Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
umetniki so reševali svoj stanovanjski problem. in če želiš psotavit bajto "iz nule" rabiš pač cca 100.000€ (+- par K).
Če želiš ferrarija, narediš enako
Citat:
umetniki so reševali svoj stanovanjski problem. in če želiš psotavit bajto "iz nule" rabiš pač cca 100.000€ (+- par K).
Citat:
če pač preračunaš vse potem se ne smeš kreditirat. ker vedno lahko ostaneš brez dohodkov...
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Jaz tudi samo gledam... Imajo po 950 eur obrok, vrednost kredita 160k eur..., Če upoštevam da je bilo še nekaj prihrankov so to lepe vrednosti stanovanj. Hudič, a ne, če je bilo treba obvezno v ljubljano, kakšna boljša soseska, pa novogradnja...
Nihče mi namreč ne bo rekel da se stanovanjskega problema ni dalo rešit za manj kot 200k eur. Pa ok, časi se spreminjajo, prodaš in greš v manjše. Ali pa izven lj.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
To seveda ni čisto res, ker je celo življenje in sistem en KREDIT. Tudi ko delaš dobiš plačo za prejšni mesec, torej si kreditiral podjetje, podjetje kreditira svoje kupce, ki plačajo s 60 dnevnim zamikom (ča sploh plačajo), itd, te vse pa potem kreditira banka, in potem si tudi na koncu verige še ti na kreditu. V tej verigi izstopa samo trgovina na drobno, kateri moraš takoj plačat, ona pa ima potem kredite.
... pa gostilneCitat:
V tej verigi izstopa samo trgovina na drobno, kateri moraš takoj plačat, ona pa ima potem kredite.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ti si napisal, da ko vzameš kredit, greš preko svojih zmožnosti, pa sem ti odgovoril, da to ni res.
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Pa tudi če ne bi bilo tega z franki... Meni je šla od leta 2008 plača dol za 400-500 eur. Pač firma je zategnila pas, nekaj je šla dol osnova, večina pa na račun stimulacije, ki jo je bilo v zlatih časih. Če bi vzel tako našponan kredit kot nekateri, bi danes tenko piskal. Pa me je vleklo, ko so se sodelavci selili v bleščeča nova stanovanja, za super poceni kredite v švicarjih.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ne, zakaj?
Citat:
takoj ko vzameš KREDIT si preko svojih zmožnosti! in 100% "varovanja" ni. razen seveda, da imaš privarčevanega toliko denarja kot je kredit... ampak če imaš toliko privarčevanega potem kredita na rebiš...
zelo zelooo hitro namreč se ti v življenju kaj "zasuka" (no alter znalcem nikoli. oni so itak uber...) in si naenrkat brez fičnka + hud kredit... ampak tako je življenje
ne rečem, da bi chf morali poplačati ostali. vendar naj banka preračuna koliko je bilo kredita DEJANSKO poplačanega (v eur) pa naj konvertirajo kredit v EUR (seveda ne po najboljši obrestni... da smo na jasnem). ampak ne po sistemu. vzameš 78k, vrneš 50k ostane 74k...
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Kdo se krega? A ti vsak odgovor čutiš kot napad nate? Potem je to tvoj problem, ne moj.
Citat:
takoj ko vzameš KREDIT si preko svojih zmožnosti! in 100% "varovanja" ni. razen seveda, da imaš privarčevanega toliko denarja kot je kredit... ampak če imaš toliko privarčevanega potem kredita na rebiš...
zelo zelooo hitro namreč se ti v življenju kaj "zasuka" (no alter znalcem nikoli. oni so itak uber...) in si naenrkat brez fičnka + hud kredit... ampak tako je življenje
ne rečem, da bi chf morali poplačati ostali. vendar naj banka preračuna koliko je bilo kredita DEJANSKO poplačanega (v eur) pa naj konvertirajo kredit v EUR (seveda ne po najboljši obrestni... da smo na jasnem). ampak ne po sistemu. vzameš 78k, vrneš 50k ostane 74k...