Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Tako je, Shift; najbolj pa pizdijo tisti, ki so se vsem v brk režali, kako butli so, ker so jemali kredit v € ali pa plačevali z gotovino; sedaj pa so prišli do spoznanja, da zastonj kosila ni...
A mi naj pa plačujemo za njih? Zakaj že? Pa banka naj dela s še malo večjo izgubo? Zakaj že, da jo bomo mi saniral? Pa krivica se jim dogaja, a ne?
Ti si kvečjemu svojo lastno škodoželjnost oziroma privoščljivost posplošil na tiste. Zares so vsi tako mislili in se ti v brk smejali. Da bi ja oni miklavz naj_ebal s svojim EUR posojilom. Kaj misli, da je on vso pamet požrl, mi smo pa neumni.
Mnogo njih je vzelo v 2007, v času ko je bila percepcija evra kot naše lastne valute enako slaba kot karkoli ostalega, EUR je bil takrat šele uveden
Če pa se ti zdi res normalno, da so zavestno šli špekulirat oz. na kocko dat nepremičnino, pri čemer niti za investicijsko špekulacijo podjetja ne gre, potem pa ne vem. Nekateri imajo zdaj po letih skrbnega plačevanja več dolga za plačat v EUR kakor na začetku.
Izguba banke? Banka ima s spremembo tečaja kvečjemu neplaniran dodaten dobiček, kajti tisti kredit je vrnjen takoj, tečajne razlike pa zavarovane. Zaenkrat ljudje še zaupajo v prosto tiskan denar, ampak par takih svetovnih pretresov, Yenu recimo dosti ne manjka za it, pa tud te mehanizmi ne bodo več delovali.
Če bi banke bile 100% transparentno poštene, bi tudi zdaj še vedno dajale CHF kredite. Saj oni so vendarle samo posrednik s svojim pribitkom (zaslužkom) v vsakem primeru... in kreditojemalec tako in tako sprejema valutna tveganja.