Boeing 747 zletel s steze

mr_

Guru
20. sep 2007
9.416
2.768
113
Jaz sem nekako razumel, da sta to vojska in policija.
Lobi so dobavitelji, tukaj pa se ne gre samo za provizije pri prodaji, temveč vseh bodočih servisov, revizij, rezervnih delov, nadgradenj, itd. Mogoče tudi šolanje posadk.
Predvidevam, da je v ozadju ista ekipa ljudi kot za Bell helije. Saj so Italijani imeli, imajo neko skupna zgodbo z Bellom.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.240
718
113
Najprej samo fotka...... Helikopter brenči že dva dni ob grajskem griču in pod gradom....
IMG_20250115_113132.jpg

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.676
2.744
113
So gozdarji povedali zakaj delajo s helikopterjem: da še dodatno ne poškodujejo zemljine na pobočju, če bi padale veje dol. :sprasujemse:

peroo

Fizikalc
29. sep 2007
111
28
28
ljubljana
Zaradi te mentalitete tudi ni, po skoraj dveh letih od dobave, nobene domače posadke gasilskih air tractorjev, čeprav so v Sloveniji štiri letala, še dve nameravajo kupiti. V tem času niso našli niti lokacije za hangar, kaj šele, da bi ga zgradili ali začeli graditi. Edina dva domača pilota, izšolana lani, sta ta ekskluzivni aeroklub že zapustila in si našla bistveno boljše zaposlitve. Zahteve za zaposlitev so hujše kot pri večini svetovnih letalskih podjetij, pogoji dela in plača pa na popolnoma nasprotnem koncu. S tem, da je večino dela v pisarni, ker te zaposlijo kot "višjega svetovalca" za dobrih 1800€ bruto za delo predvsem v pisarni. Pogodbeni inštruktorji piloti iz Italije in Španije medtem prejemajo cca. 15,000€ mesečno, ker niso nori, da bi sprejeli takšne pogoje.
Lobi so dobavitelji, tukaj pa se ne gre samo za provizije pri prodaji, temveč vseh bodočih servisov, revizij, rezervnih delov, nadgradenj, itd. Mogoče tudi šolanje posadk.
Predvidevam, da je v ozadju ista ekipa ljudi kot za Bell helije. Saj so Italijani imeli, imajo neko skupna zgodbo z Bellom.
Mogoce se splaca omenit tudi zavarovalnice. Intervencije se ne placajo same od sebe. Privat iniciativa pa z dobrimi zeljami in donacijami zal ne more prezivet