Carinska pošta

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
A še komu stojijo pošiljke z začetka meseca pri Kitajcih na carini?
crazy1.gif

Meni stojijo obeski in pa touch screen, ne vem kaj sanjajo tako dolgo.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
crazy1.gif

Meni tudi tracking tako kaže, pa sem prejšni teden pa ta teden dobil že skoraj vse, kar je bilo naročeno konec marca.

S kakšnim obvestilom, plačilo DDV ali carine ?

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
A je kdo kaj v zadnjem tednu kaj dobil -> gre sedaj vse za DDV oz. kako bodo čekirali če ima vsak paket po 1.maju tisti potrebni obrazec... ?

Jest sem dobil teniske,... najprej so me poklicali, ker nisem imel priimka na naslovu
smile-1.gif

Potem pa domov obvestilo in cez 2 dni robo + plačilo
smile-1.gif

PO telefonu so bili zelo prijazni
smile-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
crazy1.gif

Meni tudi tracking tako kaže, pa sem prejšni teden pa ta teden dobil že skoraj vse, kar je bilo naročeno konec marca.

S kakšnim obvestilom, plačilo DDV ali carine ?

Samo za en paket sem dobil pošto, da moram dostaviti potrdilo koliko je vredno, plačal sem potem stroške, se mi zdi 2,4€.

Kaj točno naj bi bilo po 1.5.? Da moraš za vsak paket, ki nima pravilno izpolnjen obrazec, poslati potrdilo o vrednosti?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja seveda, not! Čisto odvisno kaj iščeš... Pa ebay/amazon tut nima vsega, kaj šele najceneje
wink-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
glej, ali pa riskiraj 3€ parazitom....eni delamo 1 uro na šihtu za 3€ + čas, ki ga izgubiš bockanje z njimi.
ni vredno.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Sranje je samo da najdeš npr. enako blago na kitajskem s poštnino za 2€, potem pogledaš ebay.uk pa je enako sranje 6-10€ + poštnina.

Ah ja :/ ne vem kje je pomen tega, ker denar bo šel v vsakem primeru v tuje države -> folk bo naročeval pač po EU, še vedno pa ne doma kjer je vse dražje, ker so marže prevelike.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Dejsnko bi morali imeti nek pregled paketov, ker nekateri naročajo za spletne trgovine, trgovine na bolhi itd... in brez odprte dejavnosti, brez računov itd, zaradi takšnih imamo probleme ko želimo parkrat na leto naročiti "cheap kitajski" šrot katerega med tem ko čakaš da pride že pozabiš da si kaj naročil
wink-1.gif

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Je komu jasno - bo treba za VSE pakete plačati tiste 3€ ali samo za pakete, na katerih ne bo PRAVILNO izpolnjen obrazec CN22/CN23?
In pa kaj se zgodi, če paketa enostavno, ko ti ga poštar prinese na vrata, ne sprejmeš, če je treba kaj doplačat?
Kam gre potem tisti paket?

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Gre paket nazaj, če se to večkrat zgodi, se prodajalec odloči da ne pošilja več v slovenijo. Pol pa drugi nastradamo. Sedaj se pač ne bo kupovalo več stvari za par evrov, ampak si boš nabral do skupne vrednosti 22 in da plačaš samo enkrat 4€ in ne naprimer 5x

timm

Pripravnik
21. apr 2008
115
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Gre paket nazaj, če se to večkrat zgodi, se prodajalec odloči da ne pošilja več v slovenijo. Pol pa drugi nastradamo. Sedaj se pač ne bo kupovalo več stvari za par evrov, ampak si boš nabral do skupne vrednosti 22 in da plačaš samo enkrat 4€ in ne naprimer 5x

Če kupuješ pri enem prodajalcu bi to šlo, da nabereš do določene vrednosti. Ampak nas verjetno večina kupuje na ½ebay½ ali kjerkoli že, od različnih trgovcev, tam pa potem to ne gre.

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
To se pa čisto strinjam. Pač dal sem primer če kopuješ na straneh kot so dx.com, banggod.com in podobni

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Imam v luftu mislim da tri ali štiri naročila, nekatera še od srede februarja. Enostavno ne vem kaj se sedaj grejo. Lansko leto sem robo dobival v enem mesecu, sedaj pa zadnjič kitajc napiše da se mu je pošiljka vrnila in da bi še enkrat poslal, od nekega drugega zahtevam denar in ga dobim ker robe nisem dobil po dveh mescih, pa potem pride čez en teden s štampiljko missed in džakarta, skratka štala. Večina izdelkov nima trackinga ker je vredna nekaj evrov, moram pogledat kje je naročilo ki je vredno 25 dolarjev, tisto zagotovo ima tracking....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz že od lanskega oktobra čakam na 22EUR vredne zvočnike iz Kitajske. Sem odprl dispute, poslali še enkrat novembra in tudi tega še ni... Imam občutek da so nekomu na carini zelo všeč bili...
Od istega prodajalca na Kitajskem sem pred tem redno in b.p. dobival robo...