Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Zanimivo, kako se stvar obrne. V moji mladosti smo nekako mislili, da so najhujši teroristi italijanske rdeče brigade (ultra levičarji), ETA (baski - nacionalno vprašanje), IRA (severni irci - nacionalno vprašanje). Tu pa tam so še Palestinci kaj ušpičili, vendar spet kot nacionalno vprašanje in Fronta Polisario (nacionalno vprašanje). Zadnji dvoji so sicer bili muslimani. IRA so bili katoličani, ETA verjetno tudi, rdeče brigade pa komunisti.Citat:
Uporabnik Ateis pravi:Ni vsak musliman terorist, je pa vsak terorist musliman.
Tudi v moji mladosti sem se sprehajal po Baskiji in sem srečal v ninđo oblečene specialce, ki so varovali ulice pred ETA teoristi. Vseeno pa takrat vlade niso bile tako nastrojene proti lastnemu ljudstvu in ga zmerjale z ksenofobi in fašisti, ker je ljudstvo želelo le to, da se VSE brez izjeme obravnava enako. Sedaj pa vlada omejuje svobodo gibanja, govora, razpolaganjem z lastnino, vse v imenu terorizma. Ko pa pogledaš sodišča, pa vse te delikvente obravnavajo kot žrtve, čeprav bi v arabskem svetu vse te javno obglavili ali obesili Med tem pa se moramo domorodci sezuvati na letališčih, dati prstne odtise čeprav smo brez kriminalne preteklosti, prijaviti večje transakcije,...ni problem Amerike, ki fura svoj Antiterorism act, ampak v evropske politike, ki omejuje naše pravice, ker ni sposobna urediti razmer, čeparv jo tako drago plačujemo.