BLACKBERRY

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Kako je sedaj fantje z BB-ji dela zadeva ali ne. Že ene trikrat sem bil tik pred nakupom BB-ja v zadnjem letu, pa sem se na koncu vedno premislil....Sedaj sem pa res odločen, da ga kupim. Odločil sem se za 9700 bolda, malo cincam med 9800 torch, vendar nekje pišejo, da ni prav dobro odziven TS, ker to pa res ne bi rad in bi potem raje na tipke...Sem na simobilu, kako je s signalom in prekinitvijo na 3G...so problemi ali ne???

P.S. kdo ve za kakega bolda 9700, pa da je pocen, za alterjevca pa še ceneje;)

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Je bil že kontaktiran včeraj ponoči, vendar je pač cena 20, 30 evrou nižja pa še BT slušalka je zraven, upam da je vse tako kot piše in da dela, da me ne bo nategnil ko mačka, drugače ga grem pa danes gledat....

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Kako je sedaj fantje z BB-ji dela zadeva ali ne. Že ene trikrat sem bil tik pred nakupom BB-ja v zadnjem letu, pa sem se na koncu vedno premislil....Sedaj sem pa res odločen, da ga kupim. Odločil sem se za 9700 bolda, malo cincam med 9800 torch, vendar nekje pišejo, da ni prav dobro odziven TS, ker to pa res ne bi rad in bi potem raje na tipke...Sem na simobilu, kako je s signalom in prekinitvijo na 3G...so problemi ali ne???

P.S. kdo ve za kakega bolda 9700, pa da je pocen, za alterjevca pa še ceneje;)

Poglej, jaz sem probleme pač rešil tako, da zaklepam na 2G. Kar je za vse razen za pošiljanje velikih slik ali uporabo telefona kot modem povsem bp (pač takrat prestavim na 2G&3G). In če odštejem to, potem ostalih zamer skoraj ni in hitrost in odzivnost aparata odtehtata vse.

Jernej

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Telefona žal nisem dobil, gospod je v oglas dal samo svoj mail, brez telefonske številke in je zadeva počasna, tako da mi ga je prodal pred nosom, škoda...Kakor koli iščem naprej nekaj se bo zih našlo. Še tole me zanima, predvsem bom uporabljal oziroma ga hočem imet zaradi hitrega dostopa do klicev, sms, gmail, gtalk uglavnem do komunikacije, glasba, fotografija, igre in ostala šara me ne fascinira (mogoče še dostopnost do neta), vendar bo ob izklopljeni 3G povezavi to nemogoče, vsaj kar se gtalka in mailov tiče, pač hočem imeti skos prižgano, ker imam veliko komunikacije preko gtalaka, prav zato iščem telefon za udobno tipkanje in sedaj res ne vem kaj je s to povezavo

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Telefona žal nisem dobil, gospod je v oglas dal samo svoj mail, brez telefonske številke in je zadeva počasna, tako da mi ga je prodal pred nosom, škoda...Kakor koli iščem naprej nekaj se bo zih našlo. Še tole me zanima, predvsem bom uporabljal oziroma ga hočem imet zaradi hitrega dostopa do klicev, sms, gmail, gtalk uglavnem do komunikacije, glasba, fotografija, igre in ostala šara me ne fascinira (mogoče še dostopnost do neta), vendar bo ob izklopljeni 3G povezavi to nemogoče, vsaj kar se gtalka in mailov tiče, pač hočem imeti skos prižgano, ker imam veliko komunikacije preko gtalaka, prav zato iščem telefon za udobno tipkanje in sedaj res ne vem kaj je s to povezavo

Saj si prebral, Simobil nima teh težav, pri Mobitelu pa (občasno) vrže ven. Vsaj meni.

Jernej

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
@Likalnik: smola!
frown-1.gif
Tako da če bo to drugi aparat, mogoče bolj zanimiva opcija.. :p

Točno to kar si napisal (mogoče razen fotografije) je na BlackBerryu zakon in greš v pravo smer.. 3G gotovo na 9700 ne bo potrebno sklapljat (baterija je dobra, podatkov pa tudi ne boš skuril toliko v 1 mesecu.. razen če boš enormno surfal). Gtalk in BBM tudi meni skoz lavfa in na določenih območjih včasih malo ven pade (ampak se da preživet).

Kljub omenjenim "težavam" mislim, da je BB izkušnja na Mobitelu boljša (vsaj kolikor od kolegov slišim..).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all
Mora biti nekaj narobe s S!... Izmed sodelavcev imam samo jaz BB, ostali imajo HTCje. In se vsi pritožujejo nad delovanjem v 3G omrežju, prekinjanju klicev... Pa koji lulek prodaja S! aparate z napredno 3G (UMTS, HSDPA in podobno) tehnologijo, če pa ni sposoben zagotoviti niti delujočega UMTS omrežja? Mislim, leta 2010 smo, meni pa cibora na S! helpdesku reče "veste, najbolje bo da uporabljate 2G/EDGE omrežje, to dela..." PA saj so isti kot VEGA svoj čas... Zakaj mi pa aparat deluje B.P. kadar sem v VODAFONE roamingu v Avstriji?
Za privat imam BB 8310 na M@ omrežju. Deluje zelo zanesljivo...

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Evo fantje novo pečeni blackberrijevc. Zadeva mi je zelo všeč sem navduše..Treba je pa imeti bis vklopljen oziroma ort black berry ker drugače ne dela nič, ne maili, fb, gtalk, net, samo preko wi-fija lahko surfaš ostalo nič ne dela.
Imam pa vprašanje...natavil sem si gmail in ko ga odprem mi piše da bom približno čez 20 minut dobil maile, pa je dve uri od tega pa ih še ni, je treba kaj posebej nastavit?
Pa glede kontaktov, ko sem sinhroniziral mail sem dobil potem kontakte iz maila notri kako se naštima, da mi jih samo iz telefona prikazuje in ne vseh.

Pa kje lahko dobim programe kot so shaza in ostali.

hvala

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Welcome to the club
smile-1.gif

Ja sigurno rabiš BIS, tudi če boš zadevo samo probal se splača za 1 mesec rizikirat..

Ne vem kdaj si vklopil BIS ampak vem da ponavadi naročniške službe to zjutraj delajo (Mobitel). SiMobil ne vem kako ima.. V najslabšem primeru bo jutri dopoldan začelo delovati.. V kolikor je BIS vklopljen si imel v setup možnost "setup email" (to deluje le kadar je BIS ali BES aktiviran). Se pravi samo še čakaš da zadeva "zalavfa" na drugem koncu..

Ker vem da imaš OS6
smile-1.gif
.. ti bom za kontakte vedel povedati jutri (ali petek), ker ima OS6 malo drugače urejene nastavitve..

Za aplikacije pa svetujem da začneš tukaj:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1032962/an/0/page/0#1032962

Nekatere aplikacije bodo na OS6 delovale druge spet ne.. Ko ti bo mail začel delovati, je najlažje da si kar pošlješ mail z linki do programov (in samo klikaš..).

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Hvala za pomoč...Sem sedaj ugotovil kaj je z maili, bis so mi takoj vklopil in je začelo delat, glede mailov, sem mislil, da mi bo na telefonu prikazalo vse maile katere imam na računu, tako kot na androidu, sedaj mi pa pokaže maile tiste katere šele bom dobil in sem probal in super dela, lahko bi mi sicer vse maile prenesel, sam če jih ne jih pač ne.
Kar me zanima je samo še to s kontakti, da bi imel v imeniku samo moje kontakte, pa da bi bili povezani s fb-jem, da bi bila slika, mail, telefon...to se najverjetneje da? Telefon sam poveže ali je treba ročno povezati vsak kontakt posebej z fb-jem?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ne ko boš namestil facebook te na koncu vpraša kaj želiš syncat.. Ali samo sporočila, kontakte in koledar.. in pač pokljukaš kar rabiš.. Pri kontaktih prenese vse kontakte in slike.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Imam telefon zaklenjen na simobil in ko ustavim mobitel kartico me vpraša po network mep kodi?? Lahko kdo malo več pove kaj je s to kodo oziroma kako usposobit telefon, da ni zaklenjen na simobil.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Najbolje da greš na bližnji simobil center in ti naj ga odklenjejo (škoda da tega prejšnji lastnik ni naredil že ob nakupu).