Bivši fu....?????

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
467716-post_slo.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kar se pa tiče jeze, mene ne jezi. Meni je zabavno, da ti nekdo baše ženo/punco/partnerko, kao ti nabijaš druge in se potem zvečer dobita in je kao vse v redu. Jaz tukaj vidim več razlogov, samo jih bom rajši zase zadržal, ker se mi zdi vse skupaj ena provokacija.

Čist pošteno, to je tvoja pravica. Meni se pač zdi zabavno, da se ljudje zmenijo, da x let ali celo do konc življenja ne bodo več raziskovali ali eksperimentirali, ker jih je strah naletet na kaj boljšega. V polovici primerov (ali koliko zvez pač razpade) pride boljša oseba itak že čist slučajno mimo, pol je pa surla, jok, prepir, pretep ali celo štihanje, ker je pač v tem primeru vsaj eden obljubil nekaj, česar se ne more držat.

Vsakemu otroku je jasno, da bo vsaka oseba sama od sebe (nobena obljuba ni potrebna) najraje preživljala čas s tisto osebo, ki se ji zdi najboljša. Pa vsakemu otroku je jasno, da je možno (in kar verjetno), da je med neznanci še kakšna boljša oseba. Hecno je, da si ljudje obljubljajo stvari, ki so v nasprotju s tema dvema enostavnima dejstvoma.

Ni mi jasno. A vedno pride do tega, da se folk stiha? Ocitno je to ena cudna preddispozicija Slovencev, da si je potrebno lastiti vse. Jaz poznam veliko ljudi, kinzivijo srecno kot par in poznammljudi, ki so sli normalno narazen, ker so se cilji in preference v zivljenju spremenile. seveda je zivljenjsko, da te zaboli, ko partnerju nisi vec vsec oz nisi zazeljen. ne pride pa iz danes na jutri, sem ze Kasiusu napisal zakaj. In ja, mene bi motilo, da se mi sena poveze na "najvisji" ravni z nekom cez seks. A je to res edina opcija?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Vzgoja, okolje in morda omejeno razmisljane so te naredili taksnega kot si.

Vprašaj se, če to ne velja predvsem zate, saj nenazadnje ti zagovarjaš način lajfa "štalca, kravca" kot edini pravilen.

Pa še nekaj, če bi ti bil res ful srečen v svoji zvezi, dvomim, da bi se tolk obremenjeval z drugimi.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Vzgoja, okolje in morda omejeno razmisljane so te naredili taksnega kot si.

Vprašaj se, če to ne velja predvsem zate, saj nenazadnje ti zagovarjaš način lajfa "štalca, kravca" kot edini pravilen.

Pa še nekaj, če bi ti bil res ful srečen v svoji zvezi, dvomim, da bi se tolk obremenjeval z drugimi.

Napad je najboljsa obramba? Kaj tocno zagovarjam, se nisem niti opredelilnv tej temi, najbrz pa so neka predvidevanja iz mojega pisanja. In ne, tudi jaz nisem tipicen, vsekakor pa nisem tako "napreden" kot ste nekateri zagovrniki oz nasprotniki mono razmerja.

Jaz sem srecen. V tej temi poskusam razumeti dejanja oz zivljenjski slog pa priznam, da nisem preprican. Najbrz locis firbec in obremenjevaje z necim al je vedno verzija stihanja oz klanje s sekiro nekoga, ki te je " zajebal". :)

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Ni mi jasno. A vedno pride do tega, da se folk stiha? Ocitno je to ena cudna preddispozicija Slovencev, da si je potrebno lastiti vse. Jaz poznam veliko ljudi, kinzivijo srecno kot par in poznammljudi, ki so sli normalno narazen, ker so se cilji in preference v zivljenju spremenile. seveda je zivljenjsko, da te zaboli, ko partnerju nisi vec vsec oz nisi zazeljen. ne pride pa iz danes na jutri, sem ze Kasiusu napisal zakaj. In ja, mene bi motilo, da se mi sena poveze na "najvisji" ravni z nekom cez seks. A je to res edina opcija?

Saj nisem napisal, da se vsi štihajo. Dost je, da se nekateri. Pa čist dost je, da se nekateri cmerijo, jamrajo, kregajo ali pretepajo. Za tiste to očitno ni bila prava pot. Za nekatere gotovo je. Zame osebno spet ni, ker ne razumem, zakaj bi se to sploh šel, če mi ne odgovarja (zakaj mi ne, sem tudi na dolgo in široko razložil). Ni ene same opcije, tega nikjer ne trdim.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
[Napad je najboljsa obramba? Kaj tocno zagovarjam, se nisem niti opredelilnv tej temi, najbrz pa so neka predvidevanja iz mojega pisanja. In ne, tudi jaz nisem tipicen, vsekakor pa nisem tako "napreden" kot ste nekateri zagovrniki oz nasprotniki mono razmerja.

Jaz sem srecen. V tej temi poskusam razumeti dejanja oz zivljenjski slog pa priznam, da nisem preprican. Najbrz locis firbec in obremenjevaje z necim al je vedno verzija stihanja oz klanje s sekiro nekoga, ki te je " zajebal". :)

Kdo koga napada, jaz tebe nisem nikakor..Ti si začel z neko psihoanalizo mene..

Ti najbrž nisi nič kaj dost drugačen, kot jaz, kvečemu si še bolj poudarjena verzija in še precej bolj materialističen. Mogoče skozi resno zvezo dokazuješ sebi in drugim, da nisi samo tipičen materialist, ki mu največ pomeni dober avto in drage cunje. Ker ko te na splošno berem, si težko predstavljam, da svojo partnerko dojemaš kako drugače, kot pač en zanimiv modni dodatek, kot je ura, recimo.:)

Jaz nisem nasprotnik monogamnih resnih zvez. Vsak naj živi, kakor mu paše. Opažam pa ogromno glume in kako folk pogosto te zveze fura, da izpade "resen in odgovoren, ter ugleden". Ampak kdor glumi, glumi predvsem samemu sebi. Bom pa priznal, da se precej zabavam, ko opazujem te scene.

Pogosto od folka slišim, da se kot samski počutijo prazne. To pa je problem, če se nekdo slabo počuti sam s sabo, ampak na srečo ne moj. Meni se zdi zelo žalostno, da folk gre v veze, d ani sam, potem mnogi še to zagovarjajo na tem forumu.

Nazadnje urejeno:

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Citat:
Vsakemu otroku je jasno, da bo vsaka oseba sama od sebe (nobena obljuba ni potrebna) najraje preživljala čas s tisto osebo, ki se ji zdi najboljša. Pa vsakemu otroku je jasno, da je možno (in kar verjetno), da je med neznanci še kakšna boljša oseba. Hecno je, da si ljudje obljubljajo stvari, ki so v nasprotju s tema dvema enostavnima dejstvoma.

Tole zagotovo drži...če nisi pripravljen nič vlagati v zvezo, če se v zvezi ne znaš razvijati, če partner ne pripomore k temu, da si sam boljši, če...
Skratka, če si v zvezi slab.
"Na začetku" je res polno potencialnih partnerjev, ki tekmujejo med sabo. Ko pa se z nekom izbereš (ker se ti tisti trenutek zdi dovolj dober, mogoče celo najboljši) in se odločiš (nekateri tudi s poročnimi obljubami), da boš zvezo gradil, potem je konec "teorije rib v morju". V dobri zvezi namreč partner pridobi toliko, da mu noben več ne konkurira za mesto partnerja.
In potem med neznanci (kar zagotovo) ni boljše osebe. Ker sta se v zvezi izgradila eden za drugega, v končni fazi pa najbolj zase in za svojo srečo.
In verjamem, da je proces v veliko zvezah tak, celo v marsikateri tisti, kjer se na koncu pretepajo ali še kaj hujšega. Problem je, ker smo ljudje tako nevešči zvez, da jih ne znamo trajno graditi, reševati problemov, krotiti egoizma. In če tega ne znaš, ne znaš graditi ok veze. In potem lahko verjameš tvoji teoriji, ki je "jasna vsakemu otroku".
Ampak z mojega vidika potem nisi dasa, ampak bogi amater. Da se pa tako deklariran spraviš še razlagati funkcioniranje drugih zvez, si pa zamegljen.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
In koliko je dobrih zvez? Ogromna manjšina.

Seveda vsi na alterju trdite, da imate ful dobro zvezo. Če bi trdili drugače, bi s ehitro pojavilo vprašanje, zakaj vztrajate v slabi zvezi.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Tole zagotovo drži...če nisi pripravljen nič vlagati v zvezo, če se v zvezi ne znaš razvijati, če partner ne pripomore k temu, da si sam boljši, če...
"Na začetku" je res polno potencialnih partnerjev, ki tekmujejo med sabo. Ko pa se z nekom izbereš (ker se ti tisti trenutek zdi dovolj dober, mogoče celo najboljši) in se odločiš (nekateri tudi s poročnimi obljubami), da boš zvezo gradil, potem je konec "teorije rib v morju". V dobri zvezi namreč partner pridobi toliko, da mu noben več ne konkurira za mesto partnerja.
In potem med neznanci (kar zagotovo) ni boljše osebe. Ker sta se v zvezi izgradila eden za drugega, v končni fazi pa najbolj zase in za svojo srečo.
In verjamem, da je proces v veliko zvezah tak, celo v marsikateri tisti, kjer se na koncu pretepajo ali še kaj hujšega. Problem je, ker smo ljudje tako nevešči zvez, da jih ne znamo trajno graditi, reševati problemov, krotiti egoizma. In če tega ne znaš, ne znaš graditi ok veze. In potem lahko verjameš tvoji teoriji, ki je "jasna vsakemu otroku".
Ampak z mojega vidika potem nisi dasa, ampak bogi amater. Da se pa tako deklariran spraviš še razlagati funkcioniranje drugih zvez, si pa zamegljen.

To drži v vsakem primeru. Matematično dejstvo.

Če si jih preizkusil 10, 50 ali 100 in se na podlagi tega odločiš za eno, si še daleč od tega, da bi izbral najbolje (mogoče je, verjetno pa ni). Dovolj dobro ali najbolje izmed teh stotih že mogoče, več pa žal ne. Preostanejo še več kot 3 milijarde in če kadarkoli pomisliš, da tam not ne more biti boljše in bolj kompatibilne osebe, si enostavno omejen. Pa ni zdej, da moraš najt absolutno idealno osebo na svetu, da si lahko srečen (v to itak nikoli ne moreš biti prepričan), samo butasto se mi zdi se vnaprej izločat iz eksperimentiranja, preizkušanja in spoznavanja (kakršnega koli). Pa če se ti ne ljubi več preizkušat in spoznavat, je tud to kul (nobenmu ne branim).

Vsak bo popihal, če naleti na boljšega partnerja. Če si glede tega iskren in imaš partnerja, ki je glede tega iskren, vaju nič ne ovira pri gradnji skupnega življenja (naju že ne npr.). Če imaš strahopetnega partnerja, ki se ne more soočiti z dejstvi, imaš problem, ampak dejstva zato še nič manj ne držijo.

Pa dasa al luzer gor al dol.

Nazadnje urejeno:

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Verjetno sem nerodno napisal, pa me nisi mogel razumeti.

Če si uspeš partnerja naredit najboljšega, potem NI boljšega nikjer na svetu. In IMHO je to relativno enostavno, narediti si partnerja najboljšega, če mu lahko neposredno sporočaš svoje potrebe in jih je partner pripravljen upoštevati.
Se pa strinjam, obstajajo partnerji, ki imajo daljše noge, večje spolne organe, več kondicije,...

Zato se tehnično strinjam s tabo, da bo "vsak popihal, če najde boljšega". Fora je le, da se v dobri zvezi ni treba s tem obremenjevat, ker boljšega ni. In to ni mišljeno le, da ona ve, koliko čebule ti paše v vampih, ampak tudi ali predvsem za področja, kjer, kot pišeš, iščeš boljše ti.

Zdi se mi, da vse tvoje utemeljitve izhajajo iz dejstva, da ne veš, da lahko v zvezi oba rasteta, sta vedno boljša - še posebej eden za drugega. In če imaš zvezo ves čas na točki nič, je potem razumljivo, da mimogrede lahko najdeš boljšega v množici ljudi, magari zaradi daljše tarantače. Vsakemu svoje.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:

467716-post_slo.gif

Je pa na žalost vedno manj takšnih zvez v realnem življenju..

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
reci kakor hočeš ampak s sexom ne boš našel sebi najbolj idealne osebe... in to o čemer ti govoriš se mi zdi vedno bolj za lase privlečeno

mi je pa smešno da si danes pripravljen živeti polno življenje z eno osebo jo oplodit imeti z njo družino v drugi fazi pa pustiti to družino za sabo in iti z eno s katero je bil sex nekaj boljši oz je lepša ali ne vem karkoli že...
namreč to pomeni, da itak nisi v skladu s tem kar govoriš, saj si že na začetku naredil kompromis saj si šel z eno, ki ni bila najboljša zate

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Verjetno sem nerodno napisal, pa me nisi mogel razumeti.

Če si uspeš partnerja naredit najboljšega, potem NI boljšega nikjer na svetu. In IMHO je to relativno enostavno, narediti si partnerja najboljšega, če mu lahko neposredno sporočaš svoje potrebe in jih je partner pripravljen upoštevati.
Se pa strinjam, obstajajo partnerji, ki imajo daljše noge, večje spolne organe, več kondicije,...

Osebno ne maram spreminjat ljudi kaj preveč. Kakšno malenkost že, bistvenih stvari pa ne. Že 20+ let živijo s sami s sabo in imajo razloge, zakaj so takšni kot so. To rad spoštujem.

Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Zato se tehnično strinjam s tabo, da bo "vsak popihal, če najde boljšega". Fora je le, da se v dobri zvezi ni treba s tem obremenjevat, ker boljšega ni. In to ni mišljeno le, da ona ve, koliko čebule ti paše v vampih, ampak tudi ali predvsem za področja, kjer, kot pišeš, iščeš boljše ti.

Jaz se zgolj zavedam, da je to dejstvo, in ga z lahkoto sprejemam. Ravno obratno od obremenjevanja. Obremenjujejo se s tem zgolj ljubosumneži. Če trenutno ne vidiš boljšega, ne pomeni, da ni boljšega oz. da ne more bit boljšega. Spet eno dejstvo.

Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Zdi se mi, da vse tvoje utemeljitve izhajajo iz dejstva, da ne veš, da lahko v zvezi oba rasteta, sta vedno boljša - še posebej eden za drugega. In če imaš zvezo ves čas na točki nič, je potem razumljivo, da mimogrede lahko najdeš boljšega v množici ljudi, magari zaradi daljše tarantače. Vsakemu svoje.

Ne, samo rast je zate nekaj drugega kot zame (prvi odstavek). Sam bi verjetno težko našel nekoga boljšega kar mimogrede (to sodim po tem, ker mi do zdaj ni ratal). Ne bom pa trdil, da je nemogoče, ker tega ne trdim za nič (to je edina razlika). Vsakemu svoje, ja.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik netko pravi:
reci kakor hočeš ampak s sexom ne boš našel sebi najbolj idealne osebe... in to o čemer ti govoriš se mi zdi vedno bolj za lase privlečeno

mi je pa smešno da si danes pripravljen živeti polno življenje z eno osebo jo oplodit imeti z njo družino v drugi fazi pa pustiti to družino za sabo in iti z eno s katero je bil sex nekaj boljši oz je lepša ali ne vem karkoli že...
namreč to pomeni, da itak nisi v skladu s tem kar govoriš, saj si že na začetku naredil kompromis saj si šel z eno, ki ni bila najboljša zate

Ne, to niti približno ne pomeni tega. Zaenkrat je najboljša zame. Razlika je pa v tem, da jaz nikomur ne govorim ali obljubljam, da bo vedno ali do konca življenja najboljša zame (čeprav morda bo), ne pred oltarjem, ne kakorkoli drugače, zato se tega tudi ne rabim držat. Trdiš, da ne smem bit z njo samo zato, ker ji nočem obljubit, da bo celo življenje tako?

Če bom našel boljšo osebo, to gotovo ne bo zgolj zaradi seksa. Saj ne spoznavam ljudi zgolj tako. Otroku pa nič ne koristi, da ati seksa z mamico, ampak to, da z njim preživlja čas (pa če je to z mamico ali brez nje), pri tem pa me ne bo oviralo nič. Ne podcenjevat otrok. A misliš, da ne razumejo, da mamica pač ni atijeva najljubša ženska in da s tem ni nič narobe?

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
lahko bi se celo z večino napisanega strinjal vendar pa nikoli osebe, ki jo ljubim nebi mogel reči veš ko bom našel boljšo kot si ti te bom pač zamenjal oz še bolj konkretno kot ti praviš "draga vem da je na svetu boljša za mene zato jo bom iskal". lahko bi rekel dokler se bova razumela in dopolnjevala izpolnjevala in nama bo ustrezalo bova skupaj kaj bo potem pa nihče ne ve, vendar pa v tem trenutku to pomeni, da ni potrebe po iskanju zamenjave oz rezerve

in tako kot ti pravim očitno si že zdaj v kompromisu in posledično ti ustreza da poizkušaš drugje in posledično te ne moti da ona poizkuša drugje

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Okej, saj ni nihče napisal, da je to pravi način zate in da bi ti to lahko. Imam samo firbčne kontakte na podlagi katerih bi sprejel potencialno boljšo osebo, kar seveda z nadomestkom ali rezervo nima nič skupnega. Če praviš, da sem zdaj v kompromisu, si očitno narobe razumel, kaj jaz vidim kot kompromis. Neiskrenost, olepševanje resnice in obljubljanje stvari, ki se jih ne morem držat. Tega pa zdaj pri meni ni in to mi zelo odgovarja. S preživljanjem večine časa z eno osebo nimam nobenega problema, zato to tudi počnem.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Kakšna je razlika med tem kar ti počneš in med tem kar počno najstniki, ki vsaj običajno tudi redno menjavajo partnerje praktično najmanj na vsaki zabavi?

Je razlika v tem, da skupaj plačujeta račune? Gresta skupaj k zdravniku? Živita priložnostno v istem stanovanju (čist tko ker je to pač bolj ekonomično)? In zgolj čakata na boljšo priložnost?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
LOL, ko da marsikdo, ki živi v klasični zvezi, ne zamenja partnerja tisti trenutek, ko se boljši pojavi na obzorju..

Nazadnje urejeno: