Bojte se 1. januarja: Socialni transferji

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ker sem videl kaksen fasisticen odnos imajo socialni delavci do prosilca, kot da bi mi dajali denar iz svojih zepov

Pravilno, da imajo fašističen odnos! Ker namreč res dajejo iz svojih žepov in mojega tudi in glede na to kar si tukaj napisal nam dobesedno kradeš.
Ka si ti en neumn človk
bonk.gif
pa sj ravno take primere je socijalna namenjena , namreč da človk zaradi trenutne smole ne pade v tako globok podn ,da se potem res nikoli več ne pobere. če mu daš en drobiž npr. da mu ni treba prodat avta ,ima osnovni pogoj da sploh lahko nastopi službo ,če jo dobi (če ni ravno iz mesta )
Nasprotni primer pa so seveda ljudje ,ki so jim transferji ,življenski cilj , čeprav imajo nekje drugje kar lepo premoženje , .....moram nehat ,ker je resnica postala sovražni govor ,ki je kazniv , js sn pa še zaenkrat zaposlen zato nimam dnarja za kazni
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Oprosti, meni se je "Jest sem zaprosil ker lahko" slišalo kot da se hoče okorostit, ker je pač prilika. Lahko sem se pa zmotil in šele zdaj vidim svojo morebitno zmoto.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Dobil odgovore iz ministrstva za delo, ne kopiram direkt, ampak bom pojasnil po svoje:

Glede plombe, pazljivo berite moj odgovor, če ste v zadnjih 18 mesecih prijeli 12x soc.pomoč se vam bo 1x v življenju, ko boste postali lastnik nepremičnine, takoj dalo plombo na nepremičnino (če pa ste že bili v času prijemanja soc.pomoči lastniki nepremičnine pa takoj da država plombo), prodaja BO NEMOGOČA, če se boste tako odločili, potrebno bo poplačat dolg, torej vrniti celotno soc.pomoč, šele nato se lahko proda nepremičnino, če pač bo nekdo hotel se preseliti.

Plomba se ne da na nepremičnino, ki je prijemnik dobil manj, kot 12x soc.pomoč v zadnjih 18 mesecih, ali pa v zadnjih 3 letih 24x.

Vrača pa se po smrti soc.pomoč ter varstveni dodatek ne glede nato, da je bilo samo 1 ali 2 ali izplačil.

NEPRIPOROČAM DOLGOTRAJNO VISENJE NA SOCIALNI POMOČI !!!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.343
7.094
113
pri taščici
in kako bodo obrestovali SP In VD.
Ker če ga ne bodo (tako je nekdo pisal naprejšnjih straneh se mi zdi) , in bododediči vračali čez petdeset let( po moji smrti) ni velike skrbi. - inflacija, devalvacija, propad evra, vojna bodo naredili svoje.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Moja napaka, plombe ne dobiš, v primeru, če dobiš 24x DSP v 3 letih (nimaš nepremičnine), kasneje (čez 3-4 leta), ko se zaposliš, kupiš bajto, NE DOBIŠ avtomatično PLOMBE, ker nisi v zadnjih 3 letih dobil več, kot 24x DSP.

Se pa vrača po smrti vse. Zakaj na ministrstvu taka vprašanja nimajo na spletu in seveda odgovore, moram potem vedno znova vprašat, ker si vsak po svoje tolmač zakone.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
in kako bodo obrestovali SP In VD.
Ker če ga ne bodo (tako je nekdo pisal naprejšnjih straneh se mi zdi) , in bododediči vračali čez petdeset let( po moji smrti) ni velike skrbi. - inflacija, devalvacija, propad evra, vojna bodo naredili svoje.
V naslednjih 50-tih letih boš z davki na nepremičnino in davki od najemnine, pa še kaj se bodo izmislili tisto nepremičnino parkrat plačal državi.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Tole bo treba se preverit da se bo zagotovo vedelo. Meni je bilo nekako receno da vracajo tisti ki stalno dobivajo pomoc, kaj je to stalno nebi vedel a mislim da nekaj v smislu parih let zapored.