Zastoji pri Grosupljemm, kako jih rešiti?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Teorija je eno, prkasa pa drugo.

Se absolutno strinjam, glihkar si dokazal s temle:

Citat:
10 metorv? v tako luknjo se kamot vrineš na AC, pa ni treb anikomur (rezen bedakom) zavirat.

Ker če bi blo to tko, ne bi blo zastojev na uvozih. Pa so. Čudn, ne?

V praksi je pa tko, da maš kolono na voznem pasu, ki jo žge med 100 in 120 z medsebojno razdaljo do 10 metrov in kolono, ki se nekje od 50 - 80 na uro vključuje (ti so pa 5 metrov pošlihtani).

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Kaj pa če bi se vozniki iz Dolenjske v teh urah gneče pred drugim izvozom razvrstili na prehitevalni pas?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Raje povej drugače: kaj če vozniki iz Grosupljega ne bi z 20 na uro uletavali na prehitevalni pas?

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
Tudi to ;-)

Pomagalo bi:
-večja razdalja med vozili na voznem in prehitevalnem pasu,
-večja hitrost pri vključevanju,
-strpnost, marsikomu se tako mudi, da niti pod razno ne spusti pred sabo nekoga s prižganim smerokazom na pospeševalnem pasu, dovolj bi bilo, da spusti samo enega po principu zadrge.

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Sicer pa se kultura vidi že na višnjegorskem klancu, ko se folk z 90 km/h cijazi po sredinskem pasu, desni pa prazen. Tukaj mislim, da je napaka tudi na strani označevanja, ker je pri nas skrajno desni pas na klancih označen kot "počasni pas" in ga ljudje dojemajo kot pas "samo za tovornjake".

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hja no... Tole si pa tko tko napisal... Jaz, ko grem tolk pred od doma, se vedno po tistmu pasu vozm cca. 100-110. Če je frej, se premaknm tud kakim kamikazam, k se za mano vozjo v štric in prehitevajo s +5kmh... Je pa res, da nekateri pa vseeno tega pasu ne dojamejo najbolje.. Tud če jim trobš in namignš..
crazy1.gif

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Jaz grem tudi večkrat po skrajno desnem gor, če ni na vidiku počasnih tovornjakov. Potem pa dohitim nekoga na sredinskem, ki mu 1.0 piksna s 4 kerlci noter ne potegne več kot 90 v klanec :S

Anyway, moj rant gre predvsem na neprimerno označevanje "počasnega pasu", zato ga ljudje ne dojemajo kot enakovrednega oz. mislijo, da je samo za tovornjake. Pa ne samo na višnjegorcu, ampak povsod pri nas.

Bolje bi bilo, če bi namesto "počasnega pasu" na klancih "dodali" prehitevalni pas, tako kot je to praksa pri Nemcih. In tako tisti, ki so že prej vozili po desnem (voznem), ostanejo na desnem, dokler nimajo potrebe po prehitevanju.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik alex3 pravi:

Anyway, moj rant gre predvsem na neprimerno označevanje "počasnega pasu", zato ga ljudje ne dojemajo kot enakovrednega oz. mislijo, da je samo za tovornjake. Pa ne samo na višnjegorcu, ampak povsod pri nas.

Se strinjam. Eni preprosto ne dojamejo...
crazy1.gif