Bojte se 1. januarja: Socialni transferji

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.343
7.094
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Verjetno je pripravljen plačat tisto malenkost več, če je tista delavka boljša. Če pa ni boljša je pa itak vseeno, ker je ne bi vzel niti, če bi šotorila pred fabrko. Dejstvo je pa itak, da lahko pri delavcih, ki nimajo nobenega posebnega znanja, izbiraš tistega, ki bo cenejši.

Ampak hvala, ker kriviš realnost slovenske nedelavnosti in čakanja, da nekaj pade z neba in teoretično vpletaš delodajalca
smile-1.gif
saj zato pa podpiram ukinitev potnih stroskov. Ce je nekdo sposoben, prilagodljiv (kot si ti recimo) si bos pac v svojem kraju nasel zaposlitev ali pa stanovanje v kraju delodajlca. Pa ne mi rect da to sposobni in prilagodljivi ne zmorejo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mislim, jaz bom se naprej delal tle kjer delam, ker mi je sluzba fajn in ker se mi tistih 150 flik mesecno ne pozna nikjer, pa tud drugace sem preprican, da bi mi delodajalec pac ustrezno dvignili placo. Bos pa s tem fino zaklal one, ki jih zgleda zagovarjas in jim tole malo izboljsa gmotno stanje in dosegel, da bo se vec Prekmurcev lacnih. Da ne omenjam visjih stroskov za socialo, tole pa ne stane nikogar nic.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Potem lahko enako ukinemo tudi povračilo malice, regrese, da ne omenjam polurnega odmora za malico, ki je za delodajalca čista izguba in še povečuje našo nekonkurenčnost.

Skoraj prepričana sem, da se storilnost nekoga po krajšem odmoru poveča, brez odmora pa konstantno pada. You do the math.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
I did the math. V Evropi ne poznajo placanega odmora za malico. Ugibaj pa kje smo mi po produktivnosti. Nepresenetljivo celo za Grki.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Storilnost in produktivnost nista ista pojma, pomoje je produktivnost odvisna od tehnologije.

Tehnologija je pa odvisna od denarja , ki ga v firmah ni. Ni ga pa zato, ker je končal v marsikaterem porschu in Q8.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Štos je v tem ,da se potem po štirje vozijo npr iz Mb z enim avtom in delijo stroške za prevoz na delo ,kar lahko zdese popolnoma dober denar .Ukinejo naj prevoz!!
10.gif
tajkuni ! bogatijo na račun prevoznih stroškov , 100€ mesečno pobašejo v žepe , bogatuni ,
paci
stupid-1.gif

Npr LJ MB vlak 15€ x20dni 300€ pa še mesten avtobus,pa je kar dobra števika..Vsaj zame.Če ti obračunajo BUS je pa verjetno še dražje .Pa mi je v bistvu vseeno za privatne firme,za državne so pa verejetno kar lepe številke.
Sicer ,pa verejtno tudi nekaj teh ljudi živi v Lj ,pa ker jih nihče ne kontrolira naj pa država plačuje .V firmi je pa itak tako ,da če od katerega od teh vozačev pričakuješ ,da bo kaj postoril popoldne ali pa med vikendom sicer za nadure itak nihče ne more ,ker so vozači in vezani na prevoz ostalih 3-4-ljudi ,ki se skupaj vozijo.
sem pa pristaš "da je najboljši transport tisti ,ki ga ni".
Po drugi strani bi ,pa vsaj meni bilo škoda mojih ur 2-3ur za vožnjo vsak dan

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Storilnost in produktivnost nista ista pojma, pomoje je produktivnost odvisna od tehnologije.

Tehnologija je pa odvisna od denarja , ki ga v firmah ni. Ni ga pa zato, ker je končal v marsikaterem porschu in Q8.

Oprosti, ampak... Slovenci smo dobesedno lenuhi. Kar se službe tiče nam je mar samo, da smo čimprej doma in da dobimo plačo. Da ne omenjam čikov in kafeta vsake 5 minut. Zaradi malice vsak dan delamo pol ure manj kot ostali in to nam še plačajo.

Iz časov Juge živimo v nekem prepričanju kako pametni in pridni da smo in kako so vsi drugi lenuhi. Povsem res, dokler ne pokukaš v Evropo. Nenadoma smo mi neumni lenuhi, pa tega še opazimo ne.

Who cares kam gre denar iz določenih firm. Kratkovidni lastniki naj počnejo kar jih je volja, pametni pa investirajo. Saj niso vsi lastniki firm slabi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Res, da je pri potnih hitro lahko dobra številka. Je pa tudi res, da če firmi nisi dovolj pomemben, te preprosto ne bo vzela in ti tega ne bo plačevala. Pa preverja se kar precej kje živiš, tako da bo težka s švercanjem.

JU je druga zgodba in kaj se tam not počne je itak mimo vsake ekonomske logike. Sem pa slišal, da jih tudi tam preverjajo glede prebivališča.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Meni se potni stroški že od nekdaj zdijo prava smešnica. Ne rečem, da gre za neki sepecialni kader, ki ga lokalno pač ne najdeš, ne moram pa razumeti firm, ki plačujejo za prevozne stroške kadrov, ki so načeloma hitro nadomestljivi in lokalno dostopni. Prepričan sem, da bi lahko s tega naslova nekateri firme optimizirale svoje stroške tudi za 10%.

Sicer ne vem za druge, vendar meni se že mojih 2,7 km do službe zdi vrh glave
grin1.gif

Ko pa vidim nekatere, ki zagonijo 2 uri svojega življenja vsak dan na poti, se pa vprašam, ali imajo modeli vsaj 5 k plače al pa le uživajo v vožnji... Sam se zelo rad vozim (pravkar prišel s 4 urnega (ljubiteljskega in panoramskega) kruza z mojim šestakom), vendar rutinska vsakodnevna vožnja po isti trasi bi me pa
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
S tem se samo plače popravljajo.

Če gre progresivno gor.... delodajalcu ne ostane drugega, kot da ti v potnih in malici da malo več.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Sj mogoče bo pa enkrat, načeloma dobro stoječim firmam ,potegnilo in se bodo spokale iz prenatrpane Lublane proti cenejši delovni sili naših vukojebin in tako privarčevale ogromen ,neobdavčen strošek prevoza na delo.
.....sj , vam iz LJ je tak vseeno za potne in če bote hotli delo ,se boste itak na strošek gole plače vozili....
stupid-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Oprosti, ampak... Slovenci smo dobesedno lenuhi. Kar se službe tiče nam je mar samo, da smo čimprej doma in da dobimo plačo. Da ne omenjam čikov in kafeta vsake 5 minut. Zaradi malice vsak dan delamo pol ure manj kot ostali in to nam še plačajo.

Iz časov Juge živimo v nekem prepričanju kako pametni in pridni da smo in kako so vsi drugi lenuhi. Povsem res, dokler ne pokukaš v Evropo. Nenadoma smo mi neumni lenuhi, pa tega še opazimo ne.

Who cares kam gre denar iz določenih firm. Kratkovidni lastniki naj počnejo kar jih je volja, pametni pa investirajo. Saj niso vsi lastniki firm slabi.

Se strinjam in se ne, med večinoma dokaj pridnimi delavci je nekaj takih ki so ostali v socializmu in so paraziti za firmo, ne delajo nič ali kvarijo delovno klimo oz. kar oboje..... da bi se pa vozil 1 uro v eno smer....... ja, za dvakratnik sedanje plače morda, česar v naši državi itak ni. Kdo bo pa doma, imel družino, se z njo ukvarjal (da se ne bo ulica)?

Pred časom sem nekaj tudi sam delal v avstriji, kolega dela v avstriji, pa je glede malice in prevoza tako..... malica ni všteta v delovni čas, jo pa včasih delodajalec priskrbi sam. Prevozni stroški so, ampak od države, penderpauschal oz. nekako tako se mu reče. Sicer pa tudi če tega ni, imajo 50% višje plače v povprečju. Pa organizacija je pri nas v riti, en čas nič, potem pa nekaj nujno nujno nujno, pa vsi norijo in se normalno zgodi en kup napak, pri sosedih pa ista stvar vnaprej splanirana in se naredi pravočasno z normalnim tempom
smirk-1.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Sj mogoče bo pa enkrat, načeloma dobro stoječim firmam ,potegnilo in se bodo spokale iz prenatrpane Lublane proti cenejši delovni sili naših vukojebin in tako privarčevale ogromen ,neobdavčen strošek prevoza na delo.
.....sj , vam iz LJ je tak vseeno za potne in če bote hotli delo ,se boste itak na strošek gole plače vozili....
stupid-1.gif

jebe se men k se vozte v LJ. na šiht, jst sm dal za 45m2 (tik pred recesijo) kokr en za 200m2 bajto 30-40km izven in ti bi da se industrija seli k teb
bonk.gif

pa se ti voz na svoje stroške v LJ. na šiht al pa pleši po 200m2 bajti brez šihta
priden.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
saj zato pa podpiram ukinitev potnih stroskov. Ce je nekdo sposoben, prilagodljiv (kot si ti recimo) si bos pac v svojem kraju nasel zaposlitev ali pa stanovanje v kraju delodajlca. Pa ne mi rect da to sposobni in prilagodljivi ne zmorejo.
hanzi vprašanje zate.
Ko nekomu v Zgornjih rovtah crkne pralni stroj, pa mu serviser pride popravit, ali bi tej stranki po tvoje serviser moral računat potne stroške do Zgornjih rovt ali ne? da/ne ?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
Ponavadi nategnejo ,da pridejo v v Spodnje rovte pa potem v zgornje pa vsakemu posebej računajo pot !(banda)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.343
7.094
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
I did the math. V Evropi ne poznajo placanega odmora za malico. Ugibaj pa kje smo mi po produktivnosti. Nepresenetljivo celo za Grki.

Baje imajo Grki boljše plače in penzije kot mi. Ni čudno če. pa so bolj produktivni. Čudno se mi zdi edino to, da mi z nižjimi plačami pomagamo grčiji
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.343
7.094
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Ko nekomu v Zgornjih rovtah crkne pralni stroj, pa mu serviser pride popravit, ali bi tej stranki po tvoje serviser moral računat potne stroške do Zgornjih rovt ali ne? da/ne ?
Saj jih tudi poravna če je stroj v garanciji.
Če pa ni v garanciji (in se mu zdijo potni stroški serviserja preveliki) pa naj uporabnik stroj naloži v avto in naj ga pelje na servis. Če pa mu je to prevelik strošek, na ga pa ga zabriše na kosovni odvoz (če ga poznajo sicer pa v graben) in si naj kupi novega.
Če komu ne paše biti v rovtah, naj proda bajto in v lj kupi garsonjero. Če komu ne paše biti v garsonjeri v lj, jo naj proda in kupi bajto v rovtah. Cena je približno enaka.
Nekoč živel v zgornjih rovtah, sedaj živim v LJ in se pogosto vračam nazaj v druge zgornje rovte zato vem kako to zgleda.
Na šiht pa sem tudi precej časa hodil na teren, ki je bil 50+km od doma

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Saj jih tudi poravna če je stroj v garanciji.
Če pa ni v garanciji (in se mu zdijo potni stroški serviserja preveliki) pa naj uporabnik stroj naloži v avto in naj ga pelje na servis. Če pa mu je to prevelik strošek, na ga pa ga zabriše na kosovni odvoz (če ga poznajo sicer pa v graben) in si naj kupi novega.
Če komu ne paše biti v rovtah, naj proda bajto in v lj kupi garsonjero. Če komu ne paše biti v garsonjeri v lj, jo naj proda in kupi bajto v rovtah. Cena je približno enaka.
Nekoč živel v zgornjih rovtah, sedaj živim v LJ in se pogosto vračam nazaj v druge zgornje rovte zato vem kako to zgleda.
Na šiht pa sem tudi precej časa hodil na teren, ki je bil 50+km od doma
Da delovec pride v zgornje rovte popravit pralni stroj bo naročnik plačač potne stroške. to je zdej jasno.
Da pa delavec pride v tovarno, podjetje, delavnico.... oz mesto kjer dela, bo pa tudi računal potne stroške, kaj je tu razlika med prejšnjim primerom?

Ja če se pa delodajalcu (naročniku) zdijo potni stroški preveliki, naj se pa preseli zraven delavca, a si tako mislil?

pipo

Majstr
19. mar 2008
959
472
63
btw, če ravno o serviserjih in potnih stroških....

lahko imaš v svojem bloku uraden gorenje servis, pa če hočeš, da ti pride 2 štoka višje pogledat pralni stroj, plačaš potne stroške...

tak da, ne rabiš bit v rovtah
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
jebe se men k se vozte v LJ. na šiht, jst sm dal za 45m2 (tik pred recesijo) kokr en za 200m2 bajto 30-40km izven in ti bi da se industrija seli k teb
bonk.gif

pa se ti voz na svoje stroške v LJ. na šiht al pa pleši po 200m2 bajti brez šihta
priden.gif
Čuj , to bo pokazal trg , se mi orng čudno zdi da še ni , Ko je treba proizvodnjo selit v Bosno zaradi nižjih stroškov je to čist normalno in da uprava ostane v LJ kjer so najdražje parcele in najemnine tudi , samo po tržni logiki, je to metanja dnarja vstran.
.....ko bomo in če sploh bomo kdaj dočakali taprav kapitalizem , bo pa tak kot predvidevam in takrat bom bral tule kak ste nekateri bogi ,ker pol plače zajebete za prevoz in sevede bo to največja krivica na svetu
bonk.gif