Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Mogoče nebi bil slaba izbira, če nebi bila oblika tako odbijajoča. Prejšnja generacija je bila ok za pogledat, tole je pa dizajnerski zmazek nevreden subarujevega znaka na haubi.

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Dva metra ja, tvoj kolega pa naj se še enkrat premeri.
evil.gif
E46 sem celo lastil nekaj let, E90 pa tudi ni dosti boljši. Kaj je veselje do vožnje za avtorja jaz ne vem, osebno pa ne bi šel pod 3.0i

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hja, kolega je 1.97m, sicer pa nima veze, point je v tem da je trojka touring povsem dovolj za familijo z majhnimi otroci v primeru da starša nista ravno dvometraša ...
priden.gif

Tudi sam vozim R6 3.0 bencin ... vendar za family wagen in vsaj približen freude am fahren je tudi 320d povsem dovolj, sploh ker je navajen fwd avtov ...
zmaga.gif

Meni je subaru top izbira, vendar se strinjam da je dizajn pri tanovem "za posrat", mi je prejšnji veliko bolj všeč, plus aktualnega modela sta le večji prtljažnik in šesta prestava ... poraba boxer dizla pa je tudi solidna.
wink-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ni slab, tudi Saabi so mi všeč, sam nekak ne poznam kej dost, tko da pomojem ostanem pri dilemi Honda ali BMW

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Tastara bencinska RS-ka je kar požeruh, Volvo pa nepremičnina (velja podobno kot za SAAB-e), enkrat kupiš, nikoli ne prodaš. S tem da ima tale Volvo precej optimistično nastavljeno ceno...
rolleyes-1.gif

Sicer so dobri in dokaj zanesljivi avti, vendar nimajo nikakršne cene. Vem iz prve roke, imamo dva v ožji familiji.
wink-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Eno tako splošno vprašanje za vse - ali vi kupujete avto zato, da ga boste "dobro" (pre)prodali naprej ali ga kupujete zato, ker (najbolj) ustreza vašim potrebam? Kar se mene tiče je to tako, da ko enkrat dobim v roke (oz. kupim) nek avto, ki je dober, po možnosti res zanesljiv, mi ustreza kar se velikosti tiče, porabe in še dinamike vožnje, sem potem pripravljen tak avto tudi zvozit do konca oz. se res ne obremenjujem ali ga bom prodal za lepo vsoto če ga bom sploh lahko prodal, saj sem ga kupil zato, da služi meni. In če mi potem dobro odsluži tistih 5-10 let mi je prav vseeno, če ga na koncu prodam za 300€ (been there, done that) in v vmesnem času našparam za novega. Je pa res nekaj drugega, če si navajen menjati avtomobile na 2 leti......

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ok, jst kupim avto ki mi je všeč in/ali ki ga potrebujem ne glede na to koliko bo v x letih izgubil, vedno pa kupujem nekaj let stare BMW-je in terence, tko da sem pri nasvetih malce pristranski ...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz pa obratno...

Bi me kar bolelo zgubit 10k€ na avtu npr. Zdaj pri enem bom ampak to v cca. 10 letih. Če bi ga malo prej prodal in manj predloval bi pa samo 4k€ v cca. 8 letih recimo.

Zdaj ko kupujem pa tudi gledam za take, da je dejansko 1 leto še brez izgube vrednosti in take se dobi, samo je treba bit res potrpežljiv in pripravljen se peljat 1000+km v Nemčijo.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Hm, pet let star dizlar s samo 120km? In your dreams ..
ne-ne-1.gif
No, ne preveč posploševat. Obstajajo tudi takšni in tudi s še manj kilometri. Moj recimo bo čez 3 tedne star 5 let in ima manj kot 100kkm.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Torej malo razmišljam o menjavi avta in bi kupil nekaj malo večjega, rabim pa za vsaj 50km na dan do službe in nazaj. Razmišljal sem o treh zgoraj omenjenih karavanskih dizlaših. Dal bi tam okoli 15k € kaj predlagate?
pozdrav.gif

Kolega, prvič se oglašam v tem topiku in ti predlagam slednje....

obdrži pižoja in 15k€. Zvozi pižoja pz vlagaj vanj kolikor je potrebno in 15k€ daj na stran oz vloži v druge, bolj pomembne stvari.
Kaj pravi S.... na vse to
smile-1.gif

je pa jeba, vem, ko si želiš nov avto....velikokrat ima srce prednost pred glavo
smile-1.gif

Ampak ne v teh časih.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
No, saj meni tudi ni vseeno, vendar v konkretnem primeru mojega family wagna, je prvi lastnik v treh letih izgubil 27k (za novega je plačal 43k eur, prodal pa za 16k), jaz pa v šestih letih recimo 10k (če bi ga zdaj prodajal bi realno gledano težko dobil več kot 6k).
Ja, če menjaš avte po letu ali dveh, lahko ob pravilnem nakupu dobiš avto, kjer v letu ali dveh ne izgubiš praktično nič ali le minimalno ...
cool-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Seveda se najdejo, vendar ne v tujini in ne za takšno ceno.
ne-ne-1.gif

Dizli z malo km obstajajo, vendar v glavnem le v Sloveniji, kjer je že nekaj let dizel v modi, v tujini se praviloma s takimi avti štepajo kilometri.
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
A lahko se en tretji avto predlagam? Da bo cist mimo izbira, zagotovo pa najkvalitetnejsi izmed vseh nasteti. Glede na to, da si tehnofrik

Toyota PRIUS

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Simon: ja sej imas prav ampak, stanovanjski problem je resen, mularija je ven iz plenic, poslovno (zaenkrat) kaze dobro, cez 2 leti se se kredita znebim... Hocem povedat da sem zadnjih 15 let kupoval avte z mislijo po nizki porabi, nizkih stroskih,... Sedaj pa bi si koncno kupil nekaj za duso (sicer sem imel prej motor za to, ampak najbrz veste kako se je to izslo)
uf-1.gif
No v vsakem primeru pa, ce dobim dobro ponudbo za pezoja, potem grem v to, v nasprotnem primeru prestavim odlocitv na pomlad.

Ggg: saj se hecas ne, zaradi gor nastetih razlogov ne bom kupil priusa
evil.gif