Bojte se 1. januarja: Socialni transferji

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ne razumem kje je problem? Minimalc je mislim da 562€ neto, se pravi maksimum ven dobiš 843€. Meni se zdi uredu, da država pomaga, ampak da ne dobiš več službe je pa problem tvoje nekonkurenčnosti na trgu dela, pri nekaterih pa tudi lenobe ali previsokih pričakovanj...
Narobe.
Nadomestilo za brezposelnost je od 290eur do max 729 eur.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na onem linku od zavoda piše od minimalno 350€ do trikratnika tega zneska, torej 1050€.

Ja, narobe sem napisal, sem se že opravičil
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
če verjameš da je to pravilo bolj kot izjema, potem te popoloma razumem. Sam sem namreč obratnega mišljenja in zato seveda ne prideva skupaj!
smirk-1.gif

Jaz verjamem, da je vsak svoje sreče kovač in da je vsaj sto načinov, da narediš tako, da je prav. Najlažje je pa čepet pa jamrat da bi, pa ti nihče ne da. Če si od malega naučen, da vse od nekje pade, potem je normalno, da sam ne moreš nič spremenit...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
In to neverjetno razvajen. Popolna neprilagodljivost in za vse so vedno drugi krivi.

To je zato, ker smo vedno imeli oblastnike, ki so za nas skrbeli, pa še socializem za povrhu, da se je ujčkanje utrdilo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.583
5.159
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
To je zato, ker smo vedno imeli oblastnike, ki so za nas skrbeli, pa še socializem za povrhu, da se je ujčkanje utrdilo.
Mi smo iz hudega kolektivizma skočili v individualizem. Tu je glavna psihološka težava. Ljudje se niso sposobni čez noč prilagoditi na novo miselnost.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Na onem linku od zavoda piše od minimalno 350€ do trikratnika tega zneska, torej 1050€.

Ja, narobe sem napisal, sem se že opravičil
smile-1.gif
Ja to je bruto, jest sm pa napisal neto znesek.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Če bi bilo pri nas, tako kot recimo v USA, kjer skoraj nikomur delodajalec ne plačuje zavarovanja, in bi človek dejansk dobil celotno plačo in potem sam poskrbel za plačilo vseh prispevkov

Bi skrbel sam in ce si nebi placal zavarovanja bi ta denar imel, kdo pa ta denar ima kjer delodajalci ne placujejo delavcem zavarovanj ceprav jim govori drugace?

Torej ce prav razumem po 1.1.2011 bo tisti ki bo dobival socialno, oziroma po novem po tem datumu zaprosil zanjo, moral to v prihodnjosti enkrat odplacati, dobi stempelj na ne premicnino, kaj pa ce nepremicnine nima?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Torej ce prav razumem po 1.1.2011 bo tisti ki bo dobival socialno, oziroma po novem po tem datumu zaprosil zanjo, moral to v prihodnjosti enkrat odplacati, dobi stempelj na ne premicnino, kaj pa ce nepremicnine nima?

Plačalo se bo z dediščino po njegovi smrti. Če ne bo zapustil ničesar se tudi poplačalo ne bo nič.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ne razumem kje je problem? Minimalc je mislim da 562€ neto, se pravi maksimum ven dobiš 843€. Meni se zdi uredu, da država pomaga, ampak da ne dobiš več službe je pa problem tvoje nekonkurenčnosti na trgu dela, pri nekaterih pa tudi lenobe ali previsokih pričakovanj...
Narobe.
Nadomestilo za brezposelnost je od 290eur do max 729 eur.

Aha torej jest ce danes nimam pa bom mel v prihodnosti mi bodo terjali, ciganom ki nikoli nebodo nic imeli bodo pa naprej uzivali v brezdelju? Privatniki pa vse na lizing pa je spet navaden clovek dobil po gobcu. Matr nevem kako naj potem clovek ne dela na crno za svojo dobrobit in se mu jebe za drzavo katero bi moral nekako podpirati kot ona tebe?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nadomestilo za brezposelnost ni isto kot kot socialna pomoč, mimogrede. Dvomim pa, da se je težki privatniki in švercerji tako množično poslužujejo. Tisto gre bol za za znižano plačilo vrctca ipd.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Bogi tisti, ki mislijo, da bodo v isti službi spali do penzije.

Tudi meni se smilijo, ampak dejstvo je, da je takih, ki pa so v veliki socialni stiski in si resnično želijo delat karkoli, da preživijo sebe in svojo familijo, bistveno več.

Mi je pa v glavi ostal primer pred leti, ko je šel v stečak IUV. So povprašali eno delavko, če bi bila recimo sedaj pripravljena v službo se vozit v Ljubljano. Pa je bil odgovor: ni šans, to je pa predaleč...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Nadomestilo za brezposelnost ni isto kot kot socialna pomoč, mimogrede. Dvomim pa, da se je težki privatniki in švercerji tako množično poslužujejo. Tisto gre bol za za znižano plačilo vrctca ipd.

Jest govorim za tole

Kot socialna pomoč bo od zdaj tudi varstveni dodatek po novem letu vračljiv prejemek. Na kratko, če ga boste želeli imeti tudi po 1. 1. 2012, ga bodo po vaši smrti vračali vaši otroci ali drugi dediči (brez obresti). Ob odobritvi bo država v zemljiški knjigi naredila zaznamek, da se temu slučajno ne bi poskusili izogniti.

Sicer nevem kaj je varstveni dodatek, ampak pise tako kot socialna pomoc, torej bo socialna po novem vracljiv prejemek, torej kar bos dobil bos moral tudi vrnit pa ceprav nimas trenutno nepremicnine, jo bos mel pa enkrat v prihodnje na katero se ti bodo lahko obesili?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.656
1.155
113
Titograd
Ji je predaleč ja, je verjetno iz enih drugih časov, ko so ljudje od prvega do zadnjega dneva bili pri eni firmi, pa ji je to čisto šok. Lahko pa tudi da se je že prej vozila 50 km ali več na delovno mesto, zdaj pa da bi imela še 20 poleg, za minimalca (če ga dobiš)..... ni vse tak črnobelo kot izgleda na prvi pogled.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Mi je pa v glavi ostal primer pred leti, ko je šel v stečak IUV. So povprašali eno delavko, če bi bila recimo sedaj pripravljena v službo se vozit v Ljubljano. Pa je bil odgovor: ni šans, to je pa predaleč...

Normalno, če so se pa v socializmu navadili, da sta služba in stanovanje v istem kraju avtomatična pravica, ki jo ima vsak. Zdaj pa mamo takle. Krivi so pa vsi drugi.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
torej bo socialna po novem vracljiv prejemek, torej kar bos dobil bos moral tudi vrnit pa ceprav nimas trenutno nepremicnine, jo bos mel pa enkrat v prihodnje na katero se ti bodo lahko obesili?

Ti ne boš rabil nič vrnit. Povrnilo se bo iz dediščine po tvoji smrti, kar je tudi prav.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Sicer nevem kaj je varstveni dodatek, ampak pise tako kot socialna pomoc, torej bo socialna po novem vracljiv prejemek, torej kar bos dobil bos moral tudi vrnit pa ceprav nimas trenutno nepremicnine, jo bos mel pa enkrat v prihodnje na katero se ti bodo lahko obesili?

To imajo penzjonisti, ampak marsikater "dedič" se ne zaveda, da ga bo moral vnit, ko bo dedoval.
evil.gif