Bojte se 1. januarja: Socialni transferji

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pa ne me j...

Citat:
Do varstvenega dodatka so upravičeni:

•tujci z dovoljenjem za stalno prebivanje v Republiki Sloveniji in stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji,
bonk.gif

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Mocno upam da bodo sli tudi v revizijo najvecje kraje druzbene lastnine-Jazbinskovega zakona, da se ta senkana stanovanja enkrat placa po posteni ceni.Pa naj se drzava usede gor kot se useja na privat hise.
Upam !

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Mocno upam da bodo sli tudi v revizijo najvecje kraje druzbene lastnine-Jazbinskovega zakona, da se ta senkana stanovanja enkrat placa po posteni ceni.Pa naj se drzava usede gor kot se useja na privat hise.
Upam !

Komu naj se pa usede, tistim parim, ki so poceni stanovanja obdržali ali onim, ki so ta stanovanja že davno po mnogokratnih cenah pokupili?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa ne me j...

Citat:

•tujci z dovoljenjem za stalno prebivanje v Republiki Sloveniji in stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji,
bonk.gif

Kaj ti ni jasno? Davke lahko placujejo, ampak hej, pravic pa ne smejo imeti?
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa ne me j...

Citat:

bonk.gif

bonk.gif

Kako leto nazaj sta bila dva primera, ko je glava familije (šiptar) preminil. Za obema so ostali po tije otroci, še nešoloobvezni in seveda baba brez šihta.

Koliko davkov so pa ti plačali?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.492
457
83
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa ne me j...

Citat:

bonk.gif

Ej, ne samo varstveni dodatek in ostalo... jaz bi jim dal tudi volilno pravico. Če si davčni rezident RS, plačuješ davke in si upravičen do vseh ugodnosti, vključno s pravico glasovanja kaj in kako naj se ta denar porablja.

In jo hkrati odvzel vsem ostalim, slovensko državljanstvo gor ali dol.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.456
7.096
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Nadomestilo za brezposelnost ni isto kot kot socialna pomoč, mimogrede. Dvomim pa, da se je težki privatniki in švercerji tako množično poslužujejo. Tisto gre bol za za znižano plačilo vrctca ipd.

Jest govorim za tole

Kot socialna pomoč bo od zdaj tudi varstveni dodatek po novem letu vračljiv prejemek. Na kratko, če ga boste želeli imeti tudi po 1. 1. 2012, ga bodo po vaši smrti vračali vaši otroci ali drugi dediči (brez obresti). Ob odobritvi bo država v zemljiški knjigi naredila zaznamek, da se temu slučajno ne bi poskusili izogniti.

Sicer nevem kaj je varstveni dodatek, ampak pise tako kot socialna pomoc, torej bo socialna po novem vracljiv prejemek, torej kar bos dobil bos moral tudi vrnit pa ceprav nimas trenutno nepremicnine, jo bos mel pa enkrat v prihodnje na katero se ti bodo lahko obesili?

Ne preveč verjeti temu, kar je napisano v tem članku, ker je fajn površno napisan in tipični primer slovenskega novinarstva, kjer se na veliko napihuje napačne stvari, da bi se bralo.

Če nimaš nepremičnine, sem zelo prepričan, da ti ne bo treba vračati v prihodnosti, ča pa jo imaš, pa je logično, da se naredi tako, kot je rečeno.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.196
1.180
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa ne me j...

Citat:

bonk.gif

bonk.gif

Kako leto nazaj sta bila dva primera, ko je glava familije (šiptar) preminil. Za obema so ostali po tije otroci, še nešoloobvezni in seveda baba brez šihta.

Vsak mesec je v prekmurju kak primer, ko glava familije škripne.
Za njim pa ostane baba brez službe, pa par mladoletnih otrok.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Mal drugač je, če šiptar privleče gor famijo in umre, kaj praviš?

Sicer pa vsak teden ulovijo kakega Iranca&Co pri ilegalnem prehodu meje, pa si lahko kakega vzameš domov, če so ti tujci tako pri srcu.
roza.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Mi je pa v glavi ostal primer pred leti, ko je šel v stečak IUV. So povprašali eno delavko, če bi bila recimo sedaj pripravljena v službo se vozit v Ljubljano. Pa je bil odgovor: ni šans, to je pa predaleč...
Boljš če bi vprašali delodajalca, če je pripravljen plačat potne stroške delavki, ki se vozi tako daleč, kar je po zakonu obvezno, al bo raje vzel eno iz soseščine?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Boljš če bi vprašali delodajalca, če je pripravljen plačat potne stroške delavki, ki se vozi tako daleč, kar je po zakonu obvezno, al bo raje vzel eno iz soseščine?

Verjetno je pripravljen plačat tisto malenkost več, če je tista delavka boljša. Če pa ni boljša je pa itak vseeno, ker je ne bi vzel niti, če bi šotorila pred fabrko. Dejstvo je pa itak, da lahko pri delavcih, ki nimajo nobenega posebnega znanja, izbiraš tistega, ki bo cenejši.

Ampak hvala, ker kriviš realnost slovenske nedelavnosti in čakanja, da nekaj pade z neba in teoretično vpletaš delodajalca
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.492
457
83
Še en razlog več, da se bedarija v obliki neobdavčenih povračil stroškov prevoza na delo ukine.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.577
9
38
Štos je v tem ,da se potem po štirje vozijo npr iz Mb z enim avtom in delijo stroške za prevoz na delo ,kar lahko zdese popolnoma dober denar .Ukinejo naj prevoz!!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Govorite pa glih tako, kot da za prevoz na delo ne plačajo najcenejšega javnega prevoza ampak najmanj kilometrino
smile-1.gif

In kaj potem če se vozijo štirje? Krasno izkoriščen prevoz. Obrabe in stroškov z avtom ti pa itak nihče ne plača.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Ja najbolš da ukinjejo prevoz. Jaz bom pa za dobih 650 eur vsak mesec skuril zraven še en tank in pol nafte(110eur). Se pravi, da mi ostane 540 eur. Juhu!!! Da ne govorim o obrabi avtomobila....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Eni mislijo, da je prevoz blazno finančno okoriščanje, ki za povrh očitno nič ne vpliva na že tako blazno slabo mobilnost delovne sile pri nas
smile-1.gif

Potem lahko enako ukinemo tudi povračilo malice, regrese, da ne omenjam polurnega odmora za malico, ki je za delodajalca čista izguba in še povečuje našo nekonkurenčnost.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Je se spomnim, ko je Vizjak prišel na idejo da bi ukinu plačilo za malico pa prevoz, pa potem bluzil, da bi plača ostala ista. Ja sej bi neto plača, končno izplačilo bi se pa zelo spremenilo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa ne me j...

Citat:

tujci z dovoljenjem za stalno prebivanje v Republiki Sloveniji in stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji,
bonk.gif

bonk.gif
bonk.gif
Ne , te pravice ne bi smeli imeti dokler jim socijalna ne more dat plombe na nepremičnino v matični državi .
bonk.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Štos je v tem ,da se potem po štirje vozijo npr iz Mb z enim avtom in delijo stroške za prevoz na delo ,kar lahko zdese popolnoma dober denar .Ukinejo naj prevoz!!
10.gif
tajkuni ! bogatijo na račun prevoznih stroškov , 100€ mesečno pobašejo v žepe , bogatuni ,
paci
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.344
7.094
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Sicer nevem kaj je varstveni dodatek, ampak pise tako kot socialna pomoc, torej bo socialna po novem vracljiv prejemek, torej kar bos dobil bos moral tudi vrnit pa ceprav nimas trenutno nepremicnine, jo bos mel pa enkrat v prihodnje na katero se ti bodo lahko obesili?

To imajo penzjonisti, ampak marsikater "dedič" se ne zaveda, da ga bo moral vnit, ko bo dedoval.
evil.gif
tisti ki imajo dohodke-penzijo okoli 250 ali manj. Znasa pa okoli 120 evrpov se mi zdi. Poznam eno pokojno ki ga je prejemala. No klju dodatku je 2/3 zmanjkalo za dom upokojencev.(okoli jurja)