Carinska pošta

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
To pa res ja, zapakirane so tako, da je veselje.
Sama baterija je v podobni vreči kot, če recimo kupiš matično ploščo in ta vreča je zalepljena tako kot, da bi bila samo za gledanje.
Potem je to v škatli in ta škatla v vrečki, ki je termalno zaprta, tako da baterija ne more past.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če koga zanima branje direktive klik
Glavni keč je v kapaciteti in količini na paket. Seveda, treba je specificirat, ampak za baterije kot jih uporabljamo navadni smrtniki, ne bi smelo biti nepremostljivih ovir. Cel paket za avto boš pa že težko naročil
smile-1.gif

lp

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zanimivo bi se bilo vprašati zakaj je direktiva na DHL strani, med tem ko tega ni na POŠTA SLOVENIJE -> šalabajzerji.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.141
113
Gre za direktivo združenja prevoznikov IATA, ne DHL. Tudi na Pošti Slovenije bi morali ob sprejemu pošiljk imeti jasno označeno, da veljajo ob sprejemu potencialnih nevarnih snovi omejitve in/ali prepovedi. Tega do sedaj nisem opazil.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bemti sem pop... danes nad kitajci
tongue-1.gif

In kaj naj zdaj ko bo prišlo na carino in mi bodo zaračunali DDV? Bogve, če bodo upoštevali 4 posamezne nakupe...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
A je kdo kaj v zadnjem tednu kaj dobil -> gre sedaj vse za DDV oz. kako bodo čekirali če ima vsak paket po 1.maju tisti potrebni obrazec... ?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Napiši mu nazaj da si zelo ”srečen” ker boš plačal ddv pa carino.
Drugič pa naročaj z nekaj dnevnim zamikom.

Saj sem napisal, pa je odgovoril, 'da je bilo že vse predano naprej v pakirni oddelek' (v resnici pa en kitajec to doma v dnevni prodaja)
tongue-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Tako je, jaz več krat naredim enako, le da počakam, da se prva zadeva pošlje, nato naročim še enkrat.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na to, da so mi že za 'ničvredne' stvari pošiljali pošto... Ko bodo videli 4 laserje v ohišju se jim bodo oči zasvetile kot frocu na božično jutro
tongue-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede na to, da so mi že za 'ničvredne' stvari pošiljali pošto... Ko bodo videli 4 laserje v ohišju se jim bodo oči zasvetile kot frocu na božično jutro
tongue-1.gif

Ja če bo več za doplačat kot je vredno potem niti ne plačaj
wink-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
A še komu stojijo pošiljke z začetka meseca pri Kitajcih na carini?
crazy1.gif

Meni tudi tracking tako kaže, pa sem prejšni teden pa ta teden dobil že skoraj vse, kar je bilo naročeno konec marca.