Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ne sme te prehitet po desni.Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
torej se mi nebi umaknil, tudi če bi imel na desni prost pas? kljub temu, da si na prehitevalnem pasu, jaz pa te želim prehiteti?
pri takšnih kot sem jaz...kakšen pa sem jaz? se mogoče poznava?
Če je desni vozni pas prazen, zakaj pa mi potem voziš za ritjo? Premakni se desno!
In zakaj vozi potem po prehitevalnem pasu, če nikogar ne prehiteva? samo želja po prehitevanju še ni prehitevanje.Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ne sme te prehitet po desni.Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
torej se mi nebi umaknil, tudi če bi imel na desni prost pas? kljub temu, da si na prehitevalnem pasu, jaz pa te želim prehiteti?
Če je desni vozni pas prazen, zakaj pa mi potem voziš za ritjo? Premakni se desno!
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Prvič): od mene ni hitrejših, ker se že vozim z največjo možno hitrostjo.
Drugič): vožnja zaritneža na mojem zadnjem odbijaču ne sodi pod rubriko "kulturno".
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Se pravi lahko, ce mi pase, cisto normalno vozim 66 po prehitevalnem pasu, in mi nihce nic ne more -
Citat:
(7) Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.
(17) Z globo 150 eurov se kaznuje za prekršek voznik ali pešec, ki ravna v nasprotju z določbo prvega, sedmega ali petnajstega odstavka tega člena
In kdo je tu v prekršku?Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Če je desni pas prazen in ti voziš po prehitevalnem si v prekršku g.pametna rita.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
200m ti prevoziš v 5 sekundah ja... samo kamion ne stoji na mestu, ampak se premika z 90km/h, kar pomeni, da teh 200 metrov razlike pa prevozite v 18 sekundah...
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Najmanj, kar lahko nekdo vozi po AC je pa 61 km/h, s tem, da mora voziti - kadar ne prehiteva - po skranjem desnem pasu, tako kot vsi ostali
Citat:
Kolikšna je najmanjša dovoljena hitrost osebnega avtomobila na avtocesti na prehitevalnem pasu?
Odgovor na vprašanje: Če ni posebnih znakov, ki bi predpisovali najmanjšo hitrost, potem ta ni predpisana . To velja tako za vozni kot za prehitevalni pas na avtocesti in za vse ostale ceste.
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Najmanj, kar lahko nekdo vozi po AC je pa 61 km/h, s tem, da mora voziti - kadar ne prehiteva - po skranjem desnem pasu, tako kot vsi ostali
Vsi se ravno ne bi strinjali s tabo. Lahko pogledaš na to stran Tecajcpp.com. In tam ti lepo piše:
Citat:
Kolikšna je najmanjša dovoljena hitrost osebnega avtomobila na avtocesti na prehitevalnem pasu?
Odgovor na vprašanje: Če ni posebnih znakov, ki bi predpisovali najmanjšo hitrost, potem ta ni predpisana . To velja tako za vozni kot za prehitevalni pas na avtocesti in za vse ostale ceste.