Carinska pošta

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Jaz osebno je ne bom za teh par eur. Lahko pa izrazim svoje mnenje in razumevanje njihovih pravil. Verjetno pa se bo našel kdo, ki ga bo toliko motilo, da se bo spustil dlje...

22. jul 2007
13.559
1.745
113
124
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Sedaj očitno zaračunajo tudi za pakete iz VB.

Vrednost paketa je bila cca 50-60€, kupljeno na Amazon.co.uk.

Ali si že dobil odgovor
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
zadnji....

čakam tri pošiljke različnih prodajalcev....skupno vsem trem je to, da je zadnja sledljivost PEK.....čakam pa že več kot 50 dni....

WTF....
confused-1.gif

Tudi jaz imam tako izkušnjo, že 2x ali 3x letos. In ta famozni PEK, ti google ob chinapost pokaže na donavi ob srbsko romunski meji v srbiji.

Lani sem dobival robo v 30 dneh, sedaj pa večina robe naročene februarja še vedno ni.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
saj to je bolano kaj se grejo na carinski pošti.
najhujše pa je to, da delavci tam ne poznajo carinskega zakonika. Mene so carinli za paket za katerega sem plačal 21.98€ kar je bilo dokazljivo z računi (dobil popust za stalne kupce). Oni so si trdili, da morejo upoštevat cene ki so redno dostopne vsem. In Nihče mi ni znal razložit v katerem členu to piše. (Edn je celo rekel po telu, da more ker je šef tak reko....) Valda če pa nikjer to ne piše. No na koncu po pisni pritožbi sem dobil vrnjene dodatno zaračunane stroške, vključno z poštnino za pritožbo.
Pol se pa vprašaš kdo je tu nor.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Naslednjič bo treba še stroške odvetnika vključiti.... Pa bodo še nekoliko bolj podražili da bodo drugi uporabniki še tega odvetnika plačali.

Zahteval bi kontakt od tega šefa, in mu namignil da mogoče ne bo več dolgo šef.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
sem se tudi z šefom pogovarjal pa z enimi tremi razl uslužbenci, dva tak nista mela pojma kaj delata. Enemu se je nekaj sanjalo ampak je razložo da je šef tak reko da morejo. Potem sem pa še od šefa uprave dobil al oddelka al kaj je to. Samo sem želel člen kje to piše, da se popusti ne upoštevajo in sem mu rekel povejte mi točno člen in neham tečnarit in plačam. On je trdil to piše tam nekje v zakoniku. Sem mu še enkrat rekel točno člen, ker ga sam ne najdem. Je rekel med tem in tem nekje vse piše. Bil sem jih nadrkan na pamet in sem mu za vsakega povedal točno kaj piše in v katerih piše kako se vrednost dokazuje. On še vedno trdil svoje.
na koncu se je pač izkazalo, da so sami sebi kradli čas in denar in so pokazali, da nimajo pojma kaj delajo.
aja a še najprej se niso hteli pogovarjat z mano.... ker nisem bil na paketu na naslovu, čeprav so na vseh računih v paketu in poslanih papirjih bili moji podatki.... Češ kao kaj se sploh vtikujem v paket ki ni moj.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Evo fantj in spet imam rešitev za vas...Tako kot že tankam, kupujem zdravila in vse ostalo, telefoniram v tujino, si bom zadeve sedaj še pošiljal v Avstrijo...tam do sedaj še nisem imel nobenega problema s carino ali poštnimi oderuhi.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Hvala, ker si me opomnil. Na mailih so neodzivni, jaz pa tako rad pisma pišem
smile-1.gif

Skratka, sem jih poklical. Po telefonsko ugotovljenem je šlo za napako. Se pa zadeva še rešuje.

Stay tunned in mogoče boste izvedeli ali dobim 2,3€ nazaj
pozdrav.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Daj napiši številko od šefa, če še maš.
smile-1.gif

Pozdravljeni,

Carina vam sporoča, da prijavljene vrednosti odstopajo od javno objavljenih. Pozivajo vas, da preverite in pojasnite.
V primeru nejasnosti se prosimo obrnite na carino (tel. 01/4767759).

Hvala za razumevanje in Lep pozdrav,

Tole so mi odgovorili in na to sem klical. Kam so me potem vezali sem že pozabil. Ampak kak sem povedal svoje ime so vsi vedli za koga se gre :D Valda če se nisem pustil
smile-1.gif

Tole je bil pa odgovor na poslano specifikacijo naročila in pa račun od paypala, oboje nižje od 22€

Spoštovani,

Carina vam podaja pojasnilo:
Realna vrednost blaga je 30,96 USD in na to lahko obračunajo uvozne dajatve,
ki se plačujejo na realno vrednost.
Bonus je stvar dogovora kupec – prodajalec.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Fak tile cariniki morajo biti pa totalno usekani na razne razprodaje in popuste v trgovinah, čudno da ne prisilijo trgovcev, da kar na vrednost pred popustom obračunajo DDV. A so blesavi?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ja, ampak kitajc bi ti lahko na vse dal 50% virtualni popust pa bi šlo vse čez brez davkov?

Tudi če uvažaš avto, pa vrednost odstopa od realne, ti lahko DMV upalijo na eurotax. Za moje pojme, če ponudba ni dostopna vsem v določenem trenutku, je ne moreš predložiti kot osnovo za vrednost. Aliexpress ima to super rešeno.

22. jul 2007
13.559
1.745
113
124
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Fak tile cariniki morajo biti pa totalno usekani na razne razprodaje in popuste v trgovinah, čudno da ne prisilijo trgovcev, da kar na vrednost pred popustom obračunajo DDV. A so blesavi?
Odlična ideja za polnjenje državne blagajne

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Ja, ampak kitajc bi ti lahko na vse dal 50% virtualni popust pa bi šlo vse čez brez davkov?

Tudi če uvažaš avto, pa vrednost odstopa od realne, ti lahko DMV upalijo na eurotax. Za moje pojme, če ponudba ni dostopna vsem v določenem trenutku, je ne moreš predložiti kot osnovo za vrednost. Aliexpress ima to super rešeno.

Potem ko v Sparu danes upokojenci kupujejo 10% ceneje, bo treba DDV dati na ceno pred popustom, ker ni za vse?
Ali pa ko folk končno unovči kake nalepke?
Iste cene za vse so itak fikcija, nikoli ni bilo, nikoli ne bo.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Potem ko v Sparu danes upokojenci kupujejo 10% ceneje, bo treba DDV dati na ceno pred popustom, ker ni za vse?
Ali pa ko folk končno unovči kake nalepke?
Iste cene za vse so itak fikcija, nikoli ni bilo, nikoli ne bo.

Je za vse - vse upokojence. Če lahko "vsi" kupijo po taki ceni kot je kupil on, potem ne vidim problema. Če pa gre kao za nek ekstra popust samo zanj, bi pa lahko vsak rekel, da je dobil dober popust, pa je zato taka cena?

Torej ne vseh javnih straneh se nekaj prodaja za 40€, nekdo pa uvaža z računom za 21.99€. Se ti zdi, da bi carina tak račun morala upoštevati?

Drugače pa tukaj piše kako se ugotavlja vrednost, če se računu ne more verjeti

http://www.izvoznookno.si/Doku...dnost_5986.aspx

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
In kako bodo pa pol jemali avkcije
confused-1.gif
Redna cena xy, na avkciji pa dobiš recimo za pol manj.