BLACKBERRY

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
@undefined: ne, pisal sem na ipadu
Problem s poddirektoriji je,, da imam na exchangeu kup direktorijev in poddirektorijev (tudi v inboxu), BB pa vse prejete maile pokaze na kupu in ne samo tiste iz direktorija (ne pa tudi poddirektorijev).
Da o limitu velikosti priponk ne govorim ...

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
No, da se tudi to rešit - pač ne sinhroniziraš vseh podmap. Ampak ja, je nadležno. Čeprav jaz še nisem našel zamenjave

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Jah k..., če imaš podmape v Inboxu, se avtomatsko ...

Sicer pa po dveh tednih brez (in ročnem preverjanju mailov na drugem telefonu) ugotavljam, da bo šlo brez težav brez. Sicer sem ga pa že tako na koncu (BBja namreč) precej nosil v torbi, neprižganega, in samo občasno pogledal maile.
Razlika je le v količini prenesenih podatkov (ker ni stiskanja), ampak je pa plus, da HTML maili nsio razsuti, tabele v bodyju so cele ipd ...
J... ga, vse ima svoje pluse in minuse. Mogoče bom pa čez čas spet šel na BB, nikoli se ne ve ... Ali pa bo prnos podatov postal tako poceni, da koncept BBja ne bo več potreben (in njegovih slabih odzivnih časov pri brskanju po spletu tudi ne) ...

Nazadnje urejeno:

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Avtomatsko se synca samo Inbox (razen če niste imeli na BES strežniku drugače nastavljeno). Jaz si sinhroniziram samo še eno dodatno mapo. Browser na OS 6 pa je po testih že skoraj primerljiv z najboljšimi, v realnosti pa skoraj ne opazim razlik (browser v OS 6 je res velik plus)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Noben browser ne bo OK delal, če morajo podatki potovat čez neke serverje nekje,. Namesto, da bi recimo mobilno stran od promet.si odprl v sekundi ali dveh, zna trajat tudi po pol minute, da pride skozi (saj potem naloži v hipu, ampak kar je preveč je preveč). In potem sem uporabljal opero mini, ampak potem ni prihranka pri količini in ni razloga za BB.

Inbox: če imaš v njem 5 podmap in maile razdeljene po njjih, jih pokaže na kupu v inboxu na BB ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Preko RIM BES infrastrukturo potujejo samo mejli. Kar se tiče browserja za internet gre kar lepo preko tvojega mobilnega ponudnika in potem v internet... Drugače te ne bi ob vsakem linku v mejlu opozarjal, da se podajaš na nezaščiten internet. In takrat tudi kuriš navaden prens podatkov.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Noben browser ne bo OK delal, če morajo podatki potovat čez neke serverje nekje,. Namesto, da bi recimo mobilno stran od promet.si odprl v sekundi ali dveh, zna trajat tudi po pol minute, da pride skozi (saj potem naloži v hipu, ampak kar je preveč je preveč). In potem sem uporabljal opero mini, ampak potem ni prihranka pri količini in ni razloga za BB.

Inbox: če imaš v njem 5 podmap in maile razdeljene po njjih, jih pokaže na kupu v inboxu na BB ...

Tukaj pa ne bova našla skupne poti
grin1.gif

Nov brsklanik uporablja/bo uporabljal nov način dostopa. Za vtis: http://www.engadget.com/2010/08/04/blackberry-torch-review/

Pri meni je tako, kot sem ti napisal - torej Inbox + želene in posebej določene podmape

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Tukaj pa ne bova našla skupne poti
grin1.gif

Nov brsklanik uporablja/bo uporabljal nov način dostopa. Za vtis: http://www.engadget.com/2010/08/04/blackberry-torch-review/

Pri meni je tako, kot sem ti napisal - torej Inbox + želene in posebej določene podmape

A jebiga ... Moj tega ni znal ...
Inm ga še nič ne pogrešam. Sem zdajle malo spremljal porabo za maile brez priponk na Galxyju, pa znese nekih 150kB na dan. Od tega pač ne bom bankrotiral ... Pri 2€ za MB v tujini ... Plus 12€ za unlimited v SLO. BB + naročnina je prišla pa skupaj enih 16€ na simobilu + še naročnina na mobitelu. V vsakem prmeru ceneje in nič slabše ...

spel_a

Zelenc'
26. okt 2010
3
0
1
Zdravo.
Mam BB Storm 9500 pa mam neke težave. Na določenih krajih se namreč ne morem pogovarjat ker mi sogovornika ves čas prekinja in ga je nemogoče razumet. Telefon je bil že 2krat na servisu in so mi rekli, da ne najdejo napake. Ma mogoče še kdo iste probleme al pa zna kdo pomagat?

Hvvala

spel_a

Zelenc'
26. okt 2010
3
0
1
Ne, sm tut na to že pomisna. Ker mi je to zdej začelo delat, kake pol leta nazaj s tem nism mela problemov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mam isti problem na identičnem aparatu. A si na SiMobilu?
Sem nadgradil OS iz 4.7 na 5 in potem na hibrida, pa ni nič bolje... Opažam samo, da če imam 3G BB signal, potem težav nimam, če sem na EDGE ali GPRS (kar je pri simobilu skoraj stalnica) potem imam težave. S! ima signal oz. infrastrukturo tako v danki, da je povečini tudi znotraj stavbe signal EDGE ali GPRS, zunaj pa polni 3G...

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik spel_a pravi:
Zdravo.
Mam BB Storm 9500 pa mam neke težave. Na določenih krajih se namreč ne morem pogovarjat ker mi sogovornika ves čas prekinja in ga je nemogoče razumet. Telefon je bil že 2krat na servisu in so mi rekli, da ne najdejo napake. Ma mogoče še kdo iste probleme al pa zna kdo pomagat?

Hvvala

Kaj pa če zakleneš omrežje na 2G? Jaz sem to naredil na Bold9700, ker po informacijah iz CHS in Mobitela (pač domnevam, da tudi Simobil uporablja podobno kramo na oddajnikih) od februarja letos zaje*** praktično vse BB 3G modele. Prej jih ni, začelo se je februarja. Na Mobitelu so mi nazadnje napisali, da so skupaj z Ericssonom kao že odpravili napake, na CHS-u na servisu je pa možakar (afaik Boštjan) razlagal, da je telefon zagotovo v redu in da ga nima smisla voziti k njim ter da je to od februarja letos. Moti pa me edino to, da junija, ko sem prvič klical, nihče na Mobitelu in mislim da isti pob na CHSu ni vedel nič o kakšnih problemih na omrežju. Zgleda, da moraš malo zarobantiti, potem pa kaj povedo. Npr. napisal sem, da če je telefon na 2G, potem pa ni problemov (sem pač malce pogooglal)in strokovnjak iz Mobitela mi v naslednjem mailu napiše, da je rešitev v tem, da dam na 2G. Svetovalec mi pa joka, da ne smem videti imena tega tehnika, ker se to ne sme in bognedaj pisati mailov tehnikom direktno.

Sem pa na Mobitel in CHS klical kakšen mesec nazaj in isti dan poskusno prestavil omrežje na 2G&3G in je v prvem klicu odletelo. Ampak sem pustil na tem omrežju in že kakšna dva tedna ne prekinja več, ali pa se gibljem na terenu z dobrim 3G signalom, ali pa 3G sploh ni
wink-1.gif
.

A lahko še kdo potrdi tole?

Jernej

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Uporabljam enega izmed prvih Boldov 9700, ki jih je prodal S! in nikoli nisem imel težav. Imam nastavljeno na avtomatsko izbiro omrežja, pogovori se ne prekinjajo niti med menjavo 3G/2G. V tem letu in pol sem aparat nadgrajeval z uradnimi firmwari.

lp

spel_a

Zelenc'
26. okt 2010
3
0
1
na simobilu sm, da. ves čas sproti posodabljam, tak da mam zdaj gor zadnjo vezijo (500484). Sem imela zaklenjen na 2G in mi je celo delal prvih nekaj klicev, potem je bilo isto. Ko sem preklopila na 3G/2G in potem nazaj na samo 2G, pa mi spet ne dela.
Ja, tudi men je telefon do nedavnega delal brez problemov, težave so se začele pred parimi mesci in počasi postaja že zelo nadležno. Kaj pol se je najbolje obrniti na Simobil? Ker na servis se mi ga res ne da več vlačit ko mi ga vedno vrnejo z odgovorom da napake niso odkrili. Niti pod razno pa ne mislim menjat telefona ker ni str niti eno leto in sem z njim zadovoljna.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Uporabljam enega izmed prvih Boldov 9700, ki jih je prodal S! in nikoli nisem imel težav. Imam nastavljeno na avtomatsko izbiro omrežja, pogovori se ne prekinjajo niti med menjavo 3G/2G. V tem letu in pol sem aparat nadgrajeval z uradnimi firmwari.

lp

Saj meni se tudi zdi, da naj tega ne bi bilo na Simobilu. Ampak z Mobitela in CHS je prišel ta odgovor. CHS pravi, da tudi 9000-ke, ki so lani delale normalno, po februarju letos prekinjajo. Pa očitno se ni nič izboljšalo, danes me je vrglo ven pri Pijavi gorici, v Pirničah je pa to skoraj standard
wink-1.gif
. A je kdo iz Medvoškega konca in ima 9700 pri Mobitelu ter mu dela normalno. Da se bom imel na kaj opreti, ker če vam ostalim dela, potem je pač kriv tudi telefon?

Jernej