes prispel paketek naročen 6.4.2014 (niti 3 tedne !!).

Sam je pa cepec od Kitajca spisal spisal sledeči CN (mimogrede - vrednost sicer 6,14 USD - in NE, ni bilo darilo - me ma, da bi zahteval denar nazaj, če mi je naročen poslal kot darilo
evil.gif

Pa da jim vse po spisku s "beads" - še bo kdo mislu, da sem si naročil bogsigavedi kakšne kroglice - ali celo bisere.
stupid-1.gif

Očitno jih bo potrebno še posebej opozoriti, da naj ta hebeni CN 22/23 izpolnijo kot je treba.
crazy1.gif

Aja - not so bile zeliščne škarje.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Hvala, ker si me opomnil. Na mailih so neodzivni, jaz pa tako rad pisma pišem
smile-1.gif

Skratka, sem jih poklical. Po telefonsko ugotovljenem je šlo za napako. Se pa zadeva še rešuje.

Stay tunned in mogoče boste izvedeli ali dobim 2,3€ nazaj
pozdrav.gif

Verjetno vas zanima še epilog.

No, mene tudi. Ničesar še nismo rešli. Vemo samo, da je čudno, da sem moral plačat
grin1.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
Danes dobil paket z prelepljeno etiketo...če prav vidim je bila izpolnjena....
Kako naj vem, da je bila nepopolna in da mi niso neopravičeno vzeli 2,30€?

Če so bili podatki pravilni in vrednost pravilna, zakaj sem dobil zaračunano, saj so podatki bili vidni brez pisanja dopisa?

Kako je pa drugje po svetu z tem zaračunavanjem namišljenih storitev?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Probaj čisto počasi vlečt, če bo šla dol, drugače pa lahko probaš tudi nad paro ali s fenom zagret in bi morala ta zgornja nalepka it dol.
Malo sumljivo je, da so z njihovo nalepko prelepili originalno.