Carinska pošta

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Od kje meni take ideje? Čisto enostavno:
1. letalski prevoz je drag, celo zelo drag v primerjavi z ladijskim prevozom in tega "free shiping" pošiljke ponavadi ne prenesejo, ker vrednost letalskega prevoza lahko nekajkrat presega vrednost samega blaga.
2. Če bi blago prihajalo z letali, potem pot nebi trajala 50 ali več dni - razen, če ne uporabljajo malezijskih letalskih družb.
3. Zadnje tracking številke pošiljk, ki hodijo zelo dolgo so praviloma kitajske izvozne luke, ne letališča.
A bo dost? A je razumljivo?

Povsod se piše o tem, da Kitajska subvencionira poštne stroške in si zato lahko privoščijo take cene.

Torej ti praviš da China Post AIRMAIL pošiljka ne gre z letalom, kot bi človek pričakoval, ampak z ladjo?
Pošiljke ne hodijo 50 dni, ampak nekje od 14 dni do 30 dni je normalno. Da toliko traja bi rekel, ker verjetno izkoriščajo proste kapacitete, torej ko je kaj frej, zafilajo s temi "free" poštninami.

Tisto glede tracking številk pa ne razumem?

Recimo zadnji paket, ki sem ga dobil z free airmail iz kitajske

Zadnji tracking even na kitajskem
RC401490575CN 2014 Sent to airline Beijing Slovenia 20140313 0626

pri nas
25.03.2014 SILJUA Podatek prispel iz mednarodnega sistema
[Prispetje v naslovno državo]

Torej 12 dni z ladjo? Skoraj ne verjamem

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
WTF!??! Menda ja nisi plačal tega.

Ja. Tudi če bi paket prevzel sam, bi dal ta dva evra, ker sem naročeno potreboval.

Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Ali si jih kaj vprašal o zdravi pameti
stupid-1.gif

Čakam, na odgovor.

Sem pozabil omenit, obvestila, s katerim nas ponavadi pozovejo k predložitvi računa ni bilo.

Na strani carine sem našel naslednje:

"Carinskih formalnosti ni treba opraviti za pošiljke, ki v Slovenijo prispejo iz drugih držav članic EU, razen če gre za blago, ki v EU še ni bilo sproščeno v prost promet ali je poslano z ozemelj, ki so izvzeta s carinskega območja EU ali davčnih območij posameznih držav članic."

Ne vem kaj točno odebeljeno pomeni, pa kako lahko to potrošnik ve. Šlo je pa za elektroniko, ki je made in china.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
To je meni rekla, da je tisti tracking BS in bi kar verjel, ker kaže recimo Kitajska in potem nič. Valda paket ne gre direktno v Slovenijo, ampak bogsigavedi kje v Evropi čaka, da ga posortirajo. Ko paket dejansko pride v Slovenijo ti ga bo tracking na posta.si pokazal, prej pa ni pri nas in nima haska da jim težiš.

To pa NE bo držalo.

Pošiljka že pri meni, tracking na posta.si pa o tej pošiljki ne ve nič in to pri 90% pošiljk.
Isto je bilo pri pošiljki, ki je bila na carini 1 teden preden so se spomnili poslat na mail, da s posredovanimi podatki niso zadovoljni, je tracking na posta.si ni našel in tudi NE takrat, ko sem jo že imel doma.

Tak da je BS tisto kar ti je ona rekla in ne tracking.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Sedaj očitno zaračunajo tudi za pakete iz VB.

Vrednost paketa je bila cca 50-60€, kupljeno na Amazon.co.uk.

OMG pošlji na vse žive medije eden bo že objavil pa še na urad za človekove pravice
stupid-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Prvi april je mimo, sicer bi se prav fajn slišalo.. carina ukinila EU, da bo lahko povečala dohodke.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Prvi april je mimo, sicer bi se prav fajn slišalo.. carina ukinila EU, da bo lahko povečala dohodke.
Očitno ni daleč čas, ko bodo vse pošiljke, znotraj Slovenije, šle preko carine.
stupid-1.gif

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
stupid-1.gif

A tako kot pred leto 2004
evil.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Sedaj očitno zaračunajo tudi za pakete iz VB.

Vrednost paketa je bila cca 50-60€, kupljeno na Amazon.co.uk.

Daj link od Amazon, da vidim kako je to mogoče.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Stanje je katastrofalno
frown-1.gif
2 izdelka. Oba naročena v februarju. Pred 3 dnevi dobim carinsko pošto za en paket, takoj pošljem dokazilo. Še danes nič... Drugi paket, ki pa je že od 19.3. v Slo pa se je očitno "zgubil" v skladišču.... WTF bananastan

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Gužva al kaj... Samo, da pa ti zacarinijo paket iz Anglije
10.gif

Danes sem dobil paket, ki je bil od 19.3. v Slo. Brez carinskih postopkov
smile-1.gif
Na onega od prejšnjega tedna pa še čakam.

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Zgleda da gre zelo slabo tej naši carinski pošti, ker s 1. majem bojo še malo podražili vse skupaj...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Gužva al kaj... Samo, da pa ti zacarinijo paket iz Anglije
10.gif

Danes sem dobil paket, ki je bil od 19.3. v Slo. Brez carinskih postopkov
smile-1.gif
Na onega od prejšnjega tedna pa še čakam.

Kje pa to vidiš, da je bil od 19.3. v Sloveniji?

Drugače sem sam konec marca naročil kar nekaj zadev iz Kitajske, ena je bila poslana z Sweden post in je prišla v cca 14 dneh, ostale poslane z China post so glede na tracking še vedno na kitajskem in čakajo pregled carine??

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Evo, v ceniku lepo piše kaj bodo zaračunavali.
Če ne bo ustrezen obrazec priložen boš plačal 3 eure za preverjanje vrednosti stvari, tudi če bo pod 22eur.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
stupid-1.gif

Povsem realen scenarij, ker zdaj ko SSovci nadlegujejo državljane na cestah in avtocestah in jim brskajo po prtljažnikih in ženskih modrcih, bo najbolj varno kako domačo salamo ali liter cvička poslati svoji žlahko kar po pošti. :D

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Hjao, za 2€ vredno zadevo bomo plačevali 3€ carinskega postopka. Saj pa niso normalni
bonk.gif