Carinska pošta

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Mene bolj zanima kaj se dogaja s paketom pri katerem že ob nakupu plačaš import charges, če ti potem še naši cariniki kaj zakasirajo ali ne?
A nisi tega že vprašal? Če misliš na Ebay storitev, ne ne plačaš ti nič več, paket dobiš direkt domov.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Mene bolj zanima kaj se dogaja s paketom pri katerem že ob nakupu plačaš import charges, če ti potem še naši cariniki kaj zakasirajo ali ne?
A nisi tega že vprašal? Če misliš na Ebay storitev, ne ne plačaš ti nič več, paket dobiš direkt domov.

če je tole na amazonu potem dobiš domov. Če so slučajno zaračunali kak € preveč vrnejo.
Meni so recimo 1.2€ preveč zaračunanih dajatev vrnili (nakup na amazon.com)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Kje je ta varovalka?
titov@ seveda deluje

Varovalka je pod tistim srebrnim pokrovčkom na koncu, ko gre v vžigalnik in tisti črni obroček zraven te sive kapice bi se moral dat odtegnit in potem boš prišel do varovalke.
Upam samo, da ni lepljeno, drugače pa pazi, ko boš odtegoval, da ti ne bo federca odletela.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.803
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Izgleda v redu, čeprav v bistvu ne vem, kako naj bi izgledalal, če ni ok?
crazy1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Vizuelno pogledas ce je nitka cela. Ce imas multimeter das na ohm in ce je kaksen odklon je ok

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nek občutek imam, da ti ne gre do konca v cigaretni vžigalnik.
Če se ne motim sem imel podoben primer s polnilcem od Mediona, da ni lepo sedel.

Če je možno probaj priklopit še v kakem drugem avtu in boš videl, če bo tam delalo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Še kdo čaka na paket, ki bi naj bil že tedne v sloveniji na Carini, pa ga še niso uspeli popisat?!? ffs Čakam na multimeter, prišel v Slo 19.3. Danes sem klical na carino in ga še ni v sistemu, pa je rekla, da naj počakam na listine. Nekaj mi pravi, da bodo še ta teden papirji pri meni... Sami od sebe se ne spomnijo, da bi blo fajn obdelat pakete po vrstnem redu, ne pa da že 2 tedna čakam...

Če majo gužvo, pa naj zaposlijo dodatne ljudi. Itak bo paketov vedno več... Komu pa se še da zgublat čas pa se okoli furat pa iskat zadevo, če pa je že vse na netu in z nekaj kliki kupljeno?!?

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Paket ne čaka na Carini. Res. Nikoli ni in nikoli ne bo. Tole je približno enaka trditev kot to, da Carina carinjenje blaga zaračunava.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ok. Pol pa mi povej, kje je paket že dobra 2 tedna? Zagotovo je v Sloveniji od 19.3. , ker je tracking tako pokazal in mi dal opcijo sledenju po sloveniji. Seveda slovenski tracking številke ne prepozna...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
To je meni rekla, da je tisti tracking BS in bi kar verjel, ker kaže recimo Kitajska in potem nič. Valda paket ne gre direktno v Slovenijo, ampak bogsigavedi kje v Evropi čaka, da ga posortirajo. Ko paket dejansko pride v Slovenijo ti ga bo tracking na posta.si pokazal, prej pa ni pri nas in nima haska da jim težiš.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
zadnji....

čakam tri pošiljke različnih prodajalcev....skupno vsem trem je to, da je zadnja sledljivost PEK.....čakam pa že več kot 50 dni....

WTF....
confused-1.gif

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Tisti, ki želite pošiljke iz Kitajske dobiti kar se da hitro, se s prodajalcem dogovorite, da vam jih pošlje z letalsko pošiljko, pride v roku 10 dni. Ampak, potem bodo verjetno stroški pošiljanja večkratno presegli vrednost blaga....
Normalno pa blago potuje z ladjo in Kitajska ni "pol ure iz Ljubljane desno", trackingi pa ne sledijo ladje ampak je navedena samo zadnja luka, kjer so zbirni kontejner natovorili na ladjo kontejner.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Od kje meni take ideje? Čisto enostavno:
1. letalski prevoz je drag, celo zelo drag v primerjavi z ladijskim prevozom in tega "free shiping" pošiljke ponavadi ne prenesejo, ker vrednost letalskega prevoza lahko nekajkrat presega vrednost samega blaga.
2. Če bi blago prihajalo z letali, potem pot nebi trajala 50 ali več dni - razen, če ne uporabljajo malezijskih letalskih družb.
3. Zadnje tracking številke pošiljk, ki hodijo zelo dolgo so praviloma kitajske izvozne luke, ne letališča.
A bo dost? A je razumljivo?

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Sedaj očitno zaračunajo tudi za pakete iz VB.

Vrednost paketa je bila cca 50-60€, kupljeno na Amazon.co.uk.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik bula pravi:
Zadnje tracking številke pošiljk, ki hodijo zelo dolgo so praviloma kitajske izvozne luke, ne letališča.
Kako lahko vem ali je paket prišel iz luke/letališča?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:

WTF!??! Menda ja nisi plačal tega.

Samo še enega kreativnega marketingarja rabi pošta pa bomo plačevali še:
* Voznino (pot poštarja od poslovalnice do tebe)
* Hodnino (pot poštarja od njegovega prevoznega sredstva do tvojih vrat)
* Pocinglino (Strošek pritiskanja na zvonec)
* Pozdravnino (Strošek izrečenega "Dober dan")
* Izročnino (Strošek izročanja paketa iz poštarjevih rok v tvoje)
* Obvestnino (Strošek obvestila, če te slučajno ne bo doma)
* Čakalnino (Strošek ki ga imajo s tem da na poslovalnici stojiš v vrsti)
* Iskalnino (Strošek iskanja paketa po pošti....)
* .... dodajte poljubno.

Resno, kako je lahko to dovoljeno? Kdaj bo Breda naročila kaj iz tujine?

22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:

Ali si jih kaj vprašal o zdravi pameti
stupid-1.gif