Bravo miličarji

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

struktura alter voznikov:

18-23 let: prehitevanje po desni in uporaba vse h svetil v vsakem danem trenutku
24-30 let: načeloma po desni strani načeloma ne prehiteva, vendar po sili razmer prehitim. V
30-40 let: vozim zmerno, se umikam na desni pas, saj vem, da je bmw pas samo za prehitevanje
40-50 let: kaj je to alter?
50let + : strela jasna vinjete, vozim po regionalkah...

Nazadnje urejeno:

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Da se meni takole nalima kresalček za rit brez že zdavnaj prej vklopljenih svetlobnih in zvočnih signalov, mu vklopim vse 4 žmigavce, naredim fotko za dokaz in pošljem kazensko prijavo proti njemu zaradi povzročitve slošne nevarnosti po 1.odstavku 314.člena Kazenskega zakonika

hysterical-1.gif
Kaj pa je to "retrovizor"?
Sem pogledal v SSKJ, pa mi je tole odvrnil:

Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU
Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika
Zadetkov ni bilo: retrovizor

V ponedeljek sem na regionalki Črnomelj-Dvor-Ivančna Gorica imel srečanje s bedakom, ki se obnaša šerifovsko kot ti. Italijan v karavanu, šerif reg KP v Meæki (ni besede v SSKJ, za več informacij upraši nekoga od starejših v hiši) in jaz. Cjazimo se 30-50 kmh. Seveda na enem preglednem delu ga(šerifa) začnem prehitevati on pa na levi pas. Razmahal se je da sem pomislil da ga je napadel roj morilskih čebel. Ne vem kaj sem jaz po njegovi veleumni presoji naredil ampak sem pričakoval pojasnilo in pribremzal. Seveda je v avtu(Meæki) nastala panika in je še bolj zaostal(tudi umsko).
Zaradi njegovih bolanih prepričanj, da lahko kroji zakone in pravila na cesti bi se skoraj zgodila nesreča. Ali je to potrebno tudi če sem(pa nisem) naredil prekršek?
Na ac do Ljubljane me je zmagoslavno prehitel. Ne vem zakaj je potem ko sem pospešil in ga spremljal do izvoza Lj-Moste začel bežati??? Seveda pogumen v pločevinasti škatli brez kontakta ni ne vem kakšna težava. Šerif ni vedel da po naključju greva na istem izvozu ven in e je po moje usral od strahu ker je čakal do zadnjega metra, da je sunkovito zavil desno proti Zalogu jaz sem samo nadaljeval svojo pot proti Mostam in si mislil faaaaaak kaj vse vozi po naših cestah

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Italijan je iz druge zgodbe...

Sicer pa meni nekaj drugega ni jasno: prej je tako mečkal, ko si ga prehitel je pa vozil za tabo? Torej je orenk pospešil, ali si tudi ti mečkal naprej in sta se samo zamenjala? Tudi glede prehitevanja mi ni jasno: kako si šel mimo, če je zapeljal an levi pas? Se je umaknil?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Mogoče ga je prehitel na silo, čeprav je bilo malo prostora in se je šerifu utrgal. Fajn bi bilo imeti kakšen avi
smile-1.gif
.

Tudi sam naletel na enega. Prejšnji teden sem se malo vsedel v avto in naredil nekaj km v brezveze. Je treba izkoristit, če ni žene doma
tongue-1.gif

Juris, posnetek dobiš zvečer, če se bom spomnil, ma jutri pa skoraj sigurno
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Sicer pa meni nekaj drugega ni jasno: prej je tako mečkal, ko si ga prehitel je pa vozil za tabo? Torej je orenk pospešil, ali si tudi ti mečkal naprej in sta se samo zamenjala?

Men kaj tacga za italjana ni čudno! Že večx doživu da se je najprej cjazu......pol pospešu.....pa sm ga čez 1km s5 ujel k se je cjazu
stupid-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Jest ce nekdo vozi po prehitevalnem pasu 100km/h in ne hebe tega da sem za njim in se ne umakne, pac grem na desni pas in pohodim do 130km/h. KEr resnicno nimam zivcev da na vsak prevozen km moram nekoga cakat,blendat, trobit, kazat z gestami, da dojame da nima kej vozit po prehitevalnem pasu ce na desni ni nikogar ali ce se na desni vozila vozijo z isto hitrostjo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Jest ce nekdo vozi po prehitevalnem pasu 100km/h in ne hebe tega da sem za njim in se ne umakne, pac grem na desni pas in pohodim do 130km/h. KEr resnicno nimam zivcev da na vsak prevozen km moram nekoga cakat,blendat, trobit, kazat z gestami, da dojame da nima kej vozit po prehitevalnem pasu ce na desni ni nikogar ali ce se na desni vozila vozijo z isto hitrostjo.

Zakaj pa se potem ti voziš po levi?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
ksz

Zakaj pa se potem ti voziš po levi?

Citat:
ksz
ali ce se na desni vozila vozijo z isto hitrostjo.

Malo bolj podrobno beri pa bo

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
... cakat,blendat, trobit, kazat z gestami, da dojame da nima kej vozit po prehitevalnem pasu ce na desni ni nikogar ....

Ti tudi!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
... cakat,blendat, trobit, kazat z gestami, da dojame da nima kej vozit po prehitevalnem pasu ce na desni ni nikogar ....

Ti tudi!
Sej tu je več takih, ki mislijo da prometna pravila veljajo samo za druge.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
torej se mi nebi umaknil, tudi če bi imel na desni prost pas? kljub temu, da si na prehitevalnem pasu, jaz pa te želim prehiteti?

pri takšnih kot sem jaz...kakšen pa sem jaz? se mogoče poznava?

Če je desni vozni pas prazen, zakaj pa mi potem voziš za ritjo? Premakni se desno!

Če je desni pas prazen in ti voziš po prehitevalnem si v prekršku g.pametna rita.
In kdo je tu v prekršku?
Prvi, ki se vozi po prehitevalnem pasu in je desni pas prazen, ali drugi, ki se vozi po prehitevalnem pasu in je desni pas prazen, pa še premajhno varnostno razdaljo ima?

Še vedno mi nista odgovorila pametnjakoviča.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Vozim po levi v koloni tako kot na desetine avtomobilov pred menoj in na desetine za menoj.
Mogoče bi se celo prestavil na desno, a me ogroža en zaritni pederast viseč na mojem odbijaču. Ker sem bolj plašne sorte, me je smrtno strah, da bi se umaknil na desno, saj mi zaritnež ves čas grozi, da se mi bo zaletel v zadnjico, pri čemer bi me diagonalno vozečega prav gotovo zarotiralo, večkrat prevrnilo in po vsej verjetnosti celo ubilo.
Zatorej ostajam varno na levi strani, natančno v isti smeri vožnje kot topli bratec, saj bi ob eventuelnem trku tako lažje obdržal vozilo v smeri brez nevarnosti prevračanja.
Ostalo ostaja v domeni kresalčkov, da se z modrimi lučmi in tulečimi sirenami pripeljejo psiho zaritnežu vštric po cesti, potegnejo na plano svoje odžagane dvocevke in ga v veselje in varnost vseh udeležencev odstrelijo v večna lovišča.

Zadovoljena?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Če na levem pasu voziš v koloni ste vsi v prekršku če na desni ni noebnega. Še vedno si ti torej v prekršku, je res?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Sicer pa meni nekaj drugega ni jasno: prej je tako mečkal, ko si ga prehitel je pa vozil za tabo? Torej je orenk pospešil, ali si tudi ti mečkal naprej in sta se samo zamenjala?

Men kaj tacga za italjana ni čudno! Že večx doživu da se je najprej cjazu......pol pospešu.....pa sm ga čez 1km s5 ujel k se je cjazu
stupid-1.gif

Uff...italjani in ljubljančani so po Krasu isti!! pol pa jih moraš prehitevat na mestih, kjer si folk ne misli, da ga boš prehitel. problem je, ker vozijo stalno 60km/h, pa ni važno al je vas al je ravnina in velikokrat se mi zgodi, da skozi vas pobegne (skozi vas nikoli ne vozim več kot 50km/h), potem pa ga lih do naslednje vasi ulovim...in tako se skoraj stalno ponavlja...dokler ga ne prehitim na mestu, kjer ne pričakuje da se da prehitet. Taki so če vprašaš mene bolj nevarni kot drugi.
Aja, pa da ne pozabim...velika večina ljubljančanov ima ne vem kake avte, pa vozi kot po jajcih...naj si raje kupijo kak tak avto kot taljani, ko ne gre nikamor, ne pa da majo ne vem kak avto in se jajcajo. Se mi pa je včeraj kamjonist umaknil, na avtobusno postajo, ko je videl, da sem prišel za njega (takoj ko je bil plac)...tako bi morali storiti tudi ostali, ki se mislijo jajcat.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Čakaj malo, ti si prehiteval šerifa in italijana, torej 2 avtomobila ali kako?

vem da je zelo težko verjeti, da je italijan bil korekten. ne nisem prehiteval 2 avtomobila ampak najprej šerifa. ko sem ga začel prehitevati se je začel riniti na levi pas toliko da sem na koncu vozil po neutrjeni bankini. potem ko sem ga prehitel sem počakal na naslednjo priložnost in prehitel še italijana. na ac me je šerif v meæki dohitel kljub moji vožnji 125-135kmh.