Zastoji pri Grosupljemm, kako jih rešiti?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Isto je povsod.
Razlog je pa v tem, da podalpsko kotaleče se govno vozi en drugemu na odbijaču.
Na vseh pasovih.

Posledično se ne da umaknit na prehitevalni pas in posledično se ne da vključit na uvozu.
Brzina nima veze.

Posledica tega je tud, da se folk ne spuca s prehitevalnega pasu, ko neha prehitevat.

Varnostna razdalja je nekaj kar pri nas ne obstaja. Nogo z gasa dat, če bi se nekdo rad vključil je pa očitno tud nekaj zlo kompliciranega.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kam boš ti pospešil, če je na voznem pasu strnjena kolona?

Se mi zdi, da se ne voziš glih kej dost, vsaj ne ob kritičnih urah.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Varnostna razdalja nič ne pomaga, ker je vedno polno genijev, ki si želijo biti vmes. Bremzanje zagotovljeno.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
No saj v tem je problem. Če bi (teoretično) imeli vsi primerno varnostno razadaljo na AC ali obvoznici zastojev preprosto ne bi bilo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Geniji bojo vedno vmes.
Kam pa bojo šli? Od MB do KP po odstavnem pasu?

Neki ne štekaš - ne ti ne očitno večina.
Človk ki se hoče vključit se bo vključil. Ker zato je tam in ker druge izbire nima. Zdej če ne bo šlo zlepa bo šlo pa zgrda. Če boš sodeloval in dal nogo z gasa bo šlo zlepa če ne pa zgrda - kar pomen, da se boš na nos postavljal. Če ne ti pa en za tabo. Al se bo pa nekdo na konc uvoza ustavil in povzročil zastoj na vseh treh pasovih samo za to, ker bi teb krona z glave padla, če bi mal gas spustil. Tko to gre.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Kam boš ti pospešil, če je na voznem pasu strnjena kolona?

Se mi zdi, da se ne voziš glih kej dost, vsaj ne ob kritičnih urah.

če je gostota prometa prevelika ne more biti zadostne varnostne razdalje oz. z večjo varnostno razdaljo se v bistvu večajo kolone

recimo da je na enem kilometrskem odseku AC hitrost vseh vozil 130km/h, kolkr se jaz spomnim naj bi bila varnostna razdalja vsaj 39 metrov (x3/10), vsaj tako je bilo na cpp polah, ko sem jaz delal izpit - pa recimo da je povprečen avto dolg 4 metre, na dveh pasovih v tistem 1 km se potem lahko hkrati nahaja ~ 47!!! vozil

prevožen km pri 130 km/h pa traja ~ 28 sekund. Zdaj pa pojdi preštet, kolko vozil se prepelje v 28 sekundah mimo tebe v konici na dveh pasovih, po mojem vsaj 2x več

ne da se mi teoritizrat o tem, kaj se zgodi, če je recimo 30 avtov v koloni in se potem hkrati na 5 mestih 5 drugih vozil vklopi v kolono (recimo primer, ko se v konica bašejo na prehitevalni pas)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ciljam predvsem na genije, ki najdejo vsako luknjo, da se vrinejo in veselo prehitevajo po voznem pasu. Tisti, ki se vključujejo pa so očiten primer, kako se to ne počne. Do Grosupljega zjutraj ni nobene gužve. Krivi so le in samo Grosupeljčani, ki se en preko drugega drenjajo in do zadnjega vsi hočejo na prehitevalni pas. Ne mi tralala da nimajo druge izbire.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ene 4 metre lahko odštejemo.
Tvoj avto, ker te ne bi smelo bit na cesti glede na tvoje poznavanje cpp.

Drugo pa - ja ravno tisto, o čemer se ti ne da teoretizirat je problem.
evil.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Ajd, kaj pa nej nardijo? Stojijo na vključevalnem pasu in čakajo, da "svane zora"?
cheer.gif

Brezveze se zdej iz bogih grosupeljčanov delat norca, ker najbrž niso nič drugačni kot kjerkol drugje... Pač velik pritok vozil.
V tujini maš v takem primeru omejitve. Tud 60 če je treba. Pr nas je to itak brezveze če ni radarja zraven.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Ene 4 metre lahko odštejemo.
Tvoj avto, ker te ne bi smelo bit na cesti glede na tvoje poznavanje cpp.

Drugo pa - ja ravno tisto, o čemer se ti ne da teoretizirat je problem.
evil.gif

ok pa že, če ti tako praviš, kam ti lahko vozniško pošljem, da me odstraniš iz prometa?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
2 sekundi...
to je pri 130 km/h cca. 72 metrov

Tko to gre. Oz. žal ne gre, zato pa je tko kot je. V praksi nekje 10 metrov, največ.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
2 sekundi...

Tko to gre. Oz. žal ne gre, zato pa je tko kot je. V praksi nekje 10 metrov, največ.

hja 2 sekundi... v testu cpp je bilo hitrost x 3 deljeno z 10

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.288
4.112
113
Omejitev nabiti tiste tričetrt ure ko je gneča( dinamična) + radar naj tja privlečejo pa bo šlo za silo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Pravilo dveh sekund

Varnostna razdalja kot obveza voznikov je predpisana v Zakonu o varnosti cestnega prometa, kjer je določeno:

•Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na varnostni razdalji. Ta ne sme biti manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah.

Pri hitrosti 100 km/h je varnostna razdalja tako vsaj 54 metrov,

pri hitrosti 130 km/h pa znaša minimalno 72 metrov.

•Kadar se ob dobrih prometnih razmerah oblikuje počasnejša kolona vozil, se lahko varnostna razdalja tudi zmanjša, vendar ne sme biti manjša od razdalje, ki jo vozilo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v eni sekundi.

klik

Jebatga... jest se recimo niti ne spomnim več, kaj vse so me učil v avtošoli, razen kakšne malenkosti recimo - ala to, da je omejitev na avtocesti 120, na ostalih cestah izven naselja 80 v naselju pa 60... Hm... a ni več tko?
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Hitra (vsaj kar se tiče gradbenih del) in dokaj poceni rešitev je podaljšanje priključevalnega pasu na obeh straneh avtoceste za vsaj 200 metrov.
Plus fizična ločitev (klemfiks ali kaj podobnega) da bebci ne skčejo dirketno na vozni pas.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik predator pravi:
No saj v tem je problem. Če bi (teoretično) imeli vsi primerno varnostno razadaljo na AC ali obvoznici zastojev preprosto ne bi bilo.
Ampak ne pozabit: krajšanje varnostne razdalje je, ko količina prometa naraste (in hitrost pade), edini način vzdrževanja pretočnosti. Predstavljaj si jutranje konice, kakršne so desaj, z normalno varnostno. To bi pomenilo, da ni šlo na isti kos ceste 3x manj avtov (akr pomeni 3x daljšo kolono, zelo poenostavljeno) ...
Večji problem je v tem, da se folk ne upa vključit v majhno luknjo, pa čeprav je v resbici dosti placa.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
2 sekundi...

Seveda, ker če bi bilo 72, bi AC stala od NM do LJ že itak ... Na celi AC (dajmo pozabit, da vmes kos manjka) bi bilo lahko naenkrat vsega 2000 vozil ...
Teorija je eno, prkasa pa drugo.

PS: 10 metorv? v tako luknjo se kamot vrineš na AC, pa ni treb anikomur (rezen bedakom) zavirat.