BLACKBERRY

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mislim, da je enako pri meni, nimam težav. Razlikujeva se edino pri Branding Version.

BlackBerry® 9700
smartphone (3G, Wi-Fi)
v5.0.0.593 (Bundle 1022, Platform 5.1.0.147) 3G Bands 1,2,5,6 Cryptographic Kernel v3.8.5.85 Branding Version: 1.0.91.674v Micro Edition Configuration: CLDC-1.1 Micro Edition Profile: MIDP-2.1 Micro Edition JTWI Version: 1.0 Micro Edition Media Version: 1.1 Micro Edition PIM Version: 1.0 Micro Edition File Version: 1.0 Micro Edition Bluetooth Version: 1.1 Micro Edition Location Version: 1.0.1 Micro Edition Security and Trust Services (APDU) Version: 1.0 WLAN Version: 2.7.0.81 www.blackberry.com Copyright © 1997-2010 Research In Motion Limited.
All rights reserved.

Portions of the browser are copyright 4thpass.

The RIM and BlackBerry families of related marks, images and symbols are the exclusive properties and trademarks of Research In Motion Limited. RIM, Research In Motion, and BlackBerry are registered with the U.S. Patent and Trademark Office and may be pending or registered in other countries.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Mislim, da je enako pri meni, nimam težav. Razlikujeva se edino pri Branding Version.

BlackBerryŸ 9700
smartphone (3G, Wi-Fi)
v5.0.0.593 (Bundle 1022, Platform 5.1.0.147) 3G Bands 1,2,5,6 Cryptographic Kernel v3.8.5.85 Branding Version: 1.0.91.674v Micro Edition Configuration: CLDC-1.1 Micro Edition Profile: MIDP-2.1 Micro Edition JTWI Version: 1.0 Micro Edition Media Version: 1.1 Micro Edition PIM Version: 1.0 Micro Edition File Version: 1.0 Micro Edition Bluetooth Version: 1.1 Micro Edition Location Version: 1.0.1 Micro Edition Security and Trust Services (APDU) Version: 1.0 WLAN Version: 2.7.0.81 www.blackberry.com Copyright ˆ 1997-2010 Research In Motion Limited.
All rights reserved.

Portions of the browser are copyright 4thpass.

The RIM and BlackBerry families of related marks, images and symbols are the exclusive properties and trademarks of Research In Motion Limited. RIM, Research In Motion, and BlackBerry are registered with the U.S. Patent and Trademark Office and may be pending or registered in other countries.

A pa se kaj voziš po obvoznici iz Trzina proti krožišču Tomačevo? Meni je največkrat (vedno) vrglo ven, ko sem se peljal po tej cesti. Sedaj na 2G je pa v redu. Morebiti pa vseeno ne bi bilo slabo, da gre na servis. S tem da poznam nekaj ljudi, ki so preprosto dobili nov aparat in niso nič popravljali na servisu. WTF? A je BB vseeno navaden kos plastike, ki jo je ceneje menjati kot popravljati
wink-1.gif
?

Jernej

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Težko rečem, ker imam telefon preko BT v avtu. Nimam pa nobenih problemov kar se prekinjanja tiče.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Kdo ve kdaj naj bi bil 9800 torch pri nas? Počas me mineva potrplenje po čakanju. Se ga splača počakat ali ni velike razlike med 9700 boldam. Ubistvu je razlika vizualno kot softversko;)
To bo moj prvi BB in ne vem kaj me čaka, mi bo všeč sam meni, samo delovanje, koncept RIM-a....

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Jaz tudi čakam 9800, na Simobil naj bi prišel ta mesec. Se splača počakat
smile-1.gif

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
tudi mene to zanima, na koncu se mi bo bolj splačalo 9700 vzet. Vendar ima 9800 novejši OS in hitrejši internet, kar je velika prednost....

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Tudi na 9700 boš lahko (v kratkem) namestil OS6, za katerega pravijo da dela "lepše" kot na 9800.

Če z "hitrejšim internetom" misliš da podpira tudi WiFi 802.11 N, se mi zdi da se to ne bo tako poznalo (ker sta napravi približno enako "močni" in glavni problem je obdelava "pobrane strani").

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Undefined ti si imel tudi galaxy s kot bolda?? Mi lahko kaj več poveš, kateri ti je bolj pod kožo zlezel, ker mi BB trenutno ne da miru in dokler si ne bom kupil 9700 ali 9800 ne bom srečen. Rad bi pa galaxya prodal, ker z dvema telefonoma nimam kaj počet, samo upam da mi ne bo žal.

Še to, kakšen TS se pričakuje na 9800, ker da bo bolj slabo odziven potem ga raje nimam in bi si kupil bolda, uglavnem kako si zadovoljen z BB na splošno...

Glede interneta sem mislil predvsem to, da naj bi bila na 9800 neka nova različica katera je boljša kot jo imajo zdajšni modeli in sem tudi na youtube gledal teste in je 9800 v hitrosti odpiranja internetne strani gladko povozil 9700

hvala

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja OS6 ima novi webkit browser, tako da bi moral gledati video na katerem ima tudi 9700 nameščen OS6 (vsi BB 9700 uporabniki čakajo OS6.. uradno ali nauradno)
smile-1.gif
Sedaj je na 9700 moč namestiti le 5.0 (zato tudi "počasnejši internet").

Meni je BB ljubši, ker ima tiste stvari ki jih jaz rabim največ -> najbolje urejene. Se pravi: pisanje, hitri dostop do aplikacij preko bližnjic (črke na tipkovnici), stabilnost, hitrost ipd.

Jaz imam model 9000 (sem pa dolgo kolebal med 9700 in 9000), ker se mi zdi da je tipkovnica "udobnejša", večji ekran in precej kvalitetnejši zvok preko speakerja.. za ceno optične ploščice, več rama in boljše kamere..

Pri BB je meni všeč preprostost in izredno hitra funkcionalnost v pravih rokah. Iz etuija potegnem aparat (se avtomatsko odklene in prižge ekran), pritisnem C (compose mail, izberem kontakt, expresno napišem mail in pošljem v parih sekundah). Tega na nobenem drugem aparatu ni možno narediti tako hitro (sem dal dosti skozi..). Enako velja za opravila (T = task), B= browser, N = BB Messenger ipd.. ko se enkrat na to navadiš je konec (težko greš drugam). Če veliko pišeš pa sploh..

Aparati ala iPhone 4 / Galaxy S so pa zame bolj "za sprostitev". Zaradi večjega ekrana so seveda boljše vidne multimedijske vsebine in surfanje... ampak če telefon rabiš za tisto kar je namenjen in "pisanje" potem je BB prava zadeva. Nekaj časa sem se trudil z Nokio E71 in E72 pa ni šlo..

Se mi zdi da je pri nas zadeva precej podcenjena.. Preveč je "kar ni apple sux" logike ipd.

Za BB imam vse aplikacije ki jih rabim (iger ne igram..) in tudi kako serijo pogledam kdaj ko kaj čakam.. Pa še baterija mi drži vsaj še 1x dlje kot na Galaxy S..

Tako da nekako bi tisto željo po zabavi potešil z kakim iPod Touch, če bi že rabil. BlackBerry je zakon
smile-1.gif

Počakaj da bo 9800 kje v živo za vidt pa se pač proba. Mene niti malo ne mika.. Zame je RIM naredil edini dober aparat z Bold 9000 in edina opcija da jih google in apple ne povozita čisto je to... da dajo čim prej QNX (iz PlayBook-a) še na telefone.. potem mogoče imajo šanso. Pa miljoni BlackBerry messenger uporabnikov na svetu, mogoče ki kopujejo poceni aparate. Drugače pa je z njim konec
smile-1.gif

Poslovne rešitve in "potiskanje pošte" pa znajo sedaj tudi drugi, če pa že ne tako dobro kot RIM (pa se bodo kmalu naučili, kaj pa potem?)

Nazadnje urejeno:

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Undefined, hvala ti za te informacije in za pomoč. Mogoče bom res še malo počakal na 9800, čeprav, ko gledam 9700 mi je vsakič lepši;)

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Jaz imam 9700 in je enostavno super. Bo pa imel 9800 večji ekran, ker veliko gledam video bo mi še kako prav prišel
smile-1.gif

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Simobil je ze dal nove pakete in s tem tudi nove cene telefonov samo novega BB 9800 pa zal se ni
frown-1.gif

A kdo kaj bolj tocno ve kdaj naj bi bili na voljo pri Simobilu ?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Jaz na BlackBerry aparat (Bold 9000 / 9700, ostalo me ne zanima), gledam kot zanseljivo orodje. Res je da nima sexy menijev in fade animacij (vsaj OS5 ne..) ampak tisto kar rabim naredi hitro in zanesljivo. Če se veliko sporoča (sms, mail, moderna socialna omrežja) je vse dobro pokrito. Tipkovnica (zlasti na 9000) še nima resnega tekmeca (E71 / E72 se zdita blizu ampak sta tako daleč..). Da ne govorim o zvoku preko speakerja. Noben iPhone 4, noben novi Android aparat ne pride modelu Bold 9000 blizu.. (kako je to mogoče?).

Potem pa seveda, ali potrebuješ telefon ali igračko? Ali veliko sporočaš, vnašaš opravila in hočeš stvari vnesti in najti hitro (s pomočjo bližnjic na tipkovnici je to res enkratno),.. potem se pri 9000 ali 9700 ne moreš zmotit.

Tudi jaz na 9000 pogledam kako nadaljevanko ko sem na vlaku ali pa ko kaj čakam... in je super!

Če pa rabiš touchscreen pa ti Storma vsekakor odsvetujem. Prej boš zadovoljen z iPhonom ali pa kakim Galaxy S, Desire ipd.

Kot do pred kratkim dolgoletni uporabnik BB (nazadnje Bold) lahko napišem tole: za brat in odgovrajat na maile preko exchagea (s pripadajočim SW na serverju) je BB špica, za kako resnejše delo z maili in koledarjem pa ne. Nima funkcije "flag for follow-up" (pa si moraš puščat neprebrane maile), dela naumnosti v drugih časovnih conah pri delu s koledarjem (če se z nekom zmenim v torek ob 10 v NY, je to v torek ob desetih in ne v torek ob 16, ko ob prihodu v NY spremenim časovno cono). Ne pozna kategorij v mailih, ne pozna poddirketorijev ... Skratka, je čisto osnovno funkcionalen in nič več. Edini resne plus je tipkovnica in s tem povezano hitro peisanje mailov.
Brskanje po spletu: poden zaradi tega, ker gre vse čez RIMove serverje in je odzivnost temu primerna (tudi po minuto in več za navadno stran, poleg tega vse podre). Rešitev je sicer Opera Mini, ki pa se rada zatika.
Twitter in FB sta zadovoljivo rešena (al slabše kot na andrioidu ali iOsu), navigacija je OK (Sygic, recimo), baterija traja dolgo, izdelava aparatov je kar OK (meni so začeli razpadat po kakih 2 letih).
Skratka, po 14 dneh uporabe Galaxyja S (in po resnih testih iPhona) mi je jasno, da sta slednji rešitvi boljši, če se lahko navadiš tipkanja na touchscreenu. Jasno mi je, da ne bom na Galaxyju nikoli slepo tipkal z eno roko kot sem na BB, ampak ta minus se mi pač zdi vreden ostalih plusov ... Mail tudi tu ni idelano rešen, ampak vsaj kot opomnik v koledar si ga lahko dodam ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa glih OS 5 ima v mejlih to možnos "flag to follow up". Imam sicer Storm 9500, sam ugotavljam da mi ga nekaj koleščka... Velikokrat se mi sesuje aplikacija telefon, če je spraznjen pod polovico (četrtino) se sploh ne da pogovarjati (prekinja, popačen zvok), če imam pod 20 MB prostega pomnilnika isto... poleg vsega je problem še s SiMOBILom, ker mu je kvaliteta signala v genitalijah, 3G BB je na voljo samo v urbanih središčih in na prostem, čim grem v stavbo pa preklopi na EDGE ali celo GPRS, izven urbanih središč pa pade signal na črtico ali dve...

Skratka, ali kdo ve kje ima SiMOBIL pooblaščenega serviserja za BB aparate in kako je ta kvaliteten?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja te čisto razumem, če potrebuješ več je gotovo prav da si presedljal na android / iOS.

Ne vem kateri OS si imel nameščen in ali si uporabljal BIS ali BES. Vsaka od omenjenih opcij ima neke določene razlike, za katere verjamem da jih poznaš..

Upam da mojega citiranega sporočila ne razumeš kot napad na iPhone in Galaxy S (ker sta oba aparata raketa!). Galaxy S tudi sam trenutno uporabljam.. Gre zgolj za dejstvo, da mi Bold 9000 deluje kot telefon veliko bolj zanesljivo, ko moram kaj hitro naredit (mogoče gre tudi za moč navade.. pač več kot eno leto ga že imam).

Preden na Galaxy S odprem gmail in naklofam kratek mail, sem Bolda pri isti nalogi vmes že v etui pospravil in kavico poplil (veš kaj mislim?).. Pa sploh ne pišem počasi na Galaxy S.

Enako velja za druge zadeve (opravila, beležke, hitri chat ipd.), noben iPhone in noben Galaxy S zame ne morete nadomestiti Bolda. Točno tako kot si napisal, tipkovnica je zakon in ko jo enkrat obvladaš v 0 je vse drugo "težko".

Glede surfanja se čisto strinjam, tu ni kaj. OS6 bo zadevo malo popravil ampak tu še dolgo ne bodo mogli konkurirati iOS in androidu.. Logično je da so tudi multimedijske vsebine na obeh omenjenih napravah z večjimi zasloni "udobnejše".

Aplikacije na androidu, sploh pa na iOS so bolj dodelane, se strinjam. Ampak jaz ne rabim lepote, jaz rabim hitro funkcionalnost.

Po pravici povedano ti zavidam. Tudi sam bi rad imel samo 1 napravo, naj bo to Galaxy S ali iPhone 4.. ampak trenutno se od Bolda ne morem poslovit.. Res pa da gledam sedaj za novimi androidi (desire hd) in hd7 (wp7). Takoj ko bo eden od aparatov resnično pretehtal vse (ok večino) prednosti BBja, potem se tudi jaz poslovim od njih..

Nazadnje urejeno: