BLACKBERRY

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Samo OS6 bo na volj samo v določenih državah in nekako imam občutek, da Slovenije ne bo zraven... Podobno je z App Worlodm 2, ki mi ne dela, ker Slovenija ni podprta, App World 1 pa mi je delal... Ve kdo, kako spet do tare verzije?

LP

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
To ne drži popolnoma. Če operater uradno ne ponudi posodobitve, to še ne pomeni da le-ta ni na voljo.. Če bi bilo to res bi skoraj vsi imeli še stare 4.6 OS na naših BlackBerryjih. Tako pa sem prepričan da ima večina 5.0.

Z OS6 bo enako. Če preko Desktop Managerja ne bo šlo, bo šlo pa "ročno"
smile-1.gif

AppWorld je pa druga pesem. Mislim, da od izzida 2.0 tudi stara verzija na deluje več.

Enostavno pobereš dol AppWorld 1.0.0.xx in jo potisneš preko BBSAK na aparat.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
To ne drži popolnoma. Če operater uradno ne ponudi posodobitve, to še ne pomeni da le-ta ni na voljo.. Če bi bilo to res bi skoraj vsi imeli še stare 4.6 OS na naših BlackBerryjih. Tako pa sem prepričan da ima večina 5.0.

Z OS6 bo enako. Če preko Desktop Managerja ne bo šlo, bo šlo pa "ročno"
smile-1.gif

AppWorld je pa druga pesem. Mislim, da od izzida 2.0 tudi stara verzija na deluje več.

Enostavno pobereš dol AppWorld 1.0.0.xx in jo potisneš preko BBSAK na aparat.

Hm, sem vprašal še enkrat na M@ o mojih težavah s preklapljanjem 2G-3G in sedaj pravijo, da poznajo problem in ga skupaj z RIM odpravljajo (so ga kao odpravili
wink-1.gif
). Upam, da je softverske narave in bo OS6 to odpravil...

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
OS nima teh težav.

? Malce razloži to glede OS, prosim....

Danes sem dobil odgovor od Mobitela, da že dlje časa rešujejo problem motenj v pogovorih, ko ima uporabnik izbrano samodejno izbiro omrežja 2G&3G (najbrž ni potrebno omenjati, da 3G only opcija nekako ne pride v poštev v naši skoraj 100% UMTS pokriti državici). Stvar pa odleti, ko si na meji med omrežjema. Torej ko si na sigurnem 3G omrežju dela, ko si samo na EDGE dela, ko si pa v krajih, kjer je malo tega, malo onega, pa BB hitro odleti. In po besedah svetovalca z M@ se s težavo že nekaj mesecev (!?) ukvarjajo Mobitel, RIM in dobavitelj baznih postaj. In začasna rešitev je v tem, da fiksiraš na 2G omrežje. Za maile je seveda to ok, če pa želiš še malce deskati, je pa potrebno preklapljati v nastavitvah.

Jernej

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
6 sem pozabil - torej z OS 6 ni težav.
Kaj pa če probaš samo 3G only - sicer ne vem, kje se gibaš, je pa meni to funkcioniralo (in ne, nisem samo v LJ).

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
6 sem pozabil - torej z OS 6 ni težav.
Kaj pa če probaš samo 3G only - sicer ne vem, kje se gibaš, je pa meni to funkcioniralo (in ne, nisem samo v LJ).

Bom preskusil
smile-1.gif
.

Jernej

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Jaz pa težko pričakujem BB 9800 tourch. Res mi je zelo všeč in BB mi že od bolda 9000 ne da miru. Trenutno si lastim Galaxy S kateri je super telefon in sem zelo zadovoljen. Vendar sem človek kateri se hitro naveliča stvari (razen babe). Definitivno bi si kupil 9800, vendar je problem ta pr*kleta vezava. Sem na Simobilu, kjer so mi povedal, da moram nujno vzet BB paket, da mi deluje mms, email in na sploh internetna povezava, je to res? Trenutno sem na orto v nulo, lahko s tem paketom uporabljam BB v vsej njegovi veličini ali ne?

P.S. kaj mislite glede 9800, kakšen se vam zdi, TS, ker BB storm baje ni glih najboljši za uporabo.

Nazadnje urejeno:

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
TS na Torchu je drugačen kot na Stormih. Meni je telefon sicer kar simpatičen, sam ima pa par pomanjkljivosti - težek je k k.urba, vse kontrole ima podvojene (vse lahko upravljaš ali s TS ali z "miško". Če uporabljaš TS, zelo moti (vsaj mene), da sta menijska in back tipka fizični (torej, da jo je treba pritisnit).

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Aja, pozabil dodati: pri mobitelu načeloma deluje mms in brskalnik brez vključene storitve BB

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Aja, pozabil dodati: pri mobitelu načeloma deluje mms in brskalnik brez vključene storitve BB

Kaj pa pošta če imaš samo Gmail račune?

Aja, če imam BB na 3G only in tam ni 3G signala, je telefon uporaben kot lahka opeka in nič več. Sem dal nazaj na 2G.

A je še kdo, ki ima BB 9700 in je na Mobitelu in mu telefon občasno ali pogosto povzroča izpade klicev?

Jernej

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Deluje dobro, edino priponk se ne da pripeti ali shraniti, samo pogledaš jih lahko (če so slike ali dokumenti).

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik ltd pravi:
Deluje dobro, edino priponk se ne da pripeti ali shraniti, samo pogledaš jih lahko (če so slike ali dokumenti).

Se pravi je zaenkrat bolje ostati na BIS..

Aja, moja verzija je

BlackBerryŸ 9700
Smartphone (3G, Wi-Fi)
v5.0.0.593 (Platform 5.1.0.147)
3G Bands 1,2,5,6
Cryptographic Kernel v3.8.5.85
Branding Version: 1.0.91.387I
Micro Edition Configuration: CLDC-1.1
Micro Edition Profile: MIDP-2.1
Micro Edition JTWI Version: 1.0
Micro Edition Media Version: 1.1
Micro Edition PIM Version: 1.0
Micro Edition File Version: 1.0
Micro Edition Bluetooth Version: 1.1
Micro Edition Location Version: 1.0.1
Micro Edition Security and Trust Services (APDU) Version: 1.0 WLAN Version: 2.7.0.81 www.blackberry.com Copyright ˆ 1997-2010 Research In Motion Limited.
All rights reserved.

Jernej

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Zanimivo, da imaš take težave. Sem preveril svojega, ista verzija OS, edino pod 3G bands in Branding version mi kaže nekaj drugega. Težav doslej še nisem imel, pa bi to gotovo opazil, ker sem s prejšnjim telefonom (SE Z1010) imel veliko težav z GSM/3G preklopom. Praktično ni minil dan, da ne bi dobil vsaj enega SMS-a o zgrešenem klicu.

Kar se Gmaila tiče je res škoda, da ne poštimajo še priponk, potem bi bila zadeva res uporabna. Da bi obšel ta problem sem namestil še Logicmail, ampak očitno tudi ta ne podpira priponk?