Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Kar se pa tiče jeze, mene ne jezi. Meni je zabavno, da ti nekdo baše ženo/punco/partnerko, kao ti nabijaš druge in se potem zvečer dobita in je kao vse v redu. Jaz tukaj vidim več razlogov, samo jih bom rajši zase zadržal, ker se mi zdi vse skupaj ena provokacija.
Čist pošteno, to je tvoja pravica. Meni se pač zdi zabavno, da se ljudje zmenijo, da x let ali celo do konc življenja ne bodo več raziskovali ali eksperimentirali, ker jih je strah naletet na kaj boljšega. V polovici primerov (ali koliko zvez pač razpade) pride boljša oseba itak že čist slučajno mimo, pol je pa surla, jok, prepir, pretep ali celo štihanje, ker je pač v tem primeru vsaj eden obljubil nekaj, česar se ne more držat.
Vsakemu otroku je jasno, da bo vsaka oseba sama od sebe (nobena obljuba ni potrebna) najraje preživljala čas s tisto osebo, ki se ji zdi najboljša. Pa vsakemu otroku je jasno, da je možno (in kar verjetno), da je med neznanci še kakšna boljša oseba. Hecno je, da si ljudje obljubljajo stvari, ki so v nasprotju s tema dvema enostavnima dejstvoma.
Citat:
Vzgoja, okolje in morda omejeno razmisljane so te naredili taksnega kot si.
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Vzgoja, okolje in morda omejeno razmisljane so te naredili taksnega kot si.
Vprašaj se, če to ne velja predvsem zate, saj nenazadnje ti zagovarjaš način lajfa "štalca, kravca" kot edini pravilen.
Pa še nekaj, če bi ti bil res ful srečen v svoji zvezi, dvomim, da bi se tolk obremenjeval z drugimi.
Citat:
Ni mi jasno. A vedno pride do tega, da se folk stiha? Ocitno je to ena cudna preddispozicija Slovencev, da si je potrebno lastiti vse. Jaz poznam veliko ljudi, kinzivijo srecno kot par in poznammljudi, ki so sli normalno narazen, ker so se cilji in preference v zivljenju spremenile. seveda je zivljenjsko, da te zaboli, ko partnerju nisi vec vsec oz nisi zazeljen. ne pride pa iz danes na jutri, sem ze Kasiusu napisal zakaj. In ja, mene bi motilo, da se mi sena poveze na "najvisji" ravni z nekom cez seks. A je to res edina opcija?
Citat:
[Napad je najboljsa obramba? Kaj tocno zagovarjam, se nisem niti opredelilnv tej temi, najbrz pa so neka predvidevanja iz mojega pisanja. In ne, tudi jaz nisem tipicen, vsekakor pa nisem tako "napreden" kot ste nekateri zagovrniki oz nasprotniki mono razmerja.
Jaz sem srecen. V tej temi poskusam razumeti dejanja oz zivljenjski slog pa priznam, da nisem preprican. Najbrz locis firbec in obremenjevaje z necim al je vedno verzija stihanja oz klanje s sekiro nekoga, ki te je " zajebal".
Citat:
Vsakemu otroku je jasno, da bo vsaka oseba sama od sebe (nobena obljuba ni potrebna) najraje preživljala čas s tisto osebo, ki se ji zdi najboljša. Pa vsakemu otroku je jasno, da je možno (in kar verjetno), da je med neznanci še kakšna boljša oseba. Hecno je, da si ljudje obljubljajo stvari, ki so v nasprotju s tema dvema enostavnima dejstvoma.
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
In koliko je dobrih zvez? Ogromna manjšina.
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Tole zagotovo drži...če nisi pripravljen nič vlagati v zvezo, če se v zvezi ne znaš razvijati, če partner ne pripomore k temu, da si sam boljši, če...
Skratka, če si v zvezi slab.
"Na začetku" je res polno potencialnih partnerjev, ki tekmujejo med sabo. Ko pa se z nekom izbereš (ker se ti tisti trenutek zdi dovolj dober, mogoče celo najboljši) in se odločiš (nekateri tudi s poročnimi obljubami), da boš zvezo gradil, potem je konec "teorije rib v morju". V dobri zvezi namreč partner pridobi toliko, da mu noben več ne konkurira za mesto partnerja.
In potem med neznanci (kar zagotovo) ni boljše osebe. Ker sta se v zvezi izgradila eden za drugega, v končni fazi pa najbolj zase in za svojo srečo.
In verjamem, da je proces v veliko zvezah tak, celo v marsikateri tisti, kjer se na koncu pretepajo ali še kaj hujšega. Problem je, ker smo ljudje tako nevešči zvez, da jih ne znamo trajno graditi, reševati problemov, krotiti egoizma. In če tega ne znaš, ne znaš graditi ok veze. In potem lahko verjameš tvoji teoriji, ki je "jasna vsakemu otroku".
Ampak z mojega vidika potem nisi dasa, ampak bogi amater. Da se pa tako deklariran spraviš še razlagati funkcioniranje drugih zvez, si pa zamegljen.
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Tole zagotovo drži...če nisi pripravljen nič vlagati v zvezo, če se v zvezi ne znaš razvijati, če partner ne pripomore k temu, da si sam boljši, če...
Skratka, če si v zvezi slab.
"Na začetku" je res polno potencialnih partnerjev, ki tekmujejo med sabo. Ko pa se z nekom izbereš (ker se ti tisti trenutek zdi dovolj dober, mogoče celo najboljši) in se odločiš (nekateri tudi s poročnimi obljubami), da boš zvezo gradil, potem je konec "teorije rib v morju". V dobri zvezi namreč partner pridobi toliko, da mu noben več ne konkurira za mesto partnerja.
In potem med neznanci (kar zagotovo) ni boljše osebe. Ker sta se v zvezi izgradila eden za drugega, v končni fazi pa najbolj zase in za svojo srečo.
In verjamem, da je proces v veliko zvezah tak, celo v marsikateri tisti, kjer se na koncu pretepajo ali še kaj hujšega. Problem je, ker smo ljudje tako nevešči zvez, da jih ne znamo trajno graditi, reševati problemov, krotiti egoizma. In če tega ne znaš, ne znaš graditi ok veze. In potem lahko verjameš tvoji teoriji, ki je "jasna vsakemu otroku".
Ampak z mojega vidika potem nisi dasa, ampak bogi amater. Da se pa tako deklariran spraviš še razlagati funkcioniranje drugih zvez, si pa zamegljen.
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Verjetno sem nerodno napisal, pa me nisi mogel razumeti.
Če si uspeš partnerja naredit najboljšega, potem NI boljšega nikjer na svetu. In IMHO je to relativno enostavno, narediti si partnerja najboljšega, če mu lahko neposredno sporočaš svoje potrebe in jih je partner pripravljen upoštevati.
Se pa strinjam, obstajajo partnerji, ki imajo daljše noge, večje spolne organe, več kondicije,...
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Zato se tehnično strinjam s tabo, da bo "vsak popihal, če najde boljšega". Fora je le, da se v dobri zvezi ni treba s tem obremenjevat, ker boljšega ni. In to ni mišljeno le, da ona ve, koliko čebule ti paše v vampih, ampak tudi ali predvsem za področja, kjer, kot pišeš, iščeš boljše ti.
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Zdi se mi, da vse tvoje utemeljitve izhajajo iz dejstva, da ne veš, da lahko v zvezi oba rasteta, sta vedno boljša - še posebej eden za drugega. In če imaš zvezo ves čas na točki nič, je potem razumljivo, da mimogrede lahko najdeš boljšega v množici ljudi, magari zaradi daljše tarantače. Vsakemu svoje.
Citat:
Uporabnik netko pravi:
reci kakor hočeš ampak s sexom ne boš našel sebi najbolj idealne osebe... in to o čemer ti govoriš se mi zdi vedno bolj za lase privlečeno
mi je pa smešno da si danes pripravljen živeti polno življenje z eno osebo jo oplodit imeti z njo družino v drugi fazi pa pustiti to družino za sabo in iti z eno s katero je bil sex nekaj boljši oz je lepša ali ne vem karkoli že...
namreč to pomeni, da itak nisi v skladu s tem kar govoriš, saj si že na začetku naredil kompromis saj si šel z eno, ki ni bila najboljša zate