Carinska pošta

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kaj je tu zdravega, da stranka naroči zadevo in zaradi "gužve, nesposobnosti, birokratskih zadev..." čaka blago na pošti po 2 tedna + dodatno zaračunavanje že plačane poštnine itd... RES NE RAZUMEM KAJ JE TU ZDRAVEGA, razen nepotrebno obiranje državljanov.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kdo pravi da nimajo računat tega, kakšna je zakonska podlaga za to izjavo?

Kje je zakonska podlaga, da mi dodatno zaračunajo poštnino, ki sem jo že plačal do mojega doma ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Ne bo tržni po sodelavcih tolkel. To je tako kot je csd izdal odločbe ki so v nasprotju z ustavo. In sedaj namesto da bi jih po uradni dolžnosti popravili, niti po letu in pol od pritožbe na njo ne odgovorijo.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če nihče tega ne prijavi, kako naj tržni to ve?
Še največji efekt bi bil, da bi prišlo to v kak časopis, potem bi začeli malo vrtat naprej kaj se gredo ti naši " kavboji ".

Zagotovo pa nekaj ni po predpisih, ker drugače ne bi šli prelepit CN22 lista in ti s tem onemogočili vpogled, če so bili upravičeni izstavit račun ali ne.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Danes dobil dva paketa z aliexpress. Sem jim javil pred pošiljanjem, da naj napišejo pravo deklaracijo in ceno in so jo.
smile-1.gif
Naši niso mrdali paketkov, tak da nisem mel nobenih dodatnih stroškov. Verjetno majo kaki rentgen, pa so vidli, da je vsebina prava?!

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Danes dobil dva paketa z aliexpress. Sem jim javil pred pošiljanjem, da naj napišejo pravo deklaracijo in ceno in so jo.
smile-1.gif
Naši niso mrdali paketkov, tak da nisem mel nobenih dodatnih stroškov. Verjetno majo kaki rentgen, pa so vidli, da je vsebina prava?!
Eh, dej dej, kje pa. To ti nalašč poknejo tiste 3 EUR-e gor
evil.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Haha, kaj pa tisti zgoraj, ko so mu preko cn22 obazca piknili nalepko. Pa tolko placa na drugih straneh paketa...Nekaj smrdi...

Še pa pridejo paketki, kjer nisem nič rekel, glede cn22. Bomo vidli
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Haha, kaj pa tisti zgoraj, ko so mu preko cn22 obazca piknili nalepko. Pa tolko placa na drugih straneh paketa...Nekaj smrdi...

Še pa pridejo paketki, kjer nisem nič rekel, glede cn22. Bomo vidli
smile-1.gif

Pa to je to, ene obravnavajo ene ne in KLE JE PROBLEM !!!

ČE se gredo neki red naj pregledajo vse ali nič -> če niso fizično, denarno zmožni tega ni to naš problem !

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Pa to je to, ene obravnavajo ene ne in KLE JE PROBLEM !!!

ČE se gredo neki red naj pregledajo vse ali nič -> če niso fizično, denarno zmožni tega ni to naš problem !

[/QUOTE]

Kratek odgovor: ker smo v EU, moramo upoštevati tudi evropska navodila in priporočila, ki pravijo, da je treba pregledati določen procent pošiljk pri uvozu (različen procent pri različnih vrstah uvoza) , pošiljke za pregled se pa izbere z analizo tveganja.
Torej "absolutno pravičen sistem s pregledom vseh pošiljk" v EU ne obstaja. Tak sistem je imela bivša Juga, no za tistega se pa menda strinjamo da ni bil najboljši.

Lep pozdrav in mirne živce