Carinska pošta

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Ja, ampak kitajc bi ti lahko na vse dal 50% virtualni popust pa bi šlo vse čez brez davkov?

Tudi če uvažaš avto, pa vrednost odstopa od realne, ti lahko DMV upalijo na eurotax. Za moje pojme, če ponudba ni dostopna vsem v določenem trenutku, je ne moreš predložiti kot osnovo za vrednost. Aliexpress ima to super rešeno.

to je res,ampak edino kar je v tem primeru merodajno je račun in potrdilo transakcije,če je številka na računu 1cent pa četudi je stvar vredna 100€ je edino račun merodajen.konec koncev ni carinik oseba ki bi imela kompetenco ocenjevati vrednost stvari

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Tako dvoumno napisano
tongue-1.gif

evo cisto logicno pise "ce ni mogoce ugotoviti po TRANSAKCIJSKI" vrednosti...se pravi ce ima on od paypala da je plačal 30€ ne morem carinik odločiti po svoje...ne glede na to ce se drugi podobni izdelki prodajajo po 50

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
točno tako.
Transakcijska vrednost je tista ki jih more po zakonu zanimat. In to brez problema dokažeš z paypal potrdilom ali izpiskom kartice.
Pritožbi nisem nič bluzil drugega kot citiral člen o transkacijski vrednosti in priložen paypal račun.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Danes prišel še drugi paket. 2.3 eur stroškov
Je bil carinski obrazec na paketu pravilno izpolnjen?

Ni ga niti bilo. Pač odprli so, zacarinit pa niso mogli, ker je zadeva vredna pod 22 eur. Obveščanje o dokazilu+tiskanje papirjev pa je 2.3 eur.

To bojo še veliki problemi, ker redko kater kitajc napiše prave vrednosti/vsebino na "obrazec".

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
a niso oni zato tam in tudi plačani iz davkov da opravljajo to delo.se pravi da delo opravijo in ti to tudi zaračunajo.plačo prejemajo zakaj?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
točno tako.
Transakcijska vrednost je tista ki jih more po zakonu zanimat. In to brez problema dokažeš z paypal potrdilom ali izpiskom kartice.
Pritožbi nisem nič bluzil drugega kot citiral člen o transkacijski vrednosti in priložen paypal račun.

In si kaj dosegel ?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
sem že napisal zgoraj nekje. Vrnjeno sem dobil vse kaj so mi zaračunali + stroške poštnine za pritožbo.
Saj drugega razpleta niti nisem pričakoval glede na zakonik, kjer ni nikjer omenjena kaka izjema, da se pusti ne upoštevajo.
Pač transakcijska vrednost se dokazuje s fakturo v kolikor to ni mogoče se carini po ceni enakega artikla.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Samo potem takem bi lahko se vsak s kupcem npr. dogovoril da ti prvič nakažem preko enega paypal računa (lahko tudi druga kartica) nwm 80$ nato pa iz svoje 20$ in napiši na račun 20$
smile-1.gif
....

Ko bi prišlo sporočilo iz Pošte za carinjenje....

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Samo potem takem bi lahko se vsak s kupcem npr. dogovoril da ti prvič nakažem preko enega paypal računa (lahko tudi druga kartica) nwm 80$ nato pa iz svoje 20$ in napiši na račun 20$
smile-1.gif
....

Ko bi prišlo sporočilo iz Pošte za carinjenje....

to je že res,samo kolikor sem do sedaj posloval s kitajci so vsi bolj resni in manj nategunski kot mi tko da...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

Čudna so pota DXova ...
17758-icon_confused.gif

Prihaja via Zürich

Je pa CN22 lepo na zadnji strani izpolnjen:

In nix stroškov pošte za carinjenje.
cheer.gif

Sem pa v drugem paketu dobil še eno Li-Ion baterijo za BBja - na CN22 napisan "gift" in "gadget" ter vrednost.
tongue-1.gif

To, da sem sicer naročil in plačal dve, je pa druga zgodba.
crazy1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Evo, sem poslal vprašanje na zps, na Tržni inšpektorat in na Urad za varstvo konkurence. Bomo videli kaj bo.

Me veseli, da je končno nekdo nekaj ukrenil za začetek. Vem, da bi lahko tudi sam, a priznam, da sem bil do sedaj len. Prosim sporoči, kaj bodo sporočili.

LP

Sem dobil odgovore.

ZPS mi je poslal lepo reklamo za njihovo članstvo. Z drugimi besedami, poslali so me v PM

Tržni inšpektorat pravi da: "Dokument obravnava Sedež TIRS v zadevi št. XXX-YYYY/2014"...

AVK pa je poslal lep birokratski odgovor, s katerim kot kaže potrjuje mojo domnevo, da si lahko pošta dejansko namisli dodatno storitev za 100€, pa jo bomo mi dolžni plačati, ker tako pravi ta in ta člen tega in tega zakon Mogoče se motim, odogovor je spodaj:

Citat:
Dne 16..20104 smo prejeli vaše elektronsko sporočilo, v katerem prosite za mnenje glede zaračunavanja storitev podjetja Pošta Slovenije pri pošiljkah, ki so ob prispetju v Slovenijo zavezane carinskim formalnostim.

Iz podatkov v vašem elektronskem sporočilu izhaja, da se morebitna zloraba oziroma nepravilnost nanaša na univerzalno poštno storitev, ki se po četrtem odstavku 3. člena Zakona o poštnih storitvah (Ur. l. RS, št. 51/2009 in 77/2010, v nadaljevanju: ZPSto-2) izvaja tako v notranjem kot v čezmejnem poštnem prometu. Skladno z določbami ZPSto-2 je Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (v nadaljevanju: AKOS), Stegne 7, 1000 Ljubljana (http://www.akos-rs.si/o-agenciji) pristojna za urejanje in nadzor trga poštnih storitev, kot regulatorni organ je dolžna delovati pregledno in zagotavljati, da v podobnih okoliščinah ni diskriminacije med izvajalci poštnih storitev.

V skladu s pojasnili Carinske uprave Republike Slovenije (dostopna na http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799?page=1&year=0) .

Ne glede na navedeno je Agencija vaše navedbe vzela na znanje in jih bo dodatno preučila ter bo, v kolikor se bo to izkazalo za potrebno, postopala skladno z določili Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence (Ur. l. RS, št. 36/2008, 40/2009, 26/2011, 87/2011, 57/2012 in 63/2013-ZS-K).

Lepo vas pozdravljamo,

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ampak zadeva je v bistvu jasna ". Poleg dajatev, ki jih obračunajo carinski organi, je prejemnik pošiljke dolžan poravnati še stroške carinskih formalnosti, ki jih Pošta Slovenije obračuna skladno s cenikom poštnih storitev", jaz to razumem da ce carina ne zaracuna NIC potem tudi posta ne more zaracunati nic...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.804
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ZPS ti pač ni odgovoril, ker nisi njihov član. Vsi bi jebali bez da bi platili.
evil.gif

Isto kot pri sindikatih, najbolj se usajajo in težijo o pravicah tisti, ki niso člani sindikata... Pa razumi, če moreš!
uf-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ZPS ti pač ni odgovoril, ker nisi njihov član. Vsi bi jebali bez da bi platili.
evil.gif

Isto kot pri sindikatih, najbolj se usajajo in težijo o pravicah tisti, ki niso člani sindikata... Pa razumi, če moreš!
uf-1.gif

Imamo takšno državo kateri je vseeno za zaščito potrošnikov, zato se mora ZPS v večini financirati sama -> v takšnem pomenu pa ne vidim sploh smisla takšne organizacije, kajti kdor bo več plačal bo dobro predstavljen na njihovih straneh ali na tv-ju
17758-icon_confused.gif

stm

Pripravnik
19. jul 2007
49
0
6
Dejte napisat, kje ste vse naročali, pa da je bil znesek pod 22€, pa da ste vseeno dobili poziv za predlozitev racuna (posledično strošek 2,3€) zaradi nepopolnega carinskega lista.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Fo-ti pv prahu, pol kile. Direktno plačilo prek paypal, tak da ni pisalo v transakciji, za kaj plačujem. Sem poslal par linkov z ebaya na carino, da so se prepričali o prlibližni ceni in to je blo dovolj.